Hírek, aktualitások

dátum 2017-08-15 idő 09:30

Kimagasló forgalommal zárja a Hertz a nyarat

Budapest megújulásának, a kereslet növekedésének és az elmúlt időszak nagy rendezvényeinek – a Fina vizes világbajnokságnak, a Forma–1-nek, a győri ifjúsági olimpiai fesztiválnak – is köszönhetően egyre több turista érkezik Magyarországra, részben a budapesti repülőtéren keresztül, írja a Világgazdaság.

Ez kedvező az autókölcsönző cégeknek is, hisz a repülővel érkezők egy része bérelt autóval hajt tovább. 
 
 
A Mercur Rent a Car (Hertz) autókölcsönző forgalmán nagyban érzékelhető volt a fővárosi rendezvények kedvező hatása, illetve a győri ifjúsági olimpiai fesztivál is megdobta a cég ottani irodájának forgalmát – mondta a Világgazdaságnak Tóth Tamás, a Mercur Rent a Car Kft. operatív igazgatója. Így az év második negyedében több bérletet adott el a társaság, és a bevétele is gyarapodott az előző év hasonló időszakához képest. 

A Hertz Autókölcsönző hálózat a világ legnagyobb és legrégebbi múltra visszatekintő autókölcsönzője. Magyarországon 1995 óta van jelen, amikor is két mintaegységét nyitotta meg Budapest belvárosában.
A Hertz hazai flottája jelenleg 1500 autóból áll. A társaság lassan már készül a nyár végi, őszi forgalomra, amikor általában kisebb az érdeklődés a szolgáltatása iránt, így elkezdi kivonni a forgalomból járművei egy részét. Az év vége felé várhatóan kilencszáz autóval dolgozik. 
 
A 2015-ös és a tavalyi év vége is jól sikerült számára, kibérelték az autóit. A társaságnál már a második éve tapasztalták, hogy a külföldről az év végére hazatérők előszeretettel bérelnek autót. „Ez azt mutatja, hogy a kint dolgozók egy része már megteheti, hogy a szabadsága idejére autót kölcsönözzön” – mondta az igazgató. Leginkább Nagy-Britanniából, Írországból, Hollandiából hazaérkező, külföldön dolgozók béreltek autót, a tengerentúlról ideutazók közül viszont kevesen szálltak bérautóba.

A Mercur Rent a Car Kft. (Hertz) a 2014. évi eredménye alapján a Magyar Franchise Szövetség Év Franchise Hálózata díjában részesült.

Forrás: vg.hu 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Magyarországon keresi partnereit a Thermomix.
dátum 2017-09-19 idő 15:23

Immár Magyarországon is elérhető a legintelligensebb konyhai robotgépLegolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Nyissa meg Ön is saját Natur House üzletét!
dátum 2017-09-25 idő 11:01

A Natur House egységekben a helyes étkezésre való nevelés és oktatás kerül előtérbe.

Felújított BENU gyógyszertárat adtak át Győr belvárosában
dátum 2017-09-25 idő 10:23

A BENU Gyógyszertárakra jellemző vásárlóbarát, világos belső kialakítással várja a betérőket a BENU Városi Gyógyszertár Győr központjában, a Baross Gábor úton.

Idén közel 6400 üzlet húzhatja le a rolót az USA-ban
dátum 2017-09-22 idő 09:57

Idén várhatóan 6400 üzlet zár be az USA-ban, mert az online kereskedelem felfutásával az emberek kezdenek leszokni a shoppingolásról.

Bubbles mosodából jelentkezik be holnap délelőtt a Music Fm
dátum 2017-09-21 idő 10:01

Bochkor Gábor és István Dániel a Flórián téri Bubbles mosodából fog jelentkezni élőben holnap reggel.

Új tulajdonosa van az Arena Plázának
dátum 2017-09-20 idő 14:28

A Budapest második legnagyobb, 66 ezer négyzetméteres plázája 2007-ben nyitotta meg kapuit, és az utóbbi években meglehetősen jó eredményeket produkált.