Hírek, aktualitások

dátum 2017-08-10 idő 14:25

Hogyan vált a világ leggyorsabban terjeszkedő franchise hálózatává ez a gyorsétterem?

A Blaze Pizza, 4 év alatt alig 2 étterméből mára 200 egységet tudhat magáénak szerte Észak-Amerikában, ezzel hivatalosan is megszerezve a világ leggyorsabban terjeszkedő amerikai gyorséttermi láncának címét a Technomic piackutató cég felmérése alapján.

A cég vezérigazgatója, Jim Mizes szerint gyors növekedésüket a franchise-hoz való sajátos és újszerű hozzáállásuknak köszönhetik. „Úgy hiszem jó úton haladunk, hogy milliárd dolláros hálózattá nőjük ki magunk. Ugyanakkor nagyobb érdemnek tartom, hogy a következő 5 év után úgy hivatkozhatnak majd ránk, mint akik teljesen átírták a franchise kapcsolat szabályait.” – mondta Mizes.

Az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában üzemelő 201 Blaze Pizza étteremből 196 egységet franchise átvevők üzemeltetnek, így az éttermek alig 2% van vállalati tulajdonban.

Habár ez a jelenség korántsem egyedülálló a franchise szektorban több hálózat kifejezetten a központi tulajdonú egységek többségét tartja a kiemelkedő minőség bizonyítékának. A Blazes konkurenciája, a MOD Pizza, egy másik gyorsan terjeszkedő pizza franchise hálózat több, mint 200 egységgel működik világszerte. A cég éttermeinek háromnegyede saját tulajdonú, ez többek között lehetővé teszi a hálózatnak, hogy egy mélyrehatóbb, szorosabb minőségellenőrzési folyamatot tartsanak fenn éttermeikben.

Blazes Pizza kizárólag olyan franchise átvevőket keres, akik rendelkeznek valamilyen étteremüzemeltetési tapasztalattal illetve kifejezetten azon a környéken élnek ahol az étteremlánc éppen terjeszkedik. Ez egy külön motivációt ad az átvevők számára, hogy munkahelyeket teremtsenek saját környékükön.

„Úgy gondolom a mi stratégiánk megfelelőbb, a MOD Pizza terjeszkedéséhez képest. Ahhoz, hogy Floridában terjeszkedjenek, a Seattle-központú vállalatnak 3-6 hónapig kellene képeznie valakit, akinek aztán egy teljesen ismeretlen közegben kell boldogulnia, bármiféle helyi kapcsolat hiányában.” – mondta Mizes.

Július elején a hálózat újabb befektetővel gazdagodott, amikor a Brentwood Associates 100 millió dollár értékben vásárolt részesedést az étteremláncban. A befektetők között volt többek közt a Andrew Cherng, egy másik sikeres étteremlánc a Panda Express alapítója, illetve az amerikai kosárlabdasztár LeBron James.

A hálózat, 2018-tól kezdve további 100 étterem nyitását tervezi minden évben.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Cafe Frei nyitott a Nordic Light irodaházban
dátum 2017-10-16 idő 09:36

A Cafe Frei a világ jellegzetes kávéit és süteményeit hozza el a hazai vásárló közönség számára.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tíz év szünet után újra franchise kiállítás lesz Budapesten
dátum 2017-10-19 idő 11:32

Franchise kiállítást rendez a Magyar Franchise Szövetség 2018. február 1-én.

Bajnokok Napja az Immo1 Ingatlanközvetítő Hálózatnál
dátum 2017-10-18 idő 16:31

A 2017-es Bajnokok Napját dr. Mérő László matematikus, publicista, pszichológus, az ELTE Gazdaságpszichológiai szakcsoportjának egyetemi tanára nyitotta meg.

Rekordszámú versenyző indult a 32. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon
dátum 2017-10-17 idő 13:40

Az idei SPAR Budapest Maraton® már 30.350 előnevezésével bebizonyította, hogy minden idők legnagyobb szabadidős sportversenye.

Stilianos babauszoda Ecseren is
dátum 2017-10-17 idő 10:58

A Babák úszásoktatása során a kisgyermekek viselkedési formáit áthatóan ismerő, és kezelő edzők remek ösztönző, motiváló képességükkel a legjobbat tudják kihozni a gyermekekből.

Országszerte franchise partnereit keresi a NaturHouse
dátum 2017-10-16 idő 10:48

A Naturhouse egységeiben dietetikusok segítik az érdeklődőket céljaik (fogyás, egészséges táplálkozás, stb) eléréséhez,