Hírek, aktualitások

dátum 2017-08-25 idő 12:15

Franciaország a második legvonzóbb célpont a hálózatok számára

Egy, a hálózatok 2017. évi befektetési stratégiáját elemző felmérés megállapítása szerint, Franciaország a második legkedveltebb befektetési célpont a hálózatok számára az európai, közel-keleti és afrikai országok között.

Idén a térség piacai élén

Franciaország a második helyre futott be a kereskedelmi hálózatok számára legvonzóbb célpiacok versenyében 43 %-kal az Egyesült Királyság (65%)mögött és megelőzve Németországot (38%). A sorrend ezt követően Egyesült Arab Emírségek, Spanyolország, Hollandia és Magyarország.

A felmérés azt is megmutatta, hogy a megkérdezettek fele még úgyis 5 egységet nyitna a fent említett térségben 2017 végéig, , hogy  óvatosak maradnak a bizonytalan politikai és gazdasági környezet miatt.

2017-ben a hálózatok számára legfontosabb nyugtalanító körülmények 

A megkérdezett hálózatok több mint fele (57%) jelezte, hogy a költségek növekedése az egyik legjelentősebb fékező erő, mely terheli a az idei fejlesztési terveiket. Más, a hálózatok számára 2017-ben nyugtalanságra okot adó körülmények a megfelelő minőségű ingatlan kínálat hiánya (51%), ill. a gazdasági bizonytalanságok (49%).

Technológiai mutáció

Öt hálózatból négy úgy nyilatkozik, hogy az internetes értékesítés növekedése nem befolyásolja az üzletek fejlesztését Európában. A fizikai értékesítési pontok bebetonozottak a fogyasztási szokásokban.

Ami a közösségi hálókat illeti, már most integráns részét képezik a hálózatok fejlesztési politikájának, a felmérésben résztvevők 78%-a azt nyilatkozta, hogy üzlete már használja vagy a közeljövőben tervezi használni a közösségi hálókat, 53%-uk WI-FI elérhetőséget biztosít, míg 34%-uk interaktív képernyővel segíti a vásárlást. Az új technológiák bevezetése elkerülhetetlenné vált legyen szó akár az on-line, akár a bolti értékesítésről, mivel segítségükkel jobban meg lehet ismerni és elemezni a vásárlói magatartást és ezáltal még jobban meg lehet felelni a vásárlói igényeknek.

Az cikk eredetiben francia partnerünk az ac-franchise.com oldalon jelent meg.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.