Hírek, aktualitások

dátum 2017-08-25 idő 12:15

Franciaország a második legvonzóbb célpont a hálózatok számára

Egy, a hálózatok 2017. évi befektetési stratégiáját elemző felmérés megállapítása szerint, Franciaország a második legkedveltebb befektetési célpont a hálózatok számára az európai, közel-keleti és afrikai országok között.

Idén a térség piacai élén

Franciaország a második helyre futott be a kereskedelmi hálózatok számára legvonzóbb célpiacok versenyében 43 %-kal az Egyesült Királyság (65%)mögött és megelőzve Németországot (38%). A sorrend ezt követően Egyesült Arab Emírségek, Spanyolország, Hollandia és Magyarország.

A felmérés azt is megmutatta, hogy a megkérdezettek fele még úgyis 5 egységet nyitna a fent említett térségben 2017 végéig, , hogy  óvatosak maradnak a bizonytalan politikai és gazdasági környezet miatt.

2017-ben a hálózatok számára legfontosabb nyugtalanító körülmények 

A megkérdezett hálózatok több mint fele (57%) jelezte, hogy a költségek növekedése az egyik legjelentősebb fékező erő, mely terheli a az idei fejlesztési terveiket. Más, a hálózatok számára 2017-ben nyugtalanságra okot adó körülmények a megfelelő minőségű ingatlan kínálat hiánya (51%), ill. a gazdasági bizonytalanságok (49%).

Technológiai mutáció

Öt hálózatból négy úgy nyilatkozik, hogy az internetes értékesítés növekedése nem befolyásolja az üzletek fejlesztését Európában. A fizikai értékesítési pontok bebetonozottak a fogyasztási szokásokban.

Ami a közösségi hálókat illeti, már most integráns részét képezik a hálózatok fejlesztési politikájának, a felmérésben résztvevők 78%-a azt nyilatkozta, hogy üzlete már használja vagy a közeljövőben tervezi használni a közösségi hálókat, 53%-uk WI-FI elérhetőséget biztosít, míg 34%-uk interaktív képernyővel segíti a vásárlást. Az új technológiák bevezetése elkerülhetetlenné vált legyen szó akár az on-line, akár a bolti értékesítésről, mivel segítségükkel jobban meg lehet ismerni és elemezni a vásárlói magatartást és ezáltal még jobban meg lehet felelni a vásárlói igényeknek.

Az cikk eredetiben francia partnerünk az ac-franchise.com oldalon jelent meg.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Magyarországon keresi partnereit a Thermomix.
dátum 2017-09-19 idő 15:23

Immár Magyarországon is elérhető a legintelligensebb konyhai robotgépLegolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Nyissa meg Ön is saját Natur House üzletét!
dátum 2017-09-25 idő 11:01

A Natur House egységekben a helyes étkezésre való nevelés és oktatás kerül előtérbe.

Felújított BENU gyógyszertárat adtak át Győr belvárosában
dátum 2017-09-25 idő 10:23

A BENU Gyógyszertárakra jellemző vásárlóbarát, világos belső kialakítással várja a betérőket a BENU Városi Gyógyszertár Győr központjában, a Baross Gábor úton.

Idén közel 6400 üzlet húzhatja le a rolót az USA-ban
dátum 2017-09-22 idő 09:57

Idén várhatóan 6400 üzlet zár be az USA-ban, mert az online kereskedelem felfutásával az emberek kezdenek leszokni a shoppingolásról.

Bubbles mosodából jelentkezik be holnap délelőtt a Music Fm
dátum 2017-09-21 idő 10:01

Bochkor Gábor és István Dániel a Flórián téri Bubbles mosodából fog jelentkezni élőben holnap reggel.

Új tulajdonosa van az Arena Plázának
dátum 2017-09-20 idő 14:28

A Budapest második legnagyobb, 66 ezer négyzetméteres plázája 2007-ben nyitotta meg kapuit, és az utóbbi években meglehetősen jó eredményeket produkált.