Hírek, aktualitások

dátum 2015-12-16 idő 10:15

Jövőre már Tibetben is beugorhatunk a KFC-be

A KFC döntést hozott első tibeti éttermének megnyitásáról, mivel a márkát birtokló Yum Brands szeretné fejleszteni kínai piacát és lerázni magáról az előítéleteket és marketinges baklövéseket melyek erősen megingatták pozícióját az országban.
 
A franchise átvevő az "amerikai típusú rántott csirkéjéről" ismert KFC-t 2016 első felében fogja megnyitni, írja a Yum Brand sajtóközleményében. Az új étterem Tibet fővárosában Lhasaban nyílik majd meg. A kínai KFC szeretné rövid úton megháromszorozni éttermei számát, további franchise partnerek bevonásával.
 
A KFC a tibeti egység létrehozásához már több mint egy évtizede megkezdte tervezését, ám 2004-ben "gazdaságilag nem megvalósíthatónak" ítélete. A jelenleg száműzetésben élő, vegetariánus Dalai Láma, tibet első számú politikai és spirituális vezetője ellenetze a Yum Brands terveit. Akkor levelében azt írta, hogy mondván, hogy a felhasznált csirkék tartásának körülményei és kegyetlen leölésük sérti a tibeti kultúrát.
 
Mostani közleményükben vállalták, hogy szolgáltatásukkal a helyi fogyasztókat és a turistákat kívánják szolgálni, valamint az üzlet külső képében nagy hangsúly fektetnek a tibeti hagyományos építészet elemeinek megjelenítésére. Kiemelték, hogy az üzlet munkahelyet teremt, és a regionális ellátási lánc fejlődésére is hatással lesz.
 
Az új üzlet 540 négyzetméteres lesz, de emellett egy külvárosban hűtőházat is terveznek építeni, mely a további terjeszkedés alapjául szolgálhat.
 
forrás: stltoday.com, trademgazin.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.