Hírek, aktualitások

dátum 2017-08-31 idő 17:13

Hogyan tanulnak a jövő programozói Óbudán?

AI/mesterséges intelligencia, digitalizáció, robotizáció, kiterjesztett valóság, kognitív számítástechnika, digitális transzformáció, fintech, automatizáció, ipar 4.0. Csupa olyan kifejezés, melyek a hétköznapi ember számára teljesen érthetetlenek. De vajon gyermekeink számára szokatlanok vagy magától értetődő fogalmak lesznek öt év múlva?


Egyre több szülő ismeri fel, hogy az iskolai számítástechnika óra mellett fontos lenne állandóan "kütyüző" gyermekének egy olyan foglalkozás, ahol játékos formában, élményalapon sajátíthatná el a programozás és az algoritmikus gondolkodás alapjait. 

Erre adnak alternativát a Logiscool programozó iskola hálózat évközi programozó kurzusai, ahol nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákok játszva tanuljanak programozni, miközben észrevétlenül elsajátítják a digitális írástudás alapjait is. Az egymásra épülő tananyagot folyamatosan, a legújabb trendeknek és elvárásoknak megfelelően fejlesztik a , ahol immár öt ország közel 40 franchise iskolájának tapasztalataira támaszkodhatnak.

Élményalapú programozás oktatás már 7 éves kortól - akár hétvégén is
 
A legtöbb iskolás gyermek délutánjai már zsúfoltak a különböző edzések és egyéb elfoglaltságok miatt. Azért, hogy mégis mindenki megtalálhassa a számára legjobb időpontot, a korosztályának és tudásának megfelelő csoportot, a programozó iskolában az oktatás a hét 6 napján - hétköznapokon iskolaidő után két időpontban, míg szombaton délelőtt és délután is zajlik.
 
Gyakran felvetődik, hogy elsős és másodikos gyerekek szeretnének a Logiscoolban tanulni, de még nincs programozói tapasztalatuk. A Logiscool központ által összeállított speciális tananyag és a saját fejlesztésű oktatási felület úgy lett felépítve, hogy már első osztálytól kezdve egészen 13-14 éves korig bármikor be lehessen csatlakozni a kezdő kurzusokba. A kis csoportokban, inspiráló környezetben, egyetemista oktatókkal zajló oktatás gyorsan magába szippantja a gyerekeket, akik a heti másfél órás képzéseken újabb és újabb játékos feladványokat oldanak meg, így fejlesztve programozói tudásukat. 
 
Az itt szerzett tudásnak, a logikus gondolkodásnak, a kreativitás kiteljesedésének köszönhetően, sok esetben a diákok általános tanulmányi eredményei is javulnak. A több féléve a Logiscool iskolákba járó gyerekekről pedig bátran elmondható, hogy közülük kerülhetnek ki a jövő legkeresettebb programozói.

Forrás: portfolio.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.