Hírek, aktualitások

dátum 2018-01-02 idő 09:44

Intenzív hazai terjeszkedéssel számol 2018-ban a Naturhouse

A táplálkozási tanácsadással foglalkozó, spanyol hátterű Naturhouse 2017-ben nyitotta meg 2. egységét hazánkban, és 2018-ban további terjeszkedéssel számol. Az egészségtudatos táplálkozás és a fogyókúrás termékek továbbra is komoly piacot jelentenek világszerte, írja a Portfolio.hu.

A Naturhouse az egyik legnagyobb spanyol franchise hálózat. A 25 éves múltra visszatekintő, Spanyolországban alapított cég 31 országban, 2000 dietetikai központtal van jelen.

A koncepció magyarországi mester franchise partnere 2016 decemberben, Budapest belvárosában nyitotta meg a hálózat első hazai boltját, majd 2017 nyarán nyílt meg a második a 13. kerületben. A NaturHouse célja, további franchise partnerek bevonásával Budapest mellett a jelentősebb vidéki városokban való megjelenés.

Mint azt Durst Anikó, a Natuhouse Hungary operatív igazgatója a Portfolio-nak elmondta, jelenleg több potenciális franchise partnerrel tárgyalnak, és több üzlet - köztük vidéki boltok - nyitását tervezik.

A cég speciális táplálkozási tanácsadással foglalkozik, célcsoportját elsősorban a fogyókúrázók, diétázók jelentik. Munkatársaik felsőfokú végzettségű dietetikus szakemberek, akik ingyenes állapotfelméréssel, személyre szabott és folyamatos konzultációval, útmutatással követik a fogyókúrázók eredményeit, valamint speciális étrendet is kialakítanak.

Ezen felül üzleteikben olyan professzionális eszközöket - élelmiszereket, táplálékkiegészítőket -, kínálnak, melyek hatékonyan hozzájárulhatnak a fogyókúrához, az egészségmegőrzéshez. Ezek a termékek főként természetes alapanyagokat, zöldség-, gyümölcs- és gyógynövény-kivonatokat tartalmaznak, és igény szerint akár speciális - diétákat is összeállítanak.

Nagy üzlet a fogyókúra

A különböző ételérzékenységekre specializált termékek, naturorganikus élelmiszerek rohamos tempóban forgatják fel az iparágat, a gasztroforradalmat meglovagló, termékeiken keresztül az egészséges életmód és fogyás beteljesedését ígérő kis cégek néhány év alatt behálózták az egész világot. Az egészséges vagy valamilyen ételérzékenységre specializált termékek korábban egy szűk réteget értek el, azonban mióta egyre evidensebbé válnak az élelmiszeripari tömegtermelés negatív hozadékai, és az elhízás globális népbetegséggé vált, úgy egyre többen fordítanak fokozott figyelmet rá, mi kerül a kosárba. Az egészséges életmódra és fogyásra építő bizniszek pedig gombaként nőnek ki a földből.

Egy felmérés szerint 2016-ra 6,8 százalékkal emelkedtek az organikus termékek eladásai, elérve a 36 milliárd dolláros forgalmat, a mentesekből - laktóz, glutén és egyéb összetevők nélkül készülőkből - pedig 7 százalékkal többet adtak el tavaly, 32 milliárd dollár értékben. Az említett két kategória húzza legjobban a globális egészség iparágat (ételek és étrendkiegészítők), amely a felmérés szerint 2021-re elérheti a 833 milliárd dolláros (221 ezer milliárd forintos) forgalmat.

2015-ben 6,8 milliárd dollár folyt az egészséges étkezéssel foglalkozó tech-cégekbe, miközben néhány éve a befektetők még kerülték az ilyen üzleteket nehéz skálázhatóságuk és a bizonytalan kereslet miatt. Azonban az olyan sikersztorik, mint a Feel Good Foods, amely gluténmentes ázsiai ételekkel nemrég érte el a 800 millió forintos bevételt, vagy a - 104 milliárd forintos bevételt produkáló - Graze, amelytől névre szóló, egészséges alapanyagokból készült snackcsomagokat lehet rendelni bebizonyították, hogy megéri az egészséges életmódba pénzt fektetni.

Forrás: portfolio.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.