Hírek, aktualitások

dátum 2015-08-13 idő 10:31

Jól teljesítenek a kisboltok új konkurenciái

Arról már korábban is írtunk, hogy a vasárnapi boltzárak következtében különféle együttműködések kezdődtek a nagy láncok és a benzinkutak között, mivel a benzinkutakra nem vonatkozik a boltzár, az ott történő értékesítés vasárnap is szabad. Bár a bevezetés körül voltak kérdőjelek és bizonytalanságok, mostanra biztossá vált az új koncepció működőképes és legális. A Spar-OMV, Tesco-Shell páros mellett a legújabb szereplők a MOL kutakon kialakított Mol Fresh Corner üzletek.
 
A cél ezeknél az új üzleteknél az alapvető napi fogyasztási cikkek elérhetővé tétele, a multik által kínált -és megszokott- árakon. Ezek az árak általában alacsonyabbak, mint a kutak közelében lévő családi üzletekben.
 
Az új üzletforma jelenleg tesztüzemben zajlik, viszont az eredmények biztatóak, mindhárom hálózat tervezi fejleszteni, és bővíteni üzletei számát.
 
A hvg.hu összehasonlította az üzletek árait, és az eredmény magáért beszél. A helyi kisboltok áraihoz képest az esetek legnagyobb részében jelentős különbséget tapasztalunk a kutak javára.
 
Az alábbiakban a felmérés eredményeit egy az egyben idézzük:
 
 
 
forrás: hvg.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.