Hírek, aktualitások

dátum 2016-07-22 idő 11:08

Franchiseban terjeszkedik a NoPack

Egyre többeknek megfordul a fejében a gondolat: tudatosan vásárolni saját magunknak is jobb, és a környezetet is óvjuk vele! A csomagolásmentes és minimal-waste életmódhoz tudatosság kell, figyelem, és türelem.
A többiben segít a noPack! 
 
A noPack koncepció lényege, hogy nem pazarol, sem élelmiszer (nyersanyag), sem pedig csomagolóanyag nem kerül a kukába. A noPack egy  igazán környezetvédő és jövőbemutató kezdeményezés, amely felhívja a figyelmet arra, hogy figyeljünk kicsit jobban a természetre, önmagunkra, embertársainkra, és más élőlényekre.

A megoldás egy apró gesztusnál, egy kis életmódváltozásnál kezdődik. Ez pedig a tudatosság, a megelőzés.
 
A noPack , Magyarország és a régió első csomagolásmentes boltja 2015 szeptember 30-án nyitotta meg kapuit. Hosszas előkészületek, tervezés előzte meg az eseményt, hatóságokkal való számtalan egyeztetés.
 
Mivel az üzlethelységet el kívánja adni a tulajdonos, így a budaörsi, első noPack-bolt áthelyezésre kerül. A noPack koncepció tulajdonosai a szervezéssel, és a franchise terjeszkedés előkészítésével kívánnak elsősorban foglalkozni, így az üzlet teljes berendezése is átadásra kerülhet (kedvezményes áron) az első megfelelő jelentkezőnek. 

A koncepció elindítói minél több noPack-pont létrehozását szeretnénk minél előbb megvalósítani (az igényeket számtalan kisebb és nagyobb városban jelezték), így most, az első 10 „belépő átvevő” franchise-belépési díjából 50%-ot elengednek. 
 
A hazánkban újszerű koncepció iránti érdeklődésben sem volt hiány, a bolt nyitásának hírére már rengeteg ember fantáziáját megmozgatta, számos cikk született az egyedi kezdeményezésről. 
Számtalan olyan érdeklődő is meglátogatta  a noPack üzletet, akik nem értették a folyamat lényegét, de mégis kíváncsiak voltak, mit is takar ez az „új” vásárlási forma.

 
A csomagolásmentes vásárlás ezt nyújtja a vásárlónak:
 
- helyi, vegyszermentes, ellenőrzött termékeket
- amit nem lehet helyben beszerezni (kávé, csokoládé, stb.) azon termékeknél a fair trade kereskedelmet részesítik előnyben
- saját igény szerint lehet vásárolni (10 dkg, 5 kg), vagyis mindig annyit, pontosan annyit, amennyit az ADOTT család igényel, tárolni tud
- saját edényekkel, tárolókkal, bevásárlókosárral, szatyorral érkezik a vásárló, így a csomagolási hulladék gyakorlatilag nullára redukálódik. (A nagy kiszerelésben vásárolt áruk csomagolásának nagy részét, -amiben az üzletbe érkezik- újrahasznosítják.)
 
 
Az egészséges(ebb), élhető(bb) jövő csak olyan módon képzelhető el, ha összefogunk, tudatosabbá válunk, nem pazarlunk, jobban odafigyelünk – embertársainkra és a környezetre egyaránt. Ebben nyújt segítséget a noPack csomagolásmentes bolt, kávézó és közösségi tér.
 
Amennyiben a cikk felkeltette érdeklődését, további információért hívja a 0670/624 55 50 telefonszámot, vagy írjon a info@nopack.hu email-címre. 
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.