Hírek, aktualitások

dátum 2015-04-02 idő 09:20

I. Kertészeti Konferencia Szeged 2015

Első kézből, döntéshozók és szakmai szervezetek vezetőitől értesülhetnek a kertészeti ágazatot érintő aktuális kérdésekről, akik ellátogatnak április 16-án, csütörtökön az újszegedi Forrás Hotelbe, ahol Zsendülés címmel szervez kertészeti konferenciát a Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület és a Vitamin Szalon Kft.
– A Brüsszelből érkező támogatások megfelelő kihasználásához rendkívül fontos a naprakészség. Ebben segít a Zsendülés I. Kertészeti Konferencia, amelyet Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter fővédnökségével rendezünk Szegeden – mondta Rácz József, az egyesület elnöke.
 
A konferencia ötletét az egyesület tagjai vetették fel. A negyedik éve havonta összeülő tagok – a Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyei árutermelő kertészek – javasolták, hogy az ágazatot érintő kérdésekről a döntéshozók, a hivatalok képviselői egy fórumon beszélhessenek. A Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület munkáját a szaktárca 2013ban miniszteri elismerésben részesítette.
 
Az egyesület elnöke szerint a szakmai együttműködésre jó példa a Zsendülés, amely pénzügyi támogatásából az egyesületi tagok termékeit értékesítő franchise hálózat, a Vitamin Szalon is részt vállal.
Az elnök hangsúlyozta, a konferencián nem csak technológiai és termesztési tudnivalókról lesz szó. – A neves előadók a gazdasági helyzetről, lehetőségekről beszélnek majd. Az előadások az egész kertészeti ágazatot érintik. Hiánypótló rendezvény a konferencia – fogalmazott Rácz József.
 
A Zsendülés elnevezéssel a tavaszi idény indulására utalnak a szervezők, akiknek szándéka, hogy minden évben hasonló időpontban újabb rendezvényeket tartanak majd.
 
A tanácskozásra azokat várják, akiknek fontos a saját szakterületük, de hasznos lehet a konferencia a fiatal, pályakezdő kertészek számára is. A piac, a pályázatírás, az adózás, a hitellehetőségek és a marketing témakörében elhangzó előadásokból a zöldség-és gyümölcstermesztők mellett a dísznövénykertészek, szőlészek, borászok is tanulhatnak – magyarázta az egyesület elnöke.
 
A konferencián, amelynek hivatalos lapja a Kertészet és Szőlészet, a kertészeti háttéripar képviselői is bemutatkoznak. A kiállítók a vetőmag forgalmazástól a fóliasátor és üvegházépítésen, párásító és párahűtő berendezések telepítésén át a csomagolástechnikáig a termelés minden fázisában segítik szakértelmükkel a kertészek munkáját.
 
Jelentkezés és további részletek a www.zsendules.hu címen, illetve a 20/398-0766-os telefonszámon érhetők el.

delmagyar.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Felújítja a Shopmarkot, és jelentős vásárlásokat tervez 2018-ban a Diófa Alapkezelő Zrt
dátum 2018-01-23 idő 14:39

Czifra Balázs, a Diófa Alapkezelő Zrt. ingatlanbefektetési üzletágának vezetője a Portfolio Ingatlannak adott interjújában a cég 2018-as terveiről és várakozásairól, és a Shopmark bevásárlóközpont teljes körű felújításáról beszélt.

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.