Hírek, aktualitások

dátum 2017-08-10 idő 14:25

Hogyan vált a világ leggyorsabban terjeszkedő franchise hálózatává ez a gyorsétterem?

A Blaze Pizza, 4 év alatt alig 2 étterméből mára 200 egységet tudhat magáénak szerte Észak-Amerikában, ezzel hivatalosan is megszerezve a világ leggyorsabban terjeszkedő amerikai gyorséttermi láncának címét a Technomic piackutató cég felmérése alapján.

A cég vezérigazgatója, Jim Mizes szerint gyors növekedésüket a franchise-hoz való sajátos és újszerű hozzáállásuknak köszönhetik. „Úgy hiszem jó úton haladunk, hogy milliárd dolláros hálózattá nőjük ki magunk. Ugyanakkor nagyobb érdemnek tartom, hogy a következő 5 év után úgy hivatkozhatnak majd ránk, mint akik teljesen átírták a franchise kapcsolat szabályait.” – mondta Mizes.

Az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában üzemelő 201 Blaze Pizza étteremből 196 egységet franchise átvevők üzemeltetnek, így az éttermek alig 2% van vállalati tulajdonban.

Habár ez a jelenség korántsem egyedülálló a franchise szektorban több hálózat kifejezetten a központi tulajdonú egységek többségét tartja a kiemelkedő minőség bizonyítékának. A Blazes konkurenciája, a MOD Pizza, egy másik gyorsan terjeszkedő pizza franchise hálózat több, mint 200 egységgel működik világszerte. A cég éttermeinek háromnegyede saját tulajdonú, ez többek között lehetővé teszi a hálózatnak, hogy egy mélyrehatóbb, szorosabb minőségellenőrzési folyamatot tartsanak fenn éttermeikben.

Blazes Pizza kizárólag olyan franchise átvevőket keres, akik rendelkeznek valamilyen étteremüzemeltetési tapasztalattal illetve kifejezetten azon a környéken élnek ahol az étteremlánc éppen terjeszkedik. Ez egy külön motivációt ad az átvevők számára, hogy munkahelyeket teremtsenek saját környékükön.

„Úgy gondolom a mi stratégiánk megfelelőbb, a MOD Pizza terjeszkedéséhez képest. Ahhoz, hogy Floridában terjeszkedjenek, a Seattle-központú vállalatnak 3-6 hónapig kellene képeznie valakit, akinek aztán egy teljesen ismeretlen közegben kell boldogulnia, bármiféle helyi kapcsolat hiányában.” – mondta Mizes.

Július elején a hálózat újabb befektetővel gazdagodott, amikor a Brentwood Associates 100 millió dollár értékben vásárolt részesedést az étteremláncban. A befektetők között volt többek közt a Andrew Cherng, egy másik sikeres étteremlánc a Panda Express alapítója, illetve az amerikai kosárlabdasztár LeBron James.

A hálózat, 2018-tól kezdve további 100 étterem nyitását tervezi minden évben.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Hogyan vált a világ leggyorsabban terjeszkedő franchise hálózatává ez a gyorsétterem?
dátum 2017-08-10 idő 14:25

Az amerikai központú Blazes Pizza, LeBron James-el a háta mögött 2 év alatt közel 200 egységre növelte hálózatát, ezzel a történelem leggyorsabban terjeszkedő amerikai gyorsétterem láncává vált.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Változás a Német McDonald's éttermekben
dátum 2017-08-16 idő 12:24

Egy teljesen új koncepciót indít be Németországban a McDonald”s. Ugyanis a papírpoharakat üveg és porcelán poharakra váltják le a kávénál, teánál, forró csokinál. 2019 végéig az összes német üzletükben bevezetik az új rendszert.

Dinamikus terjeszkedést folytat Kínában a CiGusta
dátum 2017-08-16 idő 10:21

A hálózat hazánkban is keresi leendő franchise partnereit.

Hazai borokat népszerűsített a Sziget Fesztiválon a Borháló
dátum 2017-08-15 idő 10:05

A Borháló franchise hálózat három évre nyerte el a lehetőséget, hogy kiválassza és beszállítsa a nyári Sziget-rendezvények borait.

Kimagasló forgalommal zárja a Hertz a nyarat
dátum 2017-08-15 idő 09:30

A nyári rendezvények az idén is megdobták az autókölcsönzők forgalmát.

Kávézó-pékség koncepció keresi partnereit hazánkban
dátum 2017-08-14 idő 10:31

Franchise partnereket keres a BITE bakery café hálózat.