Hírek, aktualitások

dátum 2015-05-22 idő 09:46

Hosszú távra tervez Magyarországon a Metro

Helyesbítés: a 2015. május 20-án oldalunkon megjelentetett, origo.hu oldalról átvett "Franchise-osításon gondolkodik a Metro" című cikk valótlan információkat tartalmazott. A Metro Magyarországon semmilyen franchise működtetését  vagy nemzetközi modell átvételét nem tervezi.


Nagy növekedési lehetőséget lát a kelet-közép-európai piacokban a Metro Group. A cégcsoport legnagyobb divíziójának számító Metro Cash & Carry leányvállalatainak a jövőben nagyobb mozgásterük, ugyanakkor nagyobb felelősségük lesz – jelentette be Berlinben a társaság.

Alapvető változásokat hoz a Metro-csoport új stratégiája a társaság legnagyobb divíziójának életében. A huszonhat országban jelen lévő, Magyarországon − leányvállalata révén − tizenhárom áruházzal rendelkező Metro Cash & Carry élére októberben újból külön vezérigazgató kerül Pieter Boone személyében – jelentette be Olaf Koch, a Metro Group elnök-vezérigazgatója egy berlini sajtóeseményen. Az említett pozíciót 2013 óta az egész csoportot irányító Koch töltötte be. A főleg nagykereskedelemmel foglalkozó divízió működése emellett a jövőben decentralizált lesz. Koch szerint az új modell – amely a korábbinál nagyobb mozgásteret biztosít majd a leányvállalatoknak, ugyanakkor a felelősségüket is növeli – lehetővé teszi, hogy jobban megfeleljenek az egyes országokban felmerülő, helyi piaci igényeknek.

 

Az elnök-vezérigazgató a német fővárosban tartott tájékoztatón azt is bejelentette, hogy Kelet-Közép-, valamint Kelet-Európa több piacán új franchise-modellt  vezet be a Metro, amivel a kis- és középvállalkozásokat működtető kiskereskedőket segítenék.

Korábban is próbálkoztak franchise rendszerrel, az a projekt azonban nem hozott igazi sikert, mivel a partnerekkel nem alakult ki szoros, kétoldalú üzleti együttműködés. Az új koncepció több szerződéses kötelezettséget támaszt majd a kiskereskedőkkel szemben, a szálakat ugyanis ezúttal szorosabbra fűznék. Koch szerint emellett a támogatás mértékét is magasabb szintre emelik.

Olaf Koch a Napi Gazdaságnak a kelet-közép-európai régió országairól és a magyarországi piacról is beszélt. Elmondta, hogy nagy növekedési lehetőséget lát a régióban, hazánkban pedig hosszú távra tervez a német cégcsoport. A pénzügyi válság idején és az azt követő években erősen átalakultak a fogyasztási szokások a térség országaiban, ami a Metro Group működését is hátrányosan érintette. Ma már azonban kedvezőbbek a növekedési kilátások, amit a régióból érkező makrogazdasági adatok is alátámasztanak –  tette hozzá az üzletember. Koch lapunk kérdésére válaszolva közölte: a Metro Cash & Carry megújuló nemzetközi franchise-modellje a magyar piacra is adaptálható lesz, a decentralizált struktúrában azonban a helyi vezetés fogja eldönteni, hogy a rendszer megfelel-e a hazai igényeknek. 

 
METRO sajtóközlemény


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.