Hírek, aktualitások

dátum 2016-06-01 idő 09:04

Ingyen lakhatással toboroz a McDonald's

Az idén is folytatja toborzó kampányát a McDonald's.

Az állásért szállás program azoknak a leendő munkatársaknak nyújt ösztönzést, akik a költözést is vállalják azért, hogy biztos jövedelmet, karrierkilátásokat nyújtó állást találjanak. Számukra a McDonald's az ország több régiójában is kínál lehetőséget úgy, hogy a programban résztvevő munkatársak lakhatásáról az étteremlánc gondoskodik. Budapesten egy éven át lakbért nem, csak a rezsit kell fizetniük a beköltözőknek, de az étteremlánc egyik nyugat-magyarországi partnere is hasonló konstrukciót működtet. A relatív munkaerőhiányos térségekben más iparágak vállalkozásai számára szintén a lakhatás biztosítása lehet a toborzás hatékony módja.

Az elmúlt évben Kelet-Magyarországon a magas munkanélküliséggel sújtott településeken a munkaügyi központok bevonásával érték el az álláskeresőket McDonald's toborzói, idén pedig már a déli megyékre is kiterjesztették a programot, az állás- és szálláslehetőséget vidéki lapokban felkínálva - mondta Csatalinácz Adrienn, a McDonald's HR-menedzsere, a program gazdája.

Vidékről érkezve munkát, albérletet - pláne megfizethetőt - találni a fővárosban meglehetősen nehéz, így nagy segítséget jelent a McDonald's programja - sorolják a ház lakói az előnyöket. Egyetértenek abban, hogy az alatt az egy év alatt, amíg itt lakhatnak, összespórolhatnak annyi pénzt, ami a későbbi lakásbérléshez szükséges. Ez a lehetőség azoknak is kiváló, akik az egy év letelte után másba fognának - a McDonald's által kínált konstrukció segítségével könnyebben tudnak gyökeret ereszteni Budapesten.

Nem csak Budapesten juthatnak térítésmentesen szálláshoz a McDonald's-os kollégák. Immár hatodik évébe lépett az a program, amellyel az étteremhálózat három nyugat-magyarországi egységét franchise rendszerben üzemeltető Clear 97 Kft. igyekszik a mekisek a kedvében járni. Először a soproni étteremből 5-6 kollégának biztosítottunk szállást, majd keszthelyi egységünkre is kiterjesztettük a programot, ahol főként a megnövekedett nyári forgalommal járó többlet munkaerő-igény lefedésekor jön jól ez a lehetőség - mondta Komondi István, a kft. ügyvezető igazgatója. A budapesti konstrukciótól eltérően itt főleg vezetőkről, a vezetői program résztvevőiről van szó. Ők akár egy éven túl is élhetnek ezzel a lehetőséggel, illetve a lakás bérleti díján felül a rezsit is átvállalja a munkáltató. Az ügyvezető tapasztalatai szerint a kollégák visszajelzései pozitívak: másként nem tudtak volna munkát vállalni a régióban, így például az a két éttermi vezető sem, akik az Alföldről érkeztek.

Komondi István úgy látja, a program segítségével nagyobb távolságokból is lehet munkaerőt toborozni, vagyis más iparágak vállalkozásai számára szintén a lakhatás biztosítása a járható út, hiszen Nyugat-Magyarországon mind erősebb a munkaerőhiány. A nyári szezon még nagyobb kihívásokat tartogat, akkor ugyanis nem csak az ausztriai lehetőségek, de a balatoni állások is konkurensként jelennek meg.

 

forrás:news4business.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.