Hírek, aktualitások

dátum 2013-11-06 idő 09:51

Kik a legkiválóbbak a franchise hálózatok közül hazánkban? (2008)

A Magyar Franchise Szövetség minden évben versenyt hirdet tagjai között, mely megmérettetésen a legnagyobb hazai és külföldi illetőségű franchise hálózatok vesznek részt azért, hogy kiderüljön, ki az év legjobbja átadói és átvevői szinteken is.
 
A 2013. év díjazottjainak névsora jövő januárban kerül kihirdetésre, a Szövetség hagyományosan, minden év elején megrendezett díjkiosztó gálavacsoráján. Ismét elindult a versengés - október közepén - a hatalmas presztízzsel járó díjakért, a szakmai szervezet franchise rendszergazdái és átvevői között.
 
 
A pályázatokat egészen november közepéig küldhetik el a Szövetség részére, amelyeket a szervezet elnöksége bírál el. A díjak komoly elismerést jelentenek a szakma részéről, ezért minden évben számos hálózat pályázik a különböző díjakra.
 
A Szövetség a pályázók ösztönzésére, tagjainak teljes körű tájékoztatására törekedve cikksorozatot indít, mely írásokban - 2008 és 2012 között - minden év díjazottjait bemutatjuk. Az összeállításokban mind a rendszergazdákról, mind pedig a díjat kapott franchise átvevő partnerekről megemlékezünk. Elsőként a 2008-as év díjazottjai kerültek sorra.
 

Ingatlanos volt a legjobb 2008-ban

 
A 2008-as évben az Otthon Centrum érdemelte ki az Év franchise hálózataelismerést. A 100 százalékosan magyar tulajdonban lévő Otthon Centrum 2004 óta tagja a Magyar Franchise Szövetségnek, így akkor ünnepelte öt éves jubileumát is.  A hálózat valamennyi irodáját kizárólag franchise partnerek működtetik, s a 2004-től 2009-ig tartó időszakban a hazai ingatlanpiac egyik meghatározó szereplőjévé vált.
 
Kühne Kata (OC) a díjjal
 
A kiváló eredményhez kiváló vezetők is kellenek. Nem is véletlen, hogy 2008-ban Kühne Katát, az Otthon Centrum Franchising Kft. ügyvezetőjét a huszonöt legsikeresebb magyar nő között tartották számon.
A 100 leggazdagabb magyar listáját minden évben, külön mellékletként adja ki a Napi Gazdaság. 2008-ban első alkalommal, nagyobb hangsúlyt fektetve a hölgyek szerepvállalására az üzleti életben, egy újabb mellékletet is megjelentettek, a 25 legsikeresebb nő listáját. A listán Kühne Kata, az Otthon Centrum franchise szakértője is szerepelt.
 

Ugyanebben az évben a Katedra Nyelviskola volt a legdinamikusabb

 
Az év dinamikusan fejlődő, fiatal franchise hálózata kategória győztese a Katedra Nyelviskola hálózat volt.
2006-ban létrejött az országos Katedra Nyelviskola Hálózat. Ezzel egy olyan országos lefedettségű nyelviskola hálózat jött létre, amely akkor Magyarország 19 megyéjének 36 városában volt jelen.
 
 
2006-ban a Katedra Nyelviskola Hálózat 21 várossal indult, 2007-ben 10 város csatlakozott, 2008-ban 6 város lépett be, 2009-ben pedig négy új belépővel szerződtek. A Katedra márka erejét bizonyítja, hogy a nyelvoktatási szektorban elsőként elnyerte a csúcsmárka (Superbrands) minősítést.
 

A legjobb franchise átvevők is elismerésben részesültek

 
Az Év legsikeresebb franchise átvevője díjat Lévai László, a Lévai Kft. ügyvezetője, a Duna House franchise rendszer debreceni átvevője kapta.
 
 
A Lévai Kft., és az általuk elért eredmények hosszú idő óta a hálózat büszkeségei. Ezeket a szép eredményeket 2008-ban tovább gazdagították, hiszen az eredeti franchise szerződéshez képest több egységet nyitottak, így a debreceni ingatlan és hitelpiacon immár a hatodik irodát indították be és működtetik sikeresen.
 
Az Év fiatal, sikeres franchise átvevője díjat Sármány Zoltán nyerte el, a Herbária franchise hálózat partnere.
Sármány Zoltán 1978-ban született, Győrben. Az egyetemi tanulmányai mellett már foglalkozott egy kis forgalmú, Kaposvár belvárosában található biobolt működtetésével.
 
Herbária Szaküzletek (Herbária Zrt.) - Logo
 
2006-ban csatlakozott a Herbária franchise hálózatához. Az azóta eltelt időben több üzletet is nyitott, jelenleg összesen 6 egységet üzemeltet Nagykanizsán, Pécsett, Baján, Kaposváron és Budapesten.
 
Forrás: franchise.hu
Szerző: ViFe


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.