Hírek, aktualitások

dátum 2014-05-05 idő 09:48

Gúnyát vált a McDonald’s bohóca

Ronald McDonald, az amerikai gyorsétteremlánc kabalafigurája végre-valahára átöltözik - számol be az NBC News. A tengerentúli franchise életvidám reklámkaraktere többek között sárga (ujjatlan) kezeslábasát is sutba dobja. (Élelmiszer.hu összeállítás)
 
A McDonald’s közleménye szerint az étteremlánc örökké kedélyes jelképe ezen túl jobbára mustársárga cargo nadrágot, piros-fehér csíkos, hosszú ujjú rögbipólót és egy sárga, ujjatlan, cipzáras dzsekit fog viselni. „Különleges alkalmakhoz” Ronald egy piros nyakkendőt és egy piros, a hátán ennen aláírásával ellátott blézert is magára dob majd.
 
 
Az észrevehetően visszafogottabb frizurájú bohóc a nagy piros cipőitől szemlátomást képtelen volt megválni.
 
Hetekkel az új ruhatár bevezetése előtt egyébként a McDonald’s egyik nagy riválisa, a Taco bell huszonöt hús-vér, Ronald McDonaldnak nevezett embert használt fel a reklámjaiban a reggeli menüjének népszerűsítéséhez. A hirdetésekben a temérdek Ronald McDonald elégedettségét kifejezve falatozik a Taco Bell újdonsült reggelijéből, ezzel is fricskát adva a konkurens franchise (változatlanul piros) orrára.
 
 
A McDonald’s jelentése alapján egyébként az év első negyedében 5%-kal esett a vállalat profitja, a legalább egy éve megnyitott egységeiben pedig 1,7%-ot csordogáltak lefele az eladások.
 
Szerző: Zamaróczy Ádám
Forrás: NBC News; elelmiszer.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.