Hírek, aktualitások

dátum 2017-03-16 idő 09:34

Gyengélkednek a nagy ruházati láncok

Négy év óta először visszaesett a H&M negyedéves forgalma, miközben legfőbb riválisa, a Zarát is magába foglaló spanyol Inditex nyolc éve a legalacsonyabb profitrátáról számolt be szerdán - írja a HVG Online.
 
A Bloomberg szerint mindez annak a jele, hogy ezeknek az úgynevezett „fast fashion” kategóriába tartozó boltok tipikus vásárlói ma már inkább szórakozásra költik a pénzüket, ruháikat és kiegészítőiket pedig inkább online üzletekben szerzik be. Az sem segíti az eddig irtózatos profitot termelő cégeket, hogy miközben egyre nyomottabb áron tudják eladni termékeiket, azoknak az előállítása egyre többe kerül az emelkedő ázsiai bérek miatt.
 
És ha ez nem lenne elég, a rossz adatok a részvények árát is lejjebb nyomják. A H&M esetében például az a hír, hogy februárban 1 százalékkal visszaesett a bevétel az egy évvel korábbihoz képest (amikor ráadásul szökőév volt), 5,1 százalékos árfolyamesést idézett elő. De amiatt is ütötték a tőzsdén a céget, hogy a vártnál alacsonyabb, svéd koronában számolva csak háromszázalékos volt a bevételnövekedés.
Az Inditex papírja is kevesebbet érnek, mint korábban: 2,7 százalékkal esett vissza az árfolyam, miután kiderült, hogy a jövedelmezőség a várt 0,5 százaléknál nagyobb mértékben, 57,8 százalékról 57 százalékra csökkent.

forrás: HVG Online


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.