Hírek, aktualitások

dátum 2017-08-10 idő 14:25

Hogyan vált a világ leggyorsabban terjeszkedő franchise hálózatává ez a gyorsétterem?

A Blaze Pizza, 4 év alatt alig 2 étterméből mára 200 egységet tudhat magáénak szerte Észak-Amerikában, ezzel hivatalosan is megszerezve a világ leggyorsabban terjeszkedő amerikai gyorséttermi láncának címét a Technomic piackutató cég felmérése alapján.

A cég vezérigazgatója, Jim Mizes szerint gyors növekedésüket a franchise-hoz való sajátos és újszerű hozzáállásuknak köszönhetik. „Úgy hiszem jó úton haladunk, hogy milliárd dolláros hálózattá nőjük ki magunk. Ugyanakkor nagyobb érdemnek tartom, hogy a következő 5 év után úgy hivatkozhatnak majd ránk, mint akik teljesen átírták a franchise kapcsolat szabályait.” – mondta Mizes.

Az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában üzemelő 201 Blaze Pizza étteremből 196 egységet franchise átvevők üzemeltetnek, így az éttermek alig 2% van vállalati tulajdonban.

Habár ez a jelenség korántsem egyedülálló a franchise szektorban több hálózat kifejezetten a központi tulajdonú egységek többségét tartja a kiemelkedő minőség bizonyítékának. A Blazes konkurenciája, a MOD Pizza, egy másik gyorsan terjeszkedő pizza franchise hálózat több, mint 200 egységgel működik világszerte. A cég éttermeinek háromnegyede saját tulajdonú, ez többek között lehetővé teszi a hálózatnak, hogy egy mélyrehatóbb, szorosabb minőségellenőrzési folyamatot tartsanak fenn éttermeikben.

Blazes Pizza kizárólag olyan franchise átvevőket keres, akik rendelkeznek valamilyen étteremüzemeltetési tapasztalattal illetve kifejezetten azon a környéken élnek ahol az étteremlánc éppen terjeszkedik. Ez egy külön motivációt ad az átvevők számára, hogy munkahelyeket teremtsenek saját környékükön.

„Úgy gondolom a mi stratégiánk megfelelőbb, a MOD Pizza terjeszkedéséhez képest. Ahhoz, hogy Floridában terjeszkedjenek, a Seattle-központú vállalatnak 3-6 hónapig kellene képeznie valakit, akinek aztán egy teljesen ismeretlen közegben kell boldogulnia, bármiféle helyi kapcsolat hiányában.” – mondta Mizes.

Július elején a hálózat újabb befektetővel gazdagodott, amikor a Brentwood Associates 100 millió dollár értékben vásárolt részesedést az étteremláncban. A befektetők között volt többek közt a Andrew Cherng, egy másik sikeres étteremlánc a Panda Express alapítója, illetve az amerikai kosárlabdasztár LeBron James.

A hálózat, 2018-tól kezdve további 100 étterem nyitását tervezi minden évben.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise hálózatot kíván indítani? Jelentkezzen képzésünkre!
dátum 2018-02-13 idő 11:35

Mélyítse el franchise ismereteit, jelentkezzen a Dakexpo Kft. franchise képzéseire február 20. és 26-án.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Megtízszerezte forgalmát a Subway
dátum 2018-02-23 idő 11:20

Rekordbevételt értek el a magyarországi Subway® éttermek.

Új üzletbe kezd a Fornetti alapítója
dátum 2018-02-21 idő 13:29

A Fornetti eladása után prémium ételgyárat indít Palásti József.

Logisztikai konferencia az Akvárium Klubban
dátum 2018-02-20 idő 13:20

Az automatizálás egészséges mértéke az intralogisztikában címmel egész napos konferenciát tart a Logi-Kom Kft. február 27-én.

Összerúgta a port a McDonald's egy indiai partnerével
dátum 2018-02-19 idő 13:18

Óva inti vendégeit 169 éttermének látogatásától a McDonald's.

Megnyitotta első két szállodáját Szlovéniában az Orbis Hotel Group
dátum 2018-02-15 idő 09:25

Szlovéniában terjeszkedik az Orbis Hotel Group