Hírek, aktualitások

dátum 2015-09-16 idő 09:13

Húszezer menekültnek biztosít ingyen nyelvoktatást a McDonald's

Csak Németországban 125 különböző nemzet képviselői dolgoznak a McDonald's-nál, akiknek a gyorsétteremlánc évek óta biztosít ingyenes online nyelvtanfolyamokat. A vállalat most pedig bejelentette, hogy húszezer Németországba érkező menekült számára is megnyitnák ezt a lehetőséget – olvasható a Die Weltben.
 
 
„Németország most nagyon speciális helyzetben van. Szeretnénk kivenni a részünket az integráció elősegítéséből." – mondta Holger Beeck, a McDonald's németországi vezérigazgatója, majd hozzátette, hogy nem csupán pénzzel akarják támogatni a menekülteket, hanem célzott segítségnyújtással is. Beeck szerint „Ha azt akarjuk, hogy ez az óriási kihívás egy nagyszerű lehetőséggé váljon Németország számára, akkor ezt az új sokféleséget aktív intézkedéseknek kell kísérniük.”
 
 
A vezérigazgató úgy véli, hogy a közös nyelv kulcsfontosságú a különböző kulturális háttérrel rendelkező emberek békés együttéléséhez. Bár a későbbiekben alkalmazottaik között is szívesen fogadnák a tanfolyamot elvégzőket, a menekülteknek nem kell feltétlenül munkát vállalniuk a gyorsétteremláncnál.
 
Forrás: Népszabadság Online


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.