Hírek, aktualitások

dátum 2014-11-12 idő 16:18

Ismét „Mesélnek a műkincsek” a BÁV-nál

A BÁV „Mesélnek a műkincsek” című előadássorozatának következő eseménye 2014. november 25-én kerül megrendezésre a Szent István Antikvitásban. Fónagy Zoltán, MTA BTK Történettudományi Intézetének kutatója "A polgár otthona a boldog békeidőkben: ideál és valóság" címmel tart előadást.
 
A polgárosodás során új elképzelések és elvárások alakultak ki a lakással, a környezet tárgyi feltételeivel kapcsolatban. A polgári otthonnak egyrészt biztosítania kellett a magánszféra intimitását, a kényelmet és az otthonosságot, ugyanakkor a család társadalmi státuszát is ki kellett fejeznie. A középosztályi lakásideált és a korabeli valóságot azonban gyakran nagy távolság választotta el egymástól...
 
 
Hogyan éltek a századfordulón a budapesti polgárlakásokban, hogyan használták a tereket és a tárgyakat? Milyenek illemszabályok védték az otthon szentségét? Milyen technikai újdonságok tették kényelmesebbé az életet? A lakás üzemeltetése kapcsán megkerülhetetlen a cselédtartás kérdése is.
 
 
A Mesélnek a Műkincsek előadássorozat helyszíne ezúttal a főváros V. kerületében található BÁV Szent István Antikvitás (Budapest, V. kerület, Szent István krt. 3.). A rendezvények keretében minden hónap utolsó kedd délutánján 17 órától, gyűjteményekről, műtárgyakról, kiállításokról tartanak neves szakértők és gyűjtők előadást.
 
A BÁV franchise
 
A BÁV 2005-ben kezdte meg franchise hálózatának kiépítését, biztosítva ezzel a franchise-t előnyben részesítő vállalkozóknak a pénzügyi szolgáltatási szektorban való megjelenés lehetőségét. Hálózatbővítési stratégiájának részeként jelent meg még 2007-ben a Nemzetközi Franchise Kiállítás és BuyBrand Show-n is.
Emellett természetesen folyamatosan várják a további érdeklődőket, akik új üzletbe kezdenének, BÁV fiókot szeretnének nyitni. A BÁV a Magyar Franchise Szövetség tagja.
 
Forrás: bav.hu
Virtuális kiállító: BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.