Hírek, aktualitások

dátum 2015-11-30 idő 10:06

Kész kis élelmiszerboltot nyit egyik hazai üzletében a Marks and Spencer

Csütörtökön sokak álma vált valóra azzal, hogy az angol tulajdonban lévő Marks and Spencer végre hazánkban is elkezdte forgalmazni élelmiszer-kínálatát. Ez persze nem azt jelenti, hogy azonnal egy kis közértet toltak be valamelyik budapesti ruhaüzletbe, de a csokoládékon túl mást is lehet kapni. 
 
Az üzlet több mint 400-féle árut vonultat fel kínálatában.
Az M&S-nek az (országban már régóta működő) angliai élelmiszerrészlegeit, nem úgy kell elképzelni, hogy egy kis sarkot elkerítenek a boltban különböző kekszeknek; egy egész szintet elfoglalnak ezek a termékek. Általában az ilyen nagy hodályokban van egy kis bisztrórész is, ahol kényelmesen meg lehet ebédelni vagy csak kávézni egyet, de van olyan is, ahol modern Deli Bárban fogyaszthatja el az ember a friss tengeri ételeket egy pohár pezsgővel leöblítve. Ja, és hogy tetézzük a dolgokat, 2002 óta önkiszolgáló kassza is működik ezekben a részlegekben (Foodhall), ami elég nagy szó, főleg, ha arra gondolunk, hogy ezt itthon még csak pár éve bátorkodta bevezetni a Tesco, és az IKEA is még csak most csatlakozott ehhez az „akcióhoz”.
 
A kinti üzletekben minden áru saját márkás (2009 óta már a Coca-Cola és a Stella Artois is odatette a lábát a küszöbre, de nem mindegyikbe, és csak nagyon szűkös kínálattal). Van szárazáru, friss tejtermék, tőkehús, édesség, ital és a legjobb: friss, előre elkészített saláták, gyümölcsök, zöldségek, szendvicsek és szószok. Itthon is volt rá precedens, hogy hasonlóval próbálkozott bolt, sőt, a SPAR némelyik üzletében még ma is van friss saláta és szendvics, de elég csekély a felhozatal, és bár tényleg friss, sajnos sehol nem tudják azt a színvonalat hozni, mint amilyen az angol üzlethálózatokban fellelhető. Merthogy ilyen nem csak az M&S-ben van külföldön sem – a legtöbb hiperben és szuperben ez már szintén bevett tendencia. Szóval ezen a téren kicsit még le vagyunk maradva, de talán idővel ez is beszivároghat a hazai kínálatba.

forrás: elelmiszer.hu. divany.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.