Hírek, aktualitások

dátum 2016-05-26 idő 09:00

Jegeskávé, jég nélkül

Ezek után kétszer is meggondolják, mennyi jeget tesznek a jegeskávéba.

Új értelmet kap az elégedetlen vásárló fogalma, azok után, hogy az Egyesült Államokban egy nő 5 millió dollárra – vagyis több mint 1,3 milliárd forintra – perli a világ legnagyobb kávézó láncát, a Starbucksot, mert állítása szerint túl sok jég került a kávéjába – írja a Courthouse News Service.

Nyilván sokan morogtak vagy akár panaszkodtak is azért, mert úgy érzeték, hogy az üdítőjükben több a jég, mint az ital. Feltehetően olyan is volt már, aki ennek hangot adott, ilyenkor jobb esetben kap az ember egy másik pohár italt, kevesebb jéggel.

Az amerikai Stacy Pincus viszont egy a Starbucks-ban vásárolt jeges kávé – pontosabban a jég mennyiség – miatt annyira kiakadt, hogy beperelte a céget.  Pincus szerint jegeskávé elnevezéssel megtévesztik a vásárlókat, a hideg italt a jég-kávé arányt tekintve inkább kávésjégnek kéne nevezni. A jeges kávénak ugyanis 24 uncia kávét kéne tartalmaznia, ehhez képest csak 14 van benne, a többi pedig jég.

A hölgy azt is kifogásolja, hogy szerinte a hirdetésekben megjelent mennyiség a pohár nagyságára vonatkozik és nem a kapott ital mennyiségére. Ráadásul a túljegezett hideg italok alapvetően drágábbak, mint a meleg megfelelői.

A Starbucks szóvivője szerint a kávézólánc vendégei tisztában vannak azzal, hogy a jeges italok egyik lényegese eleme a jég. A vevők ráadásul meghatározhatják, hogy italaik sok vagy kevés jéggel készüljenek és ha még ezek után  is elégetlenek, az italkészítő szívesen elkészíti újra az italt.

forrás: hvg.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Felújítja a Shopmarkot, és jelentős vásárlásokat tervez 2018-ban a Diófa Alapkezelő Zrt
dátum 2018-01-23 idő 14:39

Czifra Balázs, a Diófa Alapkezelő Zrt. ingatlanbefektetési üzletágának vezetője a Portfolio Ingatlannak adott interjújában a cég 2018-as terveiről és várakozásairól, és a Shopmark bevásárlóközpont teljes körű felújításáról beszélt.

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.