Hírek, aktualitások

dátum 2015-02-25 idő 10:03

Hipercsel a vasárnapi stop ellen

Egyre kreatívabbak a hiperek, arra vélhetően ugyanis senki sem gondolt, hogy éppen egy nagy állami vállalat húzhatja ki a nagy élelmiszerláncokat a vasárnapi zárva tartás csávájából. Márpedig úgy fest, hogy a MÁV vasúti pályaudvarait eláraszthatják a multik, mert nyitvatartási tilalom nem vonatkozik a vasútállomásokon működő egységekre - hvg.hu összeállítás.

A vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény – egyebek mellett – a közforgalmú vasúti pályaudvarok területén működő üzleteket sem érinti. Így kézenfekvőnek tűnik, hogy a pályaudvarokon eddig nem nagyon tolakodó, ismert áruházláncok nagy erőkkel jelennek meg a vasútállomásokon – derül ki a Pénzcentrum cikkéből. A vasúttársaság kezelésében nagyon sok ingatlan van, ezek jelentős része közforgalmú, ahol bérlőként találhatnak helyet a nyitva tartásra folyamatosan megoldást kereső kiskerláncok.

A pályaudvari nyitás nagy fogásnak tűnhet a hálózatok számára egyrést a vasárnapi zárva tartás kicselezése, másrészt pedig a jelentős forgalom miatt. A Magyarországon működő áruházláncok eddig nem nagyon ugrottak a vasútállomásokon való nyitásra, fehér hollónak számít a Budapest-Déli pályaudvaron működő ezer négyzetméternél nagyobb üzlet. A legtöbb pályaudvaron megtalálható a kiskereskedelmi szempontból kívánt területnagyság.
 
A portál értesülései szerint ezzel a MÁV Zrt. is tisztában van, nyitottak az együttműködésre, sőt keresik is. De vélhetően a legtöbb kiskerláncnak sem lesz ellenvetése, ha üzletileg fenntartható ajánlatot kapnak, és így kinyithatnak vasárnaponként is. A hiperek pályaudvari nyitása persze nem megy egyik napról a másikra, fel kell mérni a szóba jöhető ingatlanokat, ezek állapotát, a szükséges beruházások, átalakítások, felújítások költségeit.
 
forrás:hvg online
 

 vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.