Hírek, aktualitások

dátum 2015-02-25 idő 10:03

Hipercsel a vasárnapi stop ellen

Egyre kreatívabbak a hiperek, arra vélhetően ugyanis senki sem gondolt, hogy éppen egy nagy állami vállalat húzhatja ki a nagy élelmiszerláncokat a vasárnapi zárva tartás csávájából. Márpedig úgy fest, hogy a MÁV vasúti pályaudvarait eláraszthatják a multik, mert nyitvatartási tilalom nem vonatkozik a vasútállomásokon működő egységekre - hvg.hu összeállítás.

A vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény – egyebek mellett – a közforgalmú vasúti pályaudvarok területén működő üzleteket sem érinti. Így kézenfekvőnek tűnik, hogy a pályaudvarokon eddig nem nagyon tolakodó, ismert áruházláncok nagy erőkkel jelennek meg a vasútállomásokon – derül ki a Pénzcentrum cikkéből. A vasúttársaság kezelésében nagyon sok ingatlan van, ezek jelentős része közforgalmú, ahol bérlőként találhatnak helyet a nyitva tartásra folyamatosan megoldást kereső kiskerláncok.

A pályaudvari nyitás nagy fogásnak tűnhet a hálózatok számára egyrést a vasárnapi zárva tartás kicselezése, másrészt pedig a jelentős forgalom miatt. A Magyarországon működő áruházláncok eddig nem nagyon ugrottak a vasútállomásokon való nyitásra, fehér hollónak számít a Budapest-Déli pályaudvaron működő ezer négyzetméternél nagyobb üzlet. A legtöbb pályaudvaron megtalálható a kiskereskedelmi szempontból kívánt területnagyság.
 
A portál értesülései szerint ezzel a MÁV Zrt. is tisztában van, nyitottak az együttműködésre, sőt keresik is. De vélhetően a legtöbb kiskerláncnak sem lesz ellenvetése, ha üzletileg fenntartható ajánlatot kapnak, és így kinyithatnak vasárnaponként is. A hiperek pályaudvari nyitása persze nem megy egyik napról a másikra, fel kell mérni a szóba jöhető ingatlanokat, ezek állapotát, a szükséges beruházások, átalakítások, felújítások költségeit.
 
forrás:hvg online
 

 vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.