Hírek, aktualitások

dátum 2015-04-02 idő 09:20

I. Kertészeti Konferencia Szeged 2015

Első kézből, döntéshozók és szakmai szervezetek vezetőitől értesülhetnek a kertészeti ágazatot érintő aktuális kérdésekről, akik ellátogatnak április 16-án, csütörtökön az újszegedi Forrás Hotelbe, ahol Zsendülés címmel szervez kertészeti konferenciát a Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület és a Vitamin Szalon Kft.
– A Brüsszelből érkező támogatások megfelelő kihasználásához rendkívül fontos a naprakészség. Ebben segít a Zsendülés I. Kertészeti Konferencia, amelyet Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter fővédnökségével rendezünk Szegeden – mondta Rácz József, az egyesület elnöke.
 
A konferencia ötletét az egyesület tagjai vetették fel. A negyedik éve havonta összeülő tagok – a Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyei árutermelő kertészek – javasolták, hogy az ágazatot érintő kérdésekről a döntéshozók, a hivatalok képviselői egy fórumon beszélhessenek. A Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület munkáját a szaktárca 2013ban miniszteri elismerésben részesítette.
 
Az egyesület elnöke szerint a szakmai együttműködésre jó példa a Zsendülés, amely pénzügyi támogatásából az egyesületi tagok termékeit értékesítő franchise hálózat, a Vitamin Szalon is részt vállal.
Az elnök hangsúlyozta, a konferencián nem csak technológiai és termesztési tudnivalókról lesz szó. – A neves előadók a gazdasági helyzetről, lehetőségekről beszélnek majd. Az előadások az egész kertészeti ágazatot érintik. Hiánypótló rendezvény a konferencia – fogalmazott Rácz József.
 
A Zsendülés elnevezéssel a tavaszi idény indulására utalnak a szervezők, akiknek szándéka, hogy minden évben hasonló időpontban újabb rendezvényeket tartanak majd.
 
A tanácskozásra azokat várják, akiknek fontos a saját szakterületük, de hasznos lehet a konferencia a fiatal, pályakezdő kertészek számára is. A piac, a pályázatírás, az adózás, a hitellehetőségek és a marketing témakörében elhangzó előadásokból a zöldség-és gyümölcstermesztők mellett a dísznövénykertészek, szőlészek, borászok is tanulhatnak – magyarázta az egyesület elnöke.
 
A konferencián, amelynek hivatalos lapja a Kertészet és Szőlészet, a kertészeti háttéripar képviselői is bemutatkoznak. A kiállítók a vetőmag forgalmazástól a fóliasátor és üvegházépítésen, párásító és párahűtő berendezések telepítésén át a csomagolástechnikáig a termelés minden fázisában segítik szakértelmükkel a kertészek munkáját.
 
Jelentkezés és további részletek a www.zsendules.hu címen, illetve a 20/398-0766-os telefonszámon érhetők el.

delmagyar.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.