Hírek, aktualitások

dátum 2017-08-31 idő 17:13

Hogyan tanulnak a jövő programozói Óbudán?

AI/mesterséges intelligencia, digitalizáció, robotizáció, kiterjesztett valóság, kognitív számítástechnika, digitális transzformáció, fintech, automatizáció, ipar 4.0. Csupa olyan kifejezés, melyek a hétköznapi ember számára teljesen érthetetlenek. De vajon gyermekeink számára szokatlanok vagy magától értetődő fogalmak lesznek öt év múlva?


Egyre több szülő ismeri fel, hogy az iskolai számítástechnika óra mellett fontos lenne állandóan "kütyüző" gyermekének egy olyan foglalkozás, ahol játékos formában, élményalapon sajátíthatná el a programozás és az algoritmikus gondolkodás alapjait. 

Erre adnak alternativát a Logiscool programozó iskola hálózat évközi programozó kurzusai, ahol nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákok játszva tanuljanak programozni, miközben észrevétlenül elsajátítják a digitális írástudás alapjait is. Az egymásra épülő tananyagot folyamatosan, a legújabb trendeknek és elvárásoknak megfelelően fejlesztik a , ahol immár öt ország közel 40 franchise iskolájának tapasztalataira támaszkodhatnak.

Élményalapú programozás oktatás már 7 éves kortól - akár hétvégén is
 
A legtöbb iskolás gyermek délutánjai már zsúfoltak a különböző edzések és egyéb elfoglaltságok miatt. Azért, hogy mégis mindenki megtalálhassa a számára legjobb időpontot, a korosztályának és tudásának megfelelő csoportot, a programozó iskolában az oktatás a hét 6 napján - hétköznapokon iskolaidő után két időpontban, míg szombaton délelőtt és délután is zajlik.
 
Gyakran felvetődik, hogy elsős és másodikos gyerekek szeretnének a Logiscoolban tanulni, de még nincs programozói tapasztalatuk. A Logiscool központ által összeállított speciális tananyag és a saját fejlesztésű oktatási felület úgy lett felépítve, hogy már első osztálytól kezdve egészen 13-14 éves korig bármikor be lehessen csatlakozni a kezdő kurzusokba. A kis csoportokban, inspiráló környezetben, egyetemista oktatókkal zajló oktatás gyorsan magába szippantja a gyerekeket, akik a heti másfél órás képzéseken újabb és újabb játékos feladványokat oldanak meg, így fejlesztve programozói tudásukat. 
 
Az itt szerzett tudásnak, a logikus gondolkodásnak, a kreativitás kiteljesedésének köszönhetően, sok esetben a diákok általános tanulmányi eredményei is javulnak. A több féléve a Logiscool iskolákba járó gyerekekről pedig bátran elmondható, hogy közülük kerülhetnek ki a jövő legkeresettebb programozói.

Forrás: portfolio.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.