Hírek, aktualitások

dátum 2015-11-30 idő 10:06

Kész kis élelmiszerboltot nyit egyik hazai üzletében a Marks and Spencer

Csütörtökön sokak álma vált valóra azzal, hogy az angol tulajdonban lévő Marks and Spencer végre hazánkban is elkezdte forgalmazni élelmiszer-kínálatát. Ez persze nem azt jelenti, hogy azonnal egy kis közértet toltak be valamelyik budapesti ruhaüzletbe, de a csokoládékon túl mást is lehet kapni. 
 
Az üzlet több mint 400-féle árut vonultat fel kínálatában.
Az M&S-nek az (országban már régóta működő) angliai élelmiszerrészlegeit, nem úgy kell elképzelni, hogy egy kis sarkot elkerítenek a boltban különböző kekszeknek; egy egész szintet elfoglalnak ezek a termékek. Általában az ilyen nagy hodályokban van egy kis bisztrórész is, ahol kényelmesen meg lehet ebédelni vagy csak kávézni egyet, de van olyan is, ahol modern Deli Bárban fogyaszthatja el az ember a friss tengeri ételeket egy pohár pezsgővel leöblítve. Ja, és hogy tetézzük a dolgokat, 2002 óta önkiszolgáló kassza is működik ezekben a részlegekben (Foodhall), ami elég nagy szó, főleg, ha arra gondolunk, hogy ezt itthon még csak pár éve bátorkodta bevezetni a Tesco, és az IKEA is még csak most csatlakozott ehhez az „akcióhoz”.
 
A kinti üzletekben minden áru saját márkás (2009 óta már a Coca-Cola és a Stella Artois is odatette a lábát a küszöbre, de nem mindegyikbe, és csak nagyon szűkös kínálattal). Van szárazáru, friss tejtermék, tőkehús, édesség, ital és a legjobb: friss, előre elkészített saláták, gyümölcsök, zöldségek, szendvicsek és szószok. Itthon is volt rá precedens, hogy hasonlóval próbálkozott bolt, sőt, a SPAR némelyik üzletében még ma is van friss saláta és szendvics, de elég csekély a felhozatal, és bár tényleg friss, sajnos sehol nem tudják azt a színvonalat hozni, mint amilyen az angol üzlethálózatokban fellelhető. Merthogy ilyen nem csak az M&S-ben van külföldön sem – a legtöbb hiperben és szuperben ez már szintén bevett tendencia. Szóval ezen a téren kicsit még le vagyunk maradva, de talán idővel ez is beszivároghat a hazai kínálatba.

forrás: elelmiszer.hu. divany.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Felújítja a Shopmarkot, és jelentős vásárlásokat tervez 2018-ban a Diófa Alapkezelő Zrt
dátum 2018-01-23 idő 14:39

Czifra Balázs, a Diófa Alapkezelő Zrt. ingatlanbefektetési üzletágának vezetője a Portfolio Ingatlannak adott interjújában a cég 2018-as terveiről és várakozásairól, és a Shopmark bevásárlóközpont teljes körű felújításáról beszélt.

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.