Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-26 idő 09:38

Kedvezően alakul a Fornetti londoni terjeszkedése

Idén is sorra nyílnak a Fornetti-üzletek Londonban, miután kedvezően alakult a tesztjelleggel beindított boltok forgalma. (vg.hu összeállítás)
 
Legutóbb az angol főváros Ealing nevű kerületében nyílt üzletben kezdték meg a magyar termékek forgalmazását. „A vállalat 2014-ben is a belföldi franchise piacon szerényebb, a multinacionális kiskereskedelmi láncok irányában jelentős növekedéssel számol. 2014-ben további kapacitásnövelő beruházások megvalósítását, létszámbővítést indukál a regionális keresletnek való megfelelés” – olvasható cég beszámolójában.
 
 
Nettó árbevétele 12,6 milliárd forintról 15,1 milliárd forintra nőtt. Ez 2010-ben 9,2 milliárd forint, 2011-ben pedig 10,7 milliárd forint volt. Piaci helyzetértékelésük szerint 2013-ra beérett a 2012-es stratégiai lépés, miszerint a jellemzően a finom pékáruiról ismert Fornetti a fehér pékáruk piacián is jól debütált, és ezzel stabilizálta a meglévő franchise piacot, sőt 3 százalékos volumen növekedést is elért.
 
„A belföldi hálózati értékesítésünk 57 százalékkal, az exportunk 128 százalékkal haladta meg a 2012-es év forgalmi adatait” – írták a beszámolóban. A társaság 2013-ban folyamatosan visszaigénylő pozícióba került az áfa vonatkozásában, köszönhetően az export növekedésének.
 
 
„Angliában százezres nagyságrendben dolgozó magyarok kereskedelmi kiszolgálására szakosodott cégek egyike keresett meg minket azzal, hogy a Magyarországról, illetve Kelet-Közép-Európából érkezett vásárlóik folyamatos jelzései szerint az otthon megszokott Fornetti-termékeket keresik” – tájékoztatta a Világgazdaságot korábban Szabó József, a társaság ügyvezető igazgatója.
 
Hozzátette: a tesztboltok kedvező tapasztalataira alapozva írtak alá – egyelőre csak London közigazgatási területére vonatkozó – master franchise szerződést, mely alapján partnerük jogosult saját Fornetti értékesítési pontokat nyitni, illetve jogában áll kiskereskedelmi partnerekkel szerződést kötni és részükre termékeiket forgalmazni, valamint klasszikus master franchiser szolgáltatást nyújtani.
 
Szerző: Vég Márton
Forrás: vg.hu
Virtuális kiállító: FORNETTI Kft.
Cimkék: étel-ital


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.