Hírek, aktualitások

dátum 2016-11-25 idő 10:54

Ismételt Duna House közgyűlés az alaptőkeemelés kapcsán

A cégbíróság 2016. november 24-én eljárási hiba miatt elutasította a Duna House alaptőke emelésének bejegyzését. A társaság igazgatósága a 1,5 milliárd forintos tőkeemelés mielőbbi bejegyzése érdekében új eljárás elindításáról döntött, haladéktalanul kezdeményezi a jogi folyamat ismételt végrehajtását. A társaság működését, tőzsdei jelenlétét az alaptőke-emelési folyamat újraindítása nem befolyásolja. A sikeres részvényértékesítés eredményeképpen a tőkeemelésre 1,5 milliárd forint összegben kerül majd sor, a tájékoztatóban lefektetetteknek megfelelően. Az igazgatóság elnöke 2016. november 28. napjára összehívta az igazgatóság ülését és kezdeményezte, hogy az igazgatóság hívja össze a Kibocsátó közgyűlését.

A Duna House tulajdonosai, a tőzsdei kibocsátás előtt vállalták, hogy sikeres tranzakció esetén a részvények értékesítéséből befolyó első 1,5 milliárd forintból tőkeemelést hajtanak végre a Duna House Holding Nyrt.-ben. A zártkörű és nyilvános értékesítés sikeresen és eredményesen lezárult október 27.-én, a részvényjegyzési igényekből 2,6 milliárd forint elfogadásra került. Ezt követően az igazgatóság a 2016. szeptember 16-ai közgyűlési felhatalmazás alapján 2016. november 3. napján a Kibocsátó alaptőkéjének felemeléséről döntött a Tájékoztatóban foglaltakkal összhangban és a tőkeemelés összege átutalásra került a Társaság számára.

A cégbíróság a tegnapi napon egy eljárási hibára hivatkozva elutasította a társaság 2016. szeptember 16-i közgyűlésen elfogadott alapszabály-módosítás bejegyzését és az igazgatóság tőkeemelésre vonatkozó felhatalmazását. Ennek következtében várhatóan az alaptőke-emelésre vonatkozó változásbejegyzési kérelem sem kerülhet még bejegyzésre.

Annak érdekében, hogy a kitűzött cél, az alaptőke emelése formailag is helyesen megtörténhessen és a cégbíróság által jogerősen minél előbb bejegyzésre kerülhessen, a Duna House igazgatóságának elnöke 2016. november 28. napjára összehívta az igazgatóság ülését. Egyben kezdeményezte, hogy az igazgatóság hívja össze a Kibocsátó közgyűlését, abból a célból, hogy a Kibocsátó alapszabályának módosításáról és alaptőkéjének felemeléséről a közgyűlés a korábbi döntésekkel tartalmilag megegyező módon a Tájékoztatóban foglaltakkal összhangban eleget tegyen, és a vonatkozó cégbírósági eljárások minél előbb lezárhatóak legyenek. A társaság mindennapi működését és tőzsdei jelenlétét az eljárási folyamat megismétlése nem befolyásolja.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.

Megmaradnak a világörökségi területeken a diszkont üzletláncok
dátum 2018-01-08 idő 10:43

Az új jogszbályi környezet ellenére megállíthatatlan a növekedés a diszkont hálózatok növekedése. Ügyesen hárítják azokat a szigorításokat, amelyek január elsejétől kitiltják őket a világörökségi területekről.