Hírek, aktualitások

dátum 2016-11-25 idő 10:54

Ismételt Duna House közgyűlés az alaptőkeemelés kapcsán

A cégbíróság 2016. november 24-én eljárási hiba miatt elutasította a Duna House alaptőke emelésének bejegyzését. A társaság igazgatósága a 1,5 milliárd forintos tőkeemelés mielőbbi bejegyzése érdekében új eljárás elindításáról döntött, haladéktalanul kezdeményezi a jogi folyamat ismételt végrehajtását. A társaság működését, tőzsdei jelenlétét az alaptőke-emelési folyamat újraindítása nem befolyásolja. A sikeres részvényértékesítés eredményeképpen a tőkeemelésre 1,5 milliárd forint összegben kerül majd sor, a tájékoztatóban lefektetetteknek megfelelően. Az igazgatóság elnöke 2016. november 28. napjára összehívta az igazgatóság ülését és kezdeményezte, hogy az igazgatóság hívja össze a Kibocsátó közgyűlését.

A Duna House tulajdonosai, a tőzsdei kibocsátás előtt vállalták, hogy sikeres tranzakció esetén a részvények értékesítéséből befolyó első 1,5 milliárd forintból tőkeemelést hajtanak végre a Duna House Holding Nyrt.-ben. A zártkörű és nyilvános értékesítés sikeresen és eredményesen lezárult október 27.-én, a részvényjegyzési igényekből 2,6 milliárd forint elfogadásra került. Ezt követően az igazgatóság a 2016. szeptember 16-ai közgyűlési felhatalmazás alapján 2016. november 3. napján a Kibocsátó alaptőkéjének felemeléséről döntött a Tájékoztatóban foglaltakkal összhangban és a tőkeemelés összege átutalásra került a Társaság számára.

A cégbíróság a tegnapi napon egy eljárási hibára hivatkozva elutasította a társaság 2016. szeptember 16-i közgyűlésen elfogadott alapszabály-módosítás bejegyzését és az igazgatóság tőkeemelésre vonatkozó felhatalmazását. Ennek következtében várhatóan az alaptőke-emelésre vonatkozó változásbejegyzési kérelem sem kerülhet még bejegyzésre.

Annak érdekében, hogy a kitűzött cél, az alaptőke emelése formailag is helyesen megtörténhessen és a cégbíróság által jogerősen minél előbb bejegyzésre kerülhessen, a Duna House igazgatóságának elnöke 2016. november 28. napjára összehívta az igazgatóság ülését. Egyben kezdeményezte, hogy az igazgatóság hívja össze a Kibocsátó közgyűlését, abból a célból, hogy a Kibocsátó alapszabályának módosításáról és alaptőkéjének felemeléséről a közgyűlés a korábbi döntésekkel tartalmilag megegyező módon a Tájékoztatóban foglaltakkal összhangban eleget tegyen, és a vonatkozó cégbírósági eljárások minél előbb lezárhatóak legyenek. A társaság mindennapi működését és tőzsdei jelenlétét az eljárási folyamat megismétlése nem befolyásolja.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.