Hírek, aktualitások

dátum 2014-11-12 idő 16:18

Ismét „Mesélnek a műkincsek” a BÁV-nál

A BÁV „Mesélnek a műkincsek” című előadássorozatának következő eseménye 2014. november 25-én kerül megrendezésre a Szent István Antikvitásban. Fónagy Zoltán, MTA BTK Történettudományi Intézetének kutatója "A polgár otthona a boldog békeidőkben: ideál és valóság" címmel tart előadást.
 
A polgárosodás során új elképzelések és elvárások alakultak ki a lakással, a környezet tárgyi feltételeivel kapcsolatban. A polgári otthonnak egyrészt biztosítania kellett a magánszféra intimitását, a kényelmet és az otthonosságot, ugyanakkor a család társadalmi státuszát is ki kellett fejeznie. A középosztályi lakásideált és a korabeli valóságot azonban gyakran nagy távolság választotta el egymástól...
 
 
Hogyan éltek a századfordulón a budapesti polgárlakásokban, hogyan használták a tereket és a tárgyakat? Milyenek illemszabályok védték az otthon szentségét? Milyen technikai újdonságok tették kényelmesebbé az életet? A lakás üzemeltetése kapcsán megkerülhetetlen a cselédtartás kérdése is.
 
 
A Mesélnek a Műkincsek előadássorozat helyszíne ezúttal a főváros V. kerületében található BÁV Szent István Antikvitás (Budapest, V. kerület, Szent István krt. 3.). A rendezvények keretében minden hónap utolsó kedd délutánján 17 órától, gyűjteményekről, műtárgyakról, kiállításokról tartanak neves szakértők és gyűjtők előadást.
 
A BÁV franchise
 
A BÁV 2005-ben kezdte meg franchise hálózatának kiépítését, biztosítva ezzel a franchise-t előnyben részesítő vállalkozóknak a pénzügyi szolgáltatási szektorban való megjelenés lehetőségét. Hálózatbővítési stratégiájának részeként jelent meg még 2007-ben a Nemzetközi Franchise Kiállítás és BuyBrand Show-n is.
Emellett természetesen folyamatosan várják a további érdeklődőket, akik új üzletbe kezdenének, BÁV fiókot szeretnének nyitni. A BÁV a Magyar Franchise Szövetség tagja.
 
Forrás: bav.hu
Virtuális kiállító: BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.