Hírek, aktualitások

dátum 2016-02-17 idő 10:28

Interjú Varga Viviennel, a Stilianos babauszoda hálózat alapítójával

A Stilianos babauszoda hálózat hatalmas lépést tett a nemzetközi elismertség felé. Tavaly decemberben a Nemzetközi Franchise Szövetség beválasztotta a koncepciót a világ legígéretesebb fiatal franchise koncepciói körébe. 
 
A "NextGen in Franchising" verseny díjazottjai nyertesei egyrészt meghívást kaptak a texas-i San Antonióban megrendezésre kerülő IFA kongresszusra (2016. február 20-23.), ahol részt vehetnek a NextGen két napos intenzív oktatásán, másrészt lehetőségük nyílik majd egy 1 éves fejlesztő programon való részvételre. 
      

A franchiseportal.hu interjúja Varga Viviennel, a Stilianos babauszoda hálózat alapítójával.
 

Az első Stilianos babauszoda több mint 5 éve nyitotta meg kapuit. A hálózat jelenleg három egységet számlál, de néhány hónapon belül további 3 babauszoda nyitás van beütemezve. A koncepció olyan összetett alapokon nyugszik, mint a baba-barát környezet , a klórmentes víz, a családias hangulat, a kis létszámú csoportok és az általuk kidolgozott képességfejlesztő babaúszás. Az öt év fölötti gyerekek úszásoktatása is rendkívül gyermekközpontú, szintén klórmentes vízben zajló foglalkozás.

A Stilianos babauszodák olyan helyeket teremtenek a gyermekeknek és kisgyermekes családoknak, ahol minden az igényeiknek megfelelően van kitalálva, ahol nemcsak a higiénikus környezet, hanem a gyermek fejlődése is lényeges.
 

Varga Vivien - a Stilianos Babauszoda franchise alapítója
 

Franchiseportal: Miben nyújtanak többet, miben különlegesek a Stilianos babauszodák?
Varga Vivien: Elsősorban a koncepciónk összetettsége, ami egyedülálló a piacon. Próbálunk mindenben a legjobban teljesíteni. Elköltözött szülőktől gyakran halljuk vissza, hogy az adott helyszínen nem találnak számukra megfelelő babaúszást, mert túl magasra tettük a mércét.

Képességfejlesztő foglalkozásunk, mely önmagában egy új korszakot nyitott a babaúszásban és kiemelkedett a jelenleg a piacon lévő kisgyermekek számára úszást oktató intézmények közül. Mert nálunk az úszás „csak” eszköz a cél az egészséges gyermekfejlődés!

A másik tényező, hogy mint vezetők aktívan részt veszünk az uszodák mindennapi életében. A folyamatos fejlődés és innováció elengedhetetlen ahhoz, hogy egyre ismertebbé váljunk a hazai kisgyermekes szülők körében.

Mit gondolsz, hogyan befolyásolja majd a Stilianos koncepció ismertségét ez a nemzetközi díj? Esetlegesen a külföldi terjeszkedés is napirendre kerülhet?
Nagyon nagy elismerés ez számunkra,  hiszen az egész világról húsz franchise koncepció alapítóját választottak ki. Elmondhatatlanul büszkék vagyunk,  hogy felfedezték a Stilianos koncepcióban, azt az egyediséget és innovativitást, amit próbálunk hangsúlyozni és ami által azt gondolom, egy új színfoltot vittünk a franchise piacba is.

Nagy lehetőség ez számunkra és mindenképp pozitív hatással lesz a Stilianos hálózat fejlődésére és ismertségére is. Bízunk abban, hogy a NextGen programjának befejezésével még tapasztaltabb és jobb franchise rendszergazdák lehetünk. Reméljük, a külföldi terjeszkedésünk megalapozódik ezáltal és lassan megismerik világszerte a Stilianos márkanevet.
Hogyan készülsz az Egyesült Államokbeli tanulmányútra és a képzésekre?
Nagyon nagy izgalommal várjuk, tényleg erről szól már minden percünk. Tanulunk, készülünk, de még nem tudjuk mi vár ránk. Újabb nagy megmérettetés előtt állunk és csak remélni tudjuk, hogy meg fogunk felelni neki. 
 
Milyen szerepe volt a Magyar Franchise Szövetségnek, illetve a tagságotoknak a Stilianos babauszoda hálózat fejlődésében, illetve ennek a ragos elismerésnek az elnyerésében?
A Franchise szövetség a kezdetektől fogva segít minket a fejlődésben. Az első találkozás óta biztattak, és hittek koncepciónk sikerében. Folyamatos támogatásuk nagyban hozzájárult ahhoz, ahol most tartunk. Az IFA NextGen megmérettetésre is az ő javaslatukra pályáztunk. Valószínűleg nélkülük most nem tartanánk itt.
 
Hogyan találtatok egymásra a babaúszással, és mit tanácsolnál mindazoknak, akik saját franchise hálózat elindításán gondolkodnak?
Mindig nagyon szerettem a gyerekeket, de nem tudtam pontosan miben teljesedhetek ki. A babaúszásra egy régi ismerősöm hívta fel a figyelmem. Elvégeztem egy tanfolyamot és addig üres pincénkben a családom segítségével kialakítottunk egy aprócska uszodát. Eldugott kis utca volt a 16. kerületben, nem is számítottunk sok vendégre. Az évek alatt egyre többen szerettek meg minket, érezték, érzik mai napig is elhivatottságunkat, szeretetünket, amivel minden nap dolgozunk.

Varga Vivien és Csík Gábor, a Stilianos hálózat elindítói
 
Legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy egyszer a férjemmel egy franchise rendszer kitalálói és elindítói leszünk. A Mcdonald’s volt számomra mindig „az igazi franchise” és sosem gondoltam, hogy egyszer majd én is egy franchise rendszert fogok elindítani. Mondhatnám lehetetlennek tűnt. Nem sokan hittek benne, amikor előálltam az ötlettel. Én tudtam, hogy több ilyen helyet szeretnék a gyerekeknek, de erre egyedül nem vagyunk képesek. Szükségünk van hasonló hozzáállású és gyermekszerető emberekre, akikkel együtt tudunk azon dolgozni, hogy ideális babauszodákat teremtsünk és üzemeltessünk.
 
Az biztos, hogy küzdeni kell, sokat dolgozni, de mindez mit sem ér, ha nem vagyunk elhivatottak és nem vagyunk meggyőződve arról, hogy az jó és helyes, amit csinálunk. 

 vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.