Hírek, aktualitások

dátum 2017-08-25 idő 12:15

Franciaország a második legvonzóbb célpont a hálózatok számára

Egy, a hálózatok 2017. évi befektetési stratégiáját elemző felmérés megállapítása szerint, Franciaország a második legkedveltebb befektetési célpont a hálózatok számára az európai, közel-keleti és afrikai országok között.

Idén a térség piacai élén

Franciaország a második helyre futott be a kereskedelmi hálózatok számára legvonzóbb célpiacok versenyében 43 %-kal az Egyesült Királyság (65%)mögött és megelőzve Németországot (38%). A sorrend ezt követően Egyesült Arab Emírségek, Spanyolország, Hollandia és Magyarország.

A felmérés azt is megmutatta, hogy a megkérdezettek fele még úgyis 5 egységet nyitna a fent említett térségben 2017 végéig, , hogy  óvatosak maradnak a bizonytalan politikai és gazdasági környezet miatt.

2017-ben a hálózatok számára legfontosabb nyugtalanító körülmények 

A megkérdezett hálózatok több mint fele (57%) jelezte, hogy a költségek növekedése az egyik legjelentősebb fékező erő, mely terheli a az idei fejlesztési terveiket. Más, a hálózatok számára 2017-ben nyugtalanságra okot adó körülmények a megfelelő minőségű ingatlan kínálat hiánya (51%), ill. a gazdasági bizonytalanságok (49%).

Technológiai mutáció

Öt hálózatból négy úgy nyilatkozik, hogy az internetes értékesítés növekedése nem befolyásolja az üzletek fejlesztését Európában. A fizikai értékesítési pontok bebetonozottak a fogyasztási szokásokban.

Ami a közösségi hálókat illeti, már most integráns részét képezik a hálózatok fejlesztési politikájának, a felmérésben résztvevők 78%-a azt nyilatkozta, hogy üzlete már használja vagy a közeljövőben tervezi használni a közösségi hálókat, 53%-uk WI-FI elérhetőséget biztosít, míg 34%-uk interaktív képernyővel segíti a vásárlást. Az új technológiák bevezetése elkerülhetetlenné vált legyen szó akár az on-line, akár a bolti értékesítésről, mivel segítségükkel jobban meg lehet ismerni és elemezni a vásárlói magatartást és ezáltal még jobban meg lehet felelni a vásárlói igényeknek.

Az cikk eredetiben francia partnerünk az ac-franchise.com oldalon jelent meg.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.