Hírek, aktualitások

dátum 2016-06-01 idő 09:04

Ingyen lakhatással toboroz a McDonald's

Az idén is folytatja toborzó kampányát a McDonald's.

Az állásért szállás program azoknak a leendő munkatársaknak nyújt ösztönzést, akik a költözést is vállalják azért, hogy biztos jövedelmet, karrierkilátásokat nyújtó állást találjanak. Számukra a McDonald's az ország több régiójában is kínál lehetőséget úgy, hogy a programban résztvevő munkatársak lakhatásáról az étteremlánc gondoskodik. Budapesten egy éven át lakbért nem, csak a rezsit kell fizetniük a beköltözőknek, de az étteremlánc egyik nyugat-magyarországi partnere is hasonló konstrukciót működtet. A relatív munkaerőhiányos térségekben más iparágak vállalkozásai számára szintén a lakhatás biztosítása lehet a toborzás hatékony módja.

Az elmúlt évben Kelet-Magyarországon a magas munkanélküliséggel sújtott településeken a munkaügyi központok bevonásával érték el az álláskeresőket McDonald's toborzói, idén pedig már a déli megyékre is kiterjesztették a programot, az állás- és szálláslehetőséget vidéki lapokban felkínálva - mondta Csatalinácz Adrienn, a McDonald's HR-menedzsere, a program gazdája.

Vidékről érkezve munkát, albérletet - pláne megfizethetőt - találni a fővárosban meglehetősen nehéz, így nagy segítséget jelent a McDonald's programja - sorolják a ház lakói az előnyöket. Egyetértenek abban, hogy az alatt az egy év alatt, amíg itt lakhatnak, összespórolhatnak annyi pénzt, ami a későbbi lakásbérléshez szükséges. Ez a lehetőség azoknak is kiváló, akik az egy év letelte után másba fognának - a McDonald's által kínált konstrukció segítségével könnyebben tudnak gyökeret ereszteni Budapesten.

Nem csak Budapesten juthatnak térítésmentesen szálláshoz a McDonald's-os kollégák. Immár hatodik évébe lépett az a program, amellyel az étteremhálózat három nyugat-magyarországi egységét franchise rendszerben üzemeltető Clear 97 Kft. igyekszik a mekisek a kedvében járni. Először a soproni étteremből 5-6 kollégának biztosítottunk szállást, majd keszthelyi egységünkre is kiterjesztettük a programot, ahol főként a megnövekedett nyári forgalommal járó többlet munkaerő-igény lefedésekor jön jól ez a lehetőség - mondta Komondi István, a kft. ügyvezető igazgatója. A budapesti konstrukciótól eltérően itt főleg vezetőkről, a vezetői program résztvevőiről van szó. Ők akár egy éven túl is élhetnek ezzel a lehetőséggel, illetve a lakás bérleti díján felül a rezsit is átvállalja a munkáltató. Az ügyvezető tapasztalatai szerint a kollégák visszajelzései pozitívak: másként nem tudtak volna munkát vállalni a régióban, így például az a két éttermi vezető sem, akik az Alföldről érkeztek.

Komondi István úgy látja, a program segítségével nagyobb távolságokból is lehet munkaerőt toborozni, vagyis más iparágak vállalkozásai számára szintén a lakhatás biztosítása a járható út, hiszen Nyugat-Magyarországon mind erősebb a munkaerőhiány. A nyári szezon még nagyobb kihívásokat tartogat, akkor ugyanis nem csak az ausztriai lehetőségek, de a balatoni állások is konkurensként jelennek meg.

 

forrás:news4business.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.