Hírek, aktualitások

dátum 2017-08-25 idő 12:15

Franciaország a második legvonzóbb célpont a hálózatok számára

Egy, a hálózatok 2017. évi befektetési stratégiáját elemző felmérés megállapítása szerint, Franciaország a második legkedveltebb befektetési célpont a hálózatok számára az európai, közel-keleti és afrikai országok között.

Idén a térség piacai élén

Franciaország a második helyre futott be a kereskedelmi hálózatok számára legvonzóbb célpiacok versenyében 43 %-kal az Egyesült Királyság (65%)mögött és megelőzve Németországot (38%). A sorrend ezt követően Egyesült Arab Emírségek, Spanyolország, Hollandia és Magyarország.

A felmérés azt is megmutatta, hogy a megkérdezettek fele még úgyis 5 egységet nyitna a fent említett térségben 2017 végéig, , hogy  óvatosak maradnak a bizonytalan politikai és gazdasági környezet miatt.

2017-ben a hálózatok számára legfontosabb nyugtalanító körülmények 

A megkérdezett hálózatok több mint fele (57%) jelezte, hogy a költségek növekedése az egyik legjelentősebb fékező erő, mely terheli a az idei fejlesztési terveiket. Más, a hálózatok számára 2017-ben nyugtalanságra okot adó körülmények a megfelelő minőségű ingatlan kínálat hiánya (51%), ill. a gazdasági bizonytalanságok (49%).

Technológiai mutáció

Öt hálózatból négy úgy nyilatkozik, hogy az internetes értékesítés növekedése nem befolyásolja az üzletek fejlesztését Európában. A fizikai értékesítési pontok bebetonozottak a fogyasztási szokásokban.

Ami a közösségi hálókat illeti, már most integráns részét képezik a hálózatok fejlesztési politikájának, a felmérésben résztvevők 78%-a azt nyilatkozta, hogy üzlete már használja vagy a közeljövőben tervezi használni a közösségi hálókat, 53%-uk WI-FI elérhetőséget biztosít, míg 34%-uk interaktív képernyővel segíti a vásárlást. Az új technológiák bevezetése elkerülhetetlenné vált legyen szó akár az on-line, akár a bolti értékesítésről, mivel segítségükkel jobban meg lehet ismerni és elemezni a vásárlói magatartást és ezáltal még jobban meg lehet felelni a vásárlói igényeknek.

Az cikk eredetiben francia partnerünk az ac-franchise.com oldalon jelent meg.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul október 31-én
dátum 2017-10-25 idő 10:31

A Dakexpo Kft. gyorstalpaló franchise képzést indít leendő és új hálózatok számára.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

70. éttermét nyitja a McDonald's Romániában
dátum 2017-11-15 idő 09:49

539,000 eurót fektetett az új étterembe a Maltese group Premier Capital, a McDonald's romániai mester átvevője.

Csehországban erősít a Duna House
dátum 2017-11-14 idő 10:12

Csehországban is építkezésbe kezdett a Duna House franchise hálózata.

A vizes VB után Amerikába megy a magyar jégkrém startup
dátum 2017-11-13 idő 10:43

A világ legrangosabb franchise eseményén képviseli hazánkat az Anjuna Ice Pops.

Herbária sajtóközlemény
dátum 2017-11-13 idő 10:21

Közleményt adott ki a Herbária Zrt. korábban megjelent cikkünk kapcsán, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül osztunk meg.

Beolvad anyacégébe a Fornetti
dátum 2017-11-10 idő 15:49

Beolvad anyacégébe, az Aryzta Hungary Group Holdings Kft.-be a Fornetti Holding Kft. A vagyonkezeléssel foglalkozó Fornetti cég így jogutóddal megszűnik.