Hírek, aktualitások

dátum 2014-07-16 idő 11:17

Idén is magyar dinnyével kampányol a Spar

A korábbi évekhez hasonlóan idén is több marketingeszközzel, köztük áruházi kóstoltatással népszerűsíti a hazai dinnyét az áruházlánc. A kampány keddi nyitó sajtótájékoztatóján a MOM Park-beli szupermarketben Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár is jelen volt - írja a vállalat közleménye. 
 
A Spar Magyarország Kft 2014-ben ismét csatlakozott. a Földművelésügyi Minisztérium, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB), valamint a Dinnyetermelők Országos Szövetsége kampányához a magyar dinnye népszerűsítése érdekében. Ennek keretében kedden közös sajtótájékoztatón beszéltek a magyar dinnye utolérhetetlen élvezeti értékéről és a hazai termelők támogatásának fontosságáról. 
 
Saltzer Kornél, a Spar Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, idén a kedvező időjárásnak hála nem csak korábban érik a dinnye, de magas cukortartalomra és bőséges termésre is lehet számítani. A Spar évek óta piacot biztosít a magyar termelőknek és feldolgozóknak. A mostani magyar görögdinnye promóció ennek az üzletpolitikának a része. Az idén a lánc várhatóan 5500-5800 tonna magyar görögdinnyét forgalmaz majd, ami 5-8 százalékkal több az előző évinél. 
 
Dr. Mártonffy Béla, a FruitVeB elnöke szerint még mindig rengeteg lehetőség rejlik a dinnyetermesztésben, és az export piac bővítésével a jövőben akár 100ezer új munkahely teremthető az ágazaton belül. Oravecz Tamás, a Dinnyetermelők Országos Szövetségének elnöke elismeréssel illette a termelőket. 
 
Az utóbbi években fokozatosan növekszik hazánkban a dinnyetermesztés és -fogyasztás egyaránt: az ágazat ma sokezer családnak nyújt megélhetést Magyarországon, és a magyar görögdinnyét már nem csak itthon, de külföldön is keresik a vásárlók. Olyannyira, hogy a teljes termés 45-50 százaléka Németországban, Csehországban és Lengyelországban kerül a boltokba. 

marketinginfo.hu
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Új Interspar áruházat építenek Tatán
dátum 2018-03-22 idő 13:44

A Spar Magyarország 4,2 milliárd forint ráfordításával Tatán építi fel az ország 34. Interspar áruházát.

Megnyílt az első Zala megyei Burger King
dátum 2018-03-20 idő 16:52

Mintegy 450 millió forintos beruházással nyílt meg kedden Zalaegerszegen a Burger King 40. magyarországi és egyben első Zala megyei étterme.

Az életmódváltás még mindig jó üzlet! Legyen Ön is Naturhouse franchise partner!
dátum 2018-03-20 idő 09:18

A Naturhouse minden diatetikai központjában magasan képzett és tapasztalt dietetikusok segítenek a fogyni, illetve egészségesebben táplálkozni vágyóknak.

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.