Hírek, aktualitások

dátum 2016-02-23 idő 09:30

Kedves Kolléga, Ön jövő héten meg fog fázni.

Egyenlőre csak a nyugati munkavállalóknak kínál nagyszerű/rettenetes lehetőséget az újítás, miszerint a mamutcégek dolgozóik egészségügyi adataiból a várható jövőjükre következtetnek. Természetesen kizárólagosan a munkaképes állapot megőrzése végett.
 
A dolgozó egészségügyi adatait monitorozva a The Wall Street Journal szerint két forgatókönyv képzelhető el. A lazább, könnyedebb felfogás szerint pusztán életmód-vezetési tanácsokat küldenének dolgozóiknak, többé kevésbé személyre szabva, e-mailben. Persze a munkavállaló gondolkodás nélkül leiratkozhat az egészség levelekről, ám ez egyenlőre nem jelenti a megfigyelésből adodó esetleges problémák 100%-os elkerülését.
 
 
Ebben rejlik ugyanis az esetleges hátránya -persze csak a munkavállalónak az- a rendszernek. A munkáltató látva a gyógyszerfogyasztást, influenzás időszakokat, és egyéb betegségeit a dolgozójának küldhet a megelőzésre felhívó leveleket is. Ez a része nagyon kedves, már-már emberi gesztus, a számítógéptől. A probléma abban rejlik, hogy a nőket kiemelten hátrányosan érintheti a megbízói számára elérhető efféle tudás. Egy etikát mellőző munkáltató esetén például könnyen elképzelhető az alábbi eset. A HR osztály két éve felvett asszisztensének az elmúlt hónapokban megváltoztak a fogamzásgátló szer fogyasztási szokásai, tehát vagy zárdába vonult, vagy hamarosan várandós lesz a kolléganő. Mi sem egyszerűbb, mint ilyenkor idejekorán megválni tőle.
 
A felhasználókat igyekszik megnyugtatni a szoftvert fejlesztő cég, a program nem közöl adatokat a döntéshozókkal, mivel nem személyre szóló, hanem általános összképet mutatnak a cégről. Olyan fontos információkat tartalmaz az összesítés, hogy hány dolgozónak van hátfájása, cukorbetegsége, esélye a cukorbetegségre, és persze a korábban említett gyermekvállalási kedvet is bemutatja a tábla. Mivel mamut cégeknél a néhány százalék még mindig rengeteg embert jelent, nem érintheti hátrányosan a kolléganőket. A fejlesztő a biztonság érdekében csak 40 fő feletti cégeknek teszi elérhetővé effajta szolgáltatását.
 
forrás: index.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.