Hírek, aktualitások

dátum 2017-08-31 idő 17:13

Hogyan tanulnak a jövő programozói Óbudán?

AI/mesterséges intelligencia, digitalizáció, robotizáció, kiterjesztett valóság, kognitív számítástechnika, digitális transzformáció, fintech, automatizáció, ipar 4.0. Csupa olyan kifejezés, melyek a hétköznapi ember számára teljesen érthetetlenek. De vajon gyermekeink számára szokatlanok vagy magától értetődő fogalmak lesznek öt év múlva?


Egyre több szülő ismeri fel, hogy az iskolai számítástechnika óra mellett fontos lenne állandóan "kütyüző" gyermekének egy olyan foglalkozás, ahol játékos formában, élményalapon sajátíthatná el a programozás és az algoritmikus gondolkodás alapjait. 

Erre adnak alternativát a Logiscool programozó iskola hálózat évközi programozó kurzusai, ahol nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákok játszva tanuljanak programozni, miközben észrevétlenül elsajátítják a digitális írástudás alapjait is. Az egymásra épülő tananyagot folyamatosan, a legújabb trendeknek és elvárásoknak megfelelően fejlesztik a , ahol immár öt ország közel 40 franchise iskolájának tapasztalataira támaszkodhatnak.

Élményalapú programozás oktatás már 7 éves kortól - akár hétvégén is
 
A legtöbb iskolás gyermek délutánjai már zsúfoltak a különböző edzések és egyéb elfoglaltságok miatt. Azért, hogy mégis mindenki megtalálhassa a számára legjobb időpontot, a korosztályának és tudásának megfelelő csoportot, a programozó iskolában az oktatás a hét 6 napján - hétköznapokon iskolaidő után két időpontban, míg szombaton délelőtt és délután is zajlik.
 
Gyakran felvetődik, hogy elsős és másodikos gyerekek szeretnének a Logiscoolban tanulni, de még nincs programozói tapasztalatuk. A Logiscool központ által összeállított speciális tananyag és a saját fejlesztésű oktatási felület úgy lett felépítve, hogy már első osztálytól kezdve egészen 13-14 éves korig bármikor be lehessen csatlakozni a kezdő kurzusokba. A kis csoportokban, inspiráló környezetben, egyetemista oktatókkal zajló oktatás gyorsan magába szippantja a gyerekeket, akik a heti másfél órás képzéseken újabb és újabb játékos feladványokat oldanak meg, így fejlesztve programozói tudásukat. 
 
Az itt szerzett tudásnak, a logikus gondolkodásnak, a kreativitás kiteljesedésének köszönhetően, sok esetben a diákok általános tanulmányi eredményei is javulnak. A több féléve a Logiscool iskolákba járó gyerekekről pedig bátran elmondható, hogy közülük kerülhetnek ki a jövő legkeresettebb programozói.

Forrás: portfolio.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Magyarországon keresi partnereit a Thermomix.
dátum 2017-09-19 idő 15:23

Immár Magyarországon is elérhető a legintelligensebb konyhai robotgépLegolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Nyissa meg Ön is saját Natur House üzletét!
dátum 2017-09-25 idő 11:01

A Natur House egységekben a helyes étkezésre való nevelés és oktatás kerül előtérbe.

Felújított BENU gyógyszertárat adtak át Győr belvárosában
dátum 2017-09-25 idő 10:23

A BENU Gyógyszertárakra jellemző vásárlóbarát, világos belső kialakítással várja a betérőket a BENU Városi Gyógyszertár Győr központjában, a Baross Gábor úton.

Idén közel 6400 üzlet húzhatja le a rolót az USA-ban
dátum 2017-09-22 idő 09:57

Idén várhatóan 6400 üzlet zár be az USA-ban, mert az online kereskedelem felfutásával az emberek kezdenek leszokni a shoppingolásról.

Bubbles mosodából jelentkezik be holnap délelőtt a Music Fm
dátum 2017-09-21 idő 10:01

Bochkor Gábor és István Dániel a Flórián téri Bubbles mosodából fog jelentkezni élőben holnap reggel.

Új tulajdonosa van az Arena Plázának
dátum 2017-09-20 idő 14:28

A Budapest második legnagyobb, 66 ezer négyzetméteres plázája 2007-ben nyitotta meg kapuit, és az utóbbi években meglehetősen jó eredményeket produkált.