Hírek, aktualitások

dátum 2017-11-13 idő 10:21

Herbária sajtóközlemény

Az elmúlt napokban a Herbária Zrt-t kedvezőtlen színben feltüntető, minden alapot nélkülöző híresztelések láttak napvilágot. Cégünk tradíciói, a fogyasztóinkért és üzleti partnereinkért érzett felelősségünk arra kötelez, hogy hiteles tájékoztatást adjunk a téves információkkal szemben.

2016. decemberében a többségi részvényesek azzal a gyanúval szembesültek, hogy a társaság vagyonát egyesek magáncélokra használják fel, ezzel jelentős kárt okozva a cégnek. A társaság 2017. januári közgyűlésén a Herbária csaknem 97%-os részvényi többsége megvonta a bizalmat az addigi vezérigazgatótól, S. Tamástól.

Az új vezérigazgató, Soproni Márton egy független könyvvizsgáló bevonásával belső vizsgálatot indított, és sikkasztás, hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett, amely alapján a nyomozóhatóság a bűncselekmény gyanúját megalapozottnak találta, és nyomozást rendelt el. A feljelentést tehát éppen a Herbária tulajdonosai és új vezetése tette.

A Herbária régi vezérigazgatója nem tudott belenyugodni leváltásába, és bár a visszahívására vonatkozó közgyűlési határozatot meg sem támadta, egy őrző-védő céget, a Patrol Group Kft-t megbízva, biztonsági emberekkel elfoglalta a társaság székhelyét és egyik raktárát. A céget elzárták eszközei egy részétől, a dolgozókat pedig személyes használati tárgyaiktól, valamint nem engedték be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt sem. A székhelyfoglalás törvénytelenségét az illetékes jegyző megállapította, jelenleg az ingatlan visszaszerzésére hatósági végrehajtás van folyamatban.

Most már kimondható, hogy az átmeneti nehézségeket a cég előnyére fordította, optimalizálva és modernizálva működési folyamatait. Új kiskereskedelmi készletnyilvántartó rendszert tesztel, e-learning tréningeket vezetett be, és informatikai., valamint termékfejlesztések zajlanak jelenleg is.

A híresztelésekkel ellentétben a Herbáriával szemben végrehajtás nincs, és nem is volt folyamatban. Csupán a leváltott vezérigazgató kíván az egyik, visszahívását megszavazó részvényessel szemben, egy régi közokiratra hivatkozva kártérítéshez jutni vezérigazgatói fizetésének elvesztése miatt. Minden alapot nélkülöz az a híresztelés is, hogy a Herbária részvényeit árverezni fogják, és a részvényes fedezetelvonást valósított volna meg. Ezzel szemben a valóság éppen az, hogy az érintett részvényes, bár perben vitatja a leváltott vezérigazgató követelését, kifizette azt annak érdekében, hogy a részvényessel szembeni végrehajtás soron kívül megszüntetésre kerüljön, és külön perben követeli vissza a leváltott vezérigazgató jogalap nélküli gazdagodását.

A Herbária védjegyei szintén nem kerültek idegen kézbe, továbbra is biztosított a "Herbária-örökség" védelme, és a cég számára azok jövőbeni használata.

A Herbária tulajdonlását, vagy képviseletét megkérdőjelező ügy nincs folyamatban. A vezérigazgató leváltásáról szóló közgyűlési határozatot maga S. Tamás sem támadta meg, a jelenlegi 3 tagú igazgatóságot csaknem 97%-os részvényesi többséggel megszavazó közgyűlési határozat jogszerűségét pedig jogerős bírósági ítélet állapította meg.

A Herbária részvényesei és igazgatósága az elmúlt időszakot arra használták fel, hogy a mintegy 250 munkavállaló és az üzleti partnerek töretlen bizalmára építve a társaságot átvezessék a 21. századba: modern alapokra helyezve a vállalatirányítást, kiszélesítve a cég banki finanszírozását és likviditását, megteremtve a jövőbeni fejlődés biztos alapjait.

Herbária közleményvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.