Hírek, aktualitások

dátum 2016-02-23 idő 09:30

Kedves Kolléga, Ön jövő héten meg fog fázni.

Egyenlőre csak a nyugati munkavállalóknak kínál nagyszerű/rettenetes lehetőséget az újítás, miszerint a mamutcégek dolgozóik egészségügyi adataiból a várható jövőjükre következtetnek. Természetesen kizárólagosan a munkaképes állapot megőrzése végett.
 
A dolgozó egészségügyi adatait monitorozva a The Wall Street Journal szerint két forgatókönyv képzelhető el. A lazább, könnyedebb felfogás szerint pusztán életmód-vezetési tanácsokat küldenének dolgozóiknak, többé kevésbé személyre szabva, e-mailben. Persze a munkavállaló gondolkodás nélkül leiratkozhat az egészség levelekről, ám ez egyenlőre nem jelenti a megfigyelésből adodó esetleges problémák 100%-os elkerülését.
 
 
Ebben rejlik ugyanis az esetleges hátránya -persze csak a munkavállalónak az- a rendszernek. A munkáltató látva a gyógyszerfogyasztást, influenzás időszakokat, és egyéb betegségeit a dolgozójának küldhet a megelőzésre felhívó leveleket is. Ez a része nagyon kedves, már-már emberi gesztus, a számítógéptől. A probléma abban rejlik, hogy a nőket kiemelten hátrányosan érintheti a megbízói számára elérhető efféle tudás. Egy etikát mellőző munkáltató esetén például könnyen elképzelhető az alábbi eset. A HR osztály két éve felvett asszisztensének az elmúlt hónapokban megváltoztak a fogamzásgátló szer fogyasztási szokásai, tehát vagy zárdába vonult, vagy hamarosan várandós lesz a kolléganő. Mi sem egyszerűbb, mint ilyenkor idejekorán megválni tőle.
 
A felhasználókat igyekszik megnyugtatni a szoftvert fejlesztő cég, a program nem közöl adatokat a döntéshozókkal, mivel nem személyre szóló, hanem általános összképet mutatnak a cégről. Olyan fontos információkat tartalmaz az összesítés, hogy hány dolgozónak van hátfájása, cukorbetegsége, esélye a cukorbetegségre, és persze a korábban említett gyermekvállalási kedvet is bemutatja a tábla. Mivel mamut cégeknél a néhány százalék még mindig rengeteg embert jelent, nem érintheti hátrányosan a kolléganőket. A fejlesztő a biztonság érdekében csak 40 fő feletti cégeknek teszi elérhetővé effajta szolgáltatását.
 
forrás: index.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.