Hírek, aktualitások

dátum 2014-04-10 idő 09:52

Greennovációs díjat kapott az Unió COOP

Most már tradíciónak tekinthető, hogy hazánk meghatározó élelmiszeripari szereplői minden évben megmérettetnek a Greennovációs Nagydíj által a fenntartható fejlődést segítő projektjeik kapcsán. Idén azonban nemcsak az élelmiszer szektor, hanem minden Magyarországon működő vállalat, szervezet (önkormányzat, alapítvány, stb.) nevezhetett a versenyre a fenntartható fejlődést, valamint a környezetvédelmet szolgáló teljesítmények kapcsán.

Az Unió COOP a tavalyi évben lezárult több százmillió forint értékű, környezet- és energiatudatos fejlesztéseit, beruházásait bemutató „Greennovatívan a hátrányos helyzetű településeken is!” című pályamunkájával érdemelte ki a győzelmet a greennovatív kereskedő kategóriában. A program ismertségét, szakmai elismertségét jelzi, hogy minden évben folyamatosan növekszik a versenyben résztvevő cégek száma. 

Idén a beérkezett 50 pályamunka közül a szakmai zsűri 21-et juttatott döntőbe a környezeti- és társadalmi hasznosság, energia- és erőforrás megtakarítás, valamint újszerűség és eredetiség szempontok figyelembevételével. Tóth László, az Unió COOP vezérigazgatója elmondta, hogy a Borsodban, Hevesben és Nógrádban is boltokat üzemeltető társaság mindig is nagy figyelmet fordított a költséghatékony gazdálkodásra, így egymás után valósított meg olyan beruházásokat, amelyek a korszerűsítés, a környezettudatosság és az energiatakarékosság szempontjait egyidejűleg érvényesítik. A szakmai zsűri a vállalat több tucat üzletét érintő külső hőszigeteléssel, nyílászáró cseréjével, kondenzációs kazánok és LED világítás technológia kiépítésével, mélyhűtő rendszerek lefedésével, valamint hűtőgépek hulladék hőjének újhasznosításával elért eredményeket ismerte el a díjjal.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.