Hírek, aktualitások

dátum 2014-07-16 idő 11:17

Idén is magyar dinnyével kampányol a Spar

A korábbi évekhez hasonlóan idén is több marketingeszközzel, köztük áruházi kóstoltatással népszerűsíti a hazai dinnyét az áruházlánc. A kampány keddi nyitó sajtótájékoztatóján a MOM Park-beli szupermarketben Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár is jelen volt - írja a vállalat közleménye. 
 
A Spar Magyarország Kft 2014-ben ismét csatlakozott. a Földművelésügyi Minisztérium, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB), valamint a Dinnyetermelők Országos Szövetsége kampányához a magyar dinnye népszerűsítése érdekében. Ennek keretében kedden közös sajtótájékoztatón beszéltek a magyar dinnye utolérhetetlen élvezeti értékéről és a hazai termelők támogatásának fontosságáról. 
 
Saltzer Kornél, a Spar Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, idén a kedvező időjárásnak hála nem csak korábban érik a dinnye, de magas cukortartalomra és bőséges termésre is lehet számítani. A Spar évek óta piacot biztosít a magyar termelőknek és feldolgozóknak. A mostani magyar görögdinnye promóció ennek az üzletpolitikának a része. Az idén a lánc várhatóan 5500-5800 tonna magyar görögdinnyét forgalmaz majd, ami 5-8 százalékkal több az előző évinél. 
 
Dr. Mártonffy Béla, a FruitVeB elnöke szerint még mindig rengeteg lehetőség rejlik a dinnyetermesztésben, és az export piac bővítésével a jövőben akár 100ezer új munkahely teremthető az ágazaton belül. Oravecz Tamás, a Dinnyetermelők Országos Szövetségének elnöke elismeréssel illette a termelőket. 
 
Az utóbbi években fokozatosan növekszik hazánkban a dinnyetermesztés és -fogyasztás egyaránt: az ágazat ma sokezer családnak nyújt megélhetést Magyarországon, és a magyar görögdinnyét már nem csak itthon, de külföldön is keresik a vásárlók. Olyannyira, hogy a teljes termés 45-50 százaléka Németországban, Csehországban és Lengyelországban kerül a boltokba. 

marketinginfo.hu
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.