Hírek, aktualitások

dátum 2016-07-22 idő 11:08

Franchiseban terjeszkedik a NoPack

Egyre többeknek megfordul a fejében a gondolat: tudatosan vásárolni saját magunknak is jobb, és a környezetet is óvjuk vele! A csomagolásmentes és minimal-waste életmódhoz tudatosság kell, figyelem, és türelem.
A többiben segít a noPack! 
 
A noPack koncepció lényege, hogy nem pazarol, sem élelmiszer (nyersanyag), sem pedig csomagolóanyag nem kerül a kukába. A noPack egy  igazán környezetvédő és jövőbemutató kezdeményezés, amely felhívja a figyelmet arra, hogy figyeljünk kicsit jobban a természetre, önmagunkra, embertársainkra, és más élőlényekre.

A megoldás egy apró gesztusnál, egy kis életmódváltozásnál kezdődik. Ez pedig a tudatosság, a megelőzés.
 
A noPack , Magyarország és a régió első csomagolásmentes boltja 2015 szeptember 30-án nyitotta meg kapuit. Hosszas előkészületek, tervezés előzte meg az eseményt, hatóságokkal való számtalan egyeztetés.
 
Mivel az üzlethelységet el kívánja adni a tulajdonos, így a budaörsi, első noPack-bolt áthelyezésre kerül. A noPack koncepció tulajdonosai a szervezéssel, és a franchise terjeszkedés előkészítésével kívánnak elsősorban foglalkozni, így az üzlet teljes berendezése is átadásra kerülhet (kedvezményes áron) az első megfelelő jelentkezőnek. 

A koncepció elindítói minél több noPack-pont létrehozását szeretnénk minél előbb megvalósítani (az igényeket számtalan kisebb és nagyobb városban jelezték), így most, az első 10 „belépő átvevő” franchise-belépési díjából 50%-ot elengednek. 
 
A hazánkban újszerű koncepció iránti érdeklődésben sem volt hiány, a bolt nyitásának hírére már rengeteg ember fantáziáját megmozgatta, számos cikk született az egyedi kezdeményezésről. 
Számtalan olyan érdeklődő is meglátogatta  a noPack üzletet, akik nem értették a folyamat lényegét, de mégis kíváncsiak voltak, mit is takar ez az „új” vásárlási forma.

 
A csomagolásmentes vásárlás ezt nyújtja a vásárlónak:
 
- helyi, vegyszermentes, ellenőrzött termékeket
- amit nem lehet helyben beszerezni (kávé, csokoládé, stb.) azon termékeknél a fair trade kereskedelmet részesítik előnyben
- saját igény szerint lehet vásárolni (10 dkg, 5 kg), vagyis mindig annyit, pontosan annyit, amennyit az ADOTT család igényel, tárolni tud
- saját edényekkel, tárolókkal, bevásárlókosárral, szatyorral érkezik a vásárló, így a csomagolási hulladék gyakorlatilag nullára redukálódik. (A nagy kiszerelésben vásárolt áruk csomagolásának nagy részét, -amiben az üzletbe érkezik- újrahasznosítják.)
 
 
Az egészséges(ebb), élhető(bb) jövő csak olyan módon képzelhető el, ha összefogunk, tudatosabbá válunk, nem pazarlunk, jobban odafigyelünk – embertársainkra és a környezetre egyaránt. Ebben nyújt segítséget a noPack csomagolásmentes bolt, kávézó és közösségi tér.
 
Amennyiben a cikk felkeltette érdeklődését, további információért hívja a 0670/624 55 50 telefonszámot, vagy írjon a info@nopack.hu email-címre. 
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.