Hírek, aktualitások

dátum 2016-03-09 idő 10:59

Hat érdekesség a Jono Yogo frozen yogurt-ról

A frozen yogurt valójában egy joghurt alapú fagylalt, ami az ízvariációk végtelen skáláját teszi lehetővé. A legnépszerűbb a natúr vagy a gyümölcsös változat, de a klasszikus ízek mellett – vanília, csokoládé, málna, citrom – számtalan különleges ízben is elérhető, mint például az uborka, almás pite, sárkánygyümölcs. A joghurt alapot pedig a betérők akár friss gyümölccsel, vagy különböző öntetekkel, magvakkal, müzlikkel, drazsékkal, egyéb toppingokkal gazdagíthatják, tovább fokozva ezzel az élményt.

1. Sokáig csak amerikai filmekből ismerhettük a frozen yogurtot, vagy ahogy az USA-ban nevezik, a FroYo-t. Népszerűsége részben a fagylalthoz képest jelentősen alacsonyabb zsírtartalmának is köszönhető.
Amerikában leginkább a porból készült, kevésbé egészséges (és finom) változat elterjedt, míg Magyarországon valódi joghurt és tej felhasználásával, magyar cukrászok ötletei alapján állítják össze a yogo-k kínálatát.

2. Egy átlagos tejszínes fagylalt zsírtartalma 8-20% között van, ezzel szemben a frozen yogurt tejszínnel még csak nem is találkozik. Így bár alapját joghurt és tej adja, ezek egyikének zsírtartalma sem haladja meg a 1,5%-ot, ezért kalóriában is szegényebb a klasszikus fagylaltnál. Egy adag frozen yogurt körülbelül 90-125 kalóriát tartalmaz.
 
3. A joghurtnak számtalan kedvező élettani hatása van: pre- és probiotikum tartalmánál fogva alkalmas a hasznos mikroorganizmusok visszatelepítésére a szervezetben, csökkenti a koleszterinszintet, valamint különféle vitaminokat és ásványi sót is rejt magában. És ami a legfontosabb: felgyorsítja a zsír lebontását. Joghurtot ráadásul azok is fogyaszthatnak, akik érzékenyek a tejcukorra, a benne található mikroorganizmusok ugyanis az erjedés során a tejcukor nagy részét lebontják.
 
 
4. Magyarországon, a Jono Yogo yogózókban 2013. óta kapható frozen yogurt. Az itt kapható yogo szerencsénkre a valódi, friss élőflórás joghurt és tej alapú kézműves receptúra szerint készül, és tartósítószert vagy mesterséges színezéket sem tartalmaz. Diétázók is bátran élvezhetik, hiszen a natúr változat teljesen cukormentes, stevia és nyírfacukor teszi édessé, ráadásul a tejcukor-, tejfehérje- és gluténérzékenyeknek sem kell kimaradniuk az élményből.
 
5. Ahogy léteznek fagylaltmesterek, úgy léteznek “frozen yogurt mesterek” is, vagyis olyan cukrászok, akik folyamatosan újabb és újabb ízeket és ízvariációkat álmodnak meg. Az ilyen kézműves frozen yogurt minőségi, friss alapanyagokból készül, és olyan különleges ízekben létezik, mint az uborka, a sárkánygyümölcs, az almás pite vagy éppen a tojáslikőr.

6. Az önkiszolgáló yogo-zásban az az egyik legjobb dolog, hogy mindenki maga állíthatja össze a kis poharas mennyországát, aminek csak a fantáziája szabhat határokat.

A vásárlók számára önmagában kreatív program a pohár tartalmának összeállítása, hiszen a Jono Yogot hatalmas szortiment, és kedvező ár/érték arány jellemzi. A fizetés súly alapján történik, a választás szabadságának köszönhetően pedig a lehetőségek és kombinációk száma végtelenhez közelít.
 
 
A Jono Yogo nagyon népszerű főleg a fiatal korosztály körében. Az üzletek mérete 50-100 négyzetméter közé tehető. Az üzletek kialakításához 50.000 – 100.000 eurós kezdeti beruházásra van szükség.
 
Amennyiben a cikk felkeltette érdeklődését a hálózattal kapcsolatban, és Ön is szeretne átvevővé válni, további információkért, vegye fel a kapcsolatot a franchise képviselőjével!
 
Név: Gallus Miklós
Telefon: +36-30/955-9665


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.