Hírek, aktualitások

dátum 2017-08-10 idő 14:25

Hogyan vált a világ leggyorsabban terjeszkedő franchise hálózatává ez a gyorsétterem?

A Blaze Pizza, 4 év alatt alig 2 étterméből mára 200 egységet tudhat magáénak szerte Észak-Amerikában, ezzel hivatalosan is megszerezve a világ leggyorsabban terjeszkedő amerikai gyorséttermi láncának címét a Technomic piackutató cég felmérése alapján.

A cég vezérigazgatója, Jim Mizes szerint gyors növekedésüket a franchise-hoz való sajátos és újszerű hozzáállásuknak köszönhetik. „Úgy hiszem jó úton haladunk, hogy milliárd dolláros hálózattá nőjük ki magunk. Ugyanakkor nagyobb érdemnek tartom, hogy a következő 5 év után úgy hivatkozhatnak majd ránk, mint akik teljesen átírták a franchise kapcsolat szabályait.” – mondta Mizes.

Az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában üzemelő 201 Blaze Pizza étteremből 196 egységet franchise átvevők üzemeltetnek, így az éttermek alig 2% van vállalati tulajdonban.

Habár ez a jelenség korántsem egyedülálló a franchise szektorban több hálózat kifejezetten a központi tulajdonú egységek többségét tartja a kiemelkedő minőség bizonyítékának. A Blazes konkurenciája, a MOD Pizza, egy másik gyorsan terjeszkedő pizza franchise hálózat több, mint 200 egységgel működik világszerte. A cég éttermeinek háromnegyede saját tulajdonú, ez többek között lehetővé teszi a hálózatnak, hogy egy mélyrehatóbb, szorosabb minőségellenőrzési folyamatot tartsanak fenn éttermeikben.

Blazes Pizza kizárólag olyan franchise átvevőket keres, akik rendelkeznek valamilyen étteremüzemeltetési tapasztalattal illetve kifejezetten azon a környéken élnek ahol az étteremlánc éppen terjeszkedik. Ez egy külön motivációt ad az átvevők számára, hogy munkahelyeket teremtsenek saját környékükön.

„Úgy gondolom a mi stratégiánk megfelelőbb, a MOD Pizza terjeszkedéséhez képest. Ahhoz, hogy Floridában terjeszkedjenek, a Seattle-központú vállalatnak 3-6 hónapig kellene képeznie valakit, akinek aztán egy teljesen ismeretlen közegben kell boldogulnia, bármiféle helyi kapcsolat hiányában.” – mondta Mizes.

Július elején a hálózat újabb befektetővel gazdagodott, amikor a Brentwood Associates 100 millió dollár értékben vásárolt részesedést az étteremláncban. A befektetők között volt többek közt a Andrew Cherng, egy másik sikeres étteremlánc a Panda Express alapítója, illetve az amerikai kosárlabdasztár LeBron James.

A hálózat, 2018-tól kezdve további 100 étterem nyitását tervezi minden évben.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul 2018 január 9-én
dátum 2017-12-12 idő 12:31

A Dakexpo Kft. gyorstalpaló franchise képzést indít induló hálózatok számára.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Franchise képzéssorozat indul 2018 január 9-én
dátum 2017-12-12 idő 12:31

A Dakexpo Kft. gyorstalpaló franchise képzést indít induló hálózatok számára.

A Duna House adatai szerint 10,5 százalékkal nőtt novemberben a lakáspiac
dátum 2017-12-11 idő 10:16

Majdnem 12 ezer lakóingatlant adtak el novemberben.

Matrackuckó alvásszaküzletet nyitott Debrecenben
dátum 2017-12-07 idő 12:13

Újabb franchise üzlettel bővül a Matrackuckó franchise hálózat.

Tizenhatmillárd fölött a Diego árbevétele
dátum 2017-12-06 idő 11:16

A társaság 2020-ra külföldön megduplázza, Magyarországon pedig 100-ra növeli boltjaik számát.

A BITE bakery café nyerte el a 2017. év Széchenyi Vállalkozása Díjat
dátum 2017-12-05 idő 10:00

500 millió forint alatti kategóriában a BITE Bakery Café üzemeltetője, a Crown Foods Kft. nyerte el az Év Széchenyi Vállalkozása Díját.