Hírek, aktualitások

dátum 2016-09-20 idő 09:27

Kimagasló első félévet zárt a Duna House csoport

A három országban jelen lévő Duna House csoport dinamikus fejlődését mutatják az idei első féléves eredményszámok. A regionális cégcsoport nettó bevétele meghaladta a 2,15 milliárd forintot, 55 százalékkal nőtt 2015 azonos időszakához viszonyítva. Ezen belül az értékesítés nettó árbevétele 2 milliárd forintra emelkedett, az adózott eredmény pedig  422 millióról 940 millió forintra nőtt.

A Duna House cégcsoport fejlődésének fontos állomásaként a társaság 2016 áprilisában a legnagyobb lengyel ingatlanközvetítői franchise hálózat, a Metrohouse megvásárlásával a lengyel ingatlanpiacon is megjelent. A varsói központú hálózat árbevétel tekintetében a második negyedévtől már jelentősen hozzájárult a cégcsoport bővüléséhez. A magyarországi működés is bővülni tudott amellett is, hogy 2016. március 21-től életbe lépett a magyarországi jelzálogalapú hitelekre bevezetett, a 2 százalékos jutalékplafon. Az új szabályozás jelentős negatív hatása ellenére a cégcsoport pénzügyi termék közvetítő szegmense 2016. első félévében tovább tudott növekedni. A társaság jelentősen megváltoztatta hálózati jutalékrendszerét, az értékesítésben nagyobb fókusz került az lakás-takarékpénztári (LTP) termékekre, illetve a hazai lakáshitel-piac dinamikus bővülése tovább folytatódott.

 
A regionális ingatlancsoport bevételének meghatározó részét három fő terület adja. A franchise és szolgáltatási díjakból származó árbevétel, amely 30 százalékkal, a pénzügyi termékközvetítés bevétele, amely 33 százalékkal és az ingatlanközvetítés árbevétele, amely 24 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Az ingatlan-befektetési tevékenység emellett összesen 291 millió forint árbevételt generált. A cégcsoport nettó értékesítési árbevétele összességében 49 százalékkal bővült, 662 millió forinttal növekedve elérte a 2 milliárd forintot.
 
A cégcsoport EBITDA eredménye 587 millió forintra nőtt az előző év azonos időszaki 520 millió forintról, ez 13 százalékos növekedést jelent. Az adózott eredmény 940 millió forintra emelkedett az előző évi 422 millió forintról, részben az alaptevékenységből származó eredmény bővülésének, részben a lakóingatlan-fejlesztési befektetések és befektetési ingatlan portfólió átértékeléséből származó fent említett értéknövekedéseknek köszönhetően.
 
 
 „A regionális bővülést már a féléves számsorok is tükrözik, a lengyel hálózat integrálását és eredményességének javítását elindítottuk. A hazai szabályozói környezet változása által érintett pénzügyi termékeket közvetítő üzletágunk is sikeresen alkalmazkodott az új feltételekhez. Célunk, hogy innovatív megoldásainkkal és integrált működési modellünkkel a régió több országában is sikeres hálózatot építsünk. A fejlesztéseink újabb állomása az augusztusban sikeresen útjára indított Impact lakóingatlan alap is – emelte ki Guy és Doron Dymschiz a Duna House csoport két alapító-vezérigazgatója.    
 
A cégcsoport első félévet követő jelentős eseményei közül kiemelendő a magyar piacon elsőként megjelent nyilvános, nyíltvégű lakóingatlan-alap, az Impact Lakóingatlan Befektetési Alap elindítása. Az Alap a rövid, augusztusra időzített jegyzési időszak mellett is sikeresen lejegyzésre került, elérte az előzetes célként meghatározott 1 milliárd forintos tőkeértéket. Az alapkezelő felkészült a további bővülésre, forgalmazói körét szélesíteni kívánja és ezzel jelentősen növelni az általa kezelt vagyont. A cégcsoport 2016. szeptember 2-án megvásárolta a cseh Duna House s.r.o. társaság többségi üzletrészét, ezzel régióbeli hálózatának minden tagja a konszolidációs körbe került.

forrás: dh.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.