Hírek, aktualitások

dátum 2015-05-22 idő 09:46

Hosszú távra tervez Magyarországon a Metro

Helyesbítés: a 2015. május 20-án oldalunkon megjelentetett, origo.hu oldalról átvett "Franchise-osításon gondolkodik a Metro" című cikk valótlan információkat tartalmazott. A Metro Magyarországon semmilyen franchise működtetését  vagy nemzetközi modell átvételét nem tervezi.


Nagy növekedési lehetőséget lát a kelet-közép-európai piacokban a Metro Group. A cégcsoport legnagyobb divíziójának számító Metro Cash & Carry leányvállalatainak a jövőben nagyobb mozgásterük, ugyanakkor nagyobb felelősségük lesz – jelentette be Berlinben a társaság.

Alapvető változásokat hoz a Metro-csoport új stratégiája a társaság legnagyobb divíziójának életében. A huszonhat országban jelen lévő, Magyarországon − leányvállalata révén − tizenhárom áruházzal rendelkező Metro Cash & Carry élére októberben újból külön vezérigazgató kerül Pieter Boone személyében – jelentette be Olaf Koch, a Metro Group elnök-vezérigazgatója egy berlini sajtóeseményen. Az említett pozíciót 2013 óta az egész csoportot irányító Koch töltötte be. A főleg nagykereskedelemmel foglalkozó divízió működése emellett a jövőben decentralizált lesz. Koch szerint az új modell – amely a korábbinál nagyobb mozgásteret biztosít majd a leányvállalatoknak, ugyanakkor a felelősségüket is növeli – lehetővé teszi, hogy jobban megfeleljenek az egyes országokban felmerülő, helyi piaci igényeknek.

 

Az elnök-vezérigazgató a német fővárosban tartott tájékoztatón azt is bejelentette, hogy Kelet-Közép-, valamint Kelet-Európa több piacán új franchise-modellt  vezet be a Metro, amivel a kis- és középvállalkozásokat működtető kiskereskedőket segítenék.

Korábban is próbálkoztak franchise rendszerrel, az a projekt azonban nem hozott igazi sikert, mivel a partnerekkel nem alakult ki szoros, kétoldalú üzleti együttműködés. Az új koncepció több szerződéses kötelezettséget támaszt majd a kiskereskedőkkel szemben, a szálakat ugyanis ezúttal szorosabbra fűznék. Koch szerint emellett a támogatás mértékét is magasabb szintre emelik.

Olaf Koch a Napi Gazdaságnak a kelet-közép-európai régió országairól és a magyarországi piacról is beszélt. Elmondta, hogy nagy növekedési lehetőséget lát a régióban, hazánkban pedig hosszú távra tervez a német cégcsoport. A pénzügyi válság idején és az azt követő években erősen átalakultak a fogyasztási szokások a térség országaiban, ami a Metro Group működését is hátrányosan érintette. Ma már azonban kedvezőbbek a növekedési kilátások, amit a régióból érkező makrogazdasági adatok is alátámasztanak –  tette hozzá az üzletember. Koch lapunk kérdésére válaszolva közölte: a Metro Cash & Carry megújuló nemzetközi franchise-modellje a magyar piacra is adaptálható lesz, a decentralizált struktúrában azonban a helyi vezetés fogja eldönteni, hogy a rendszer megfelel-e a hazai igényeknek. 

 
METRO sajtóközlemény


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.