Hírek, aktualitások

dátum 2017-08-15 idő 09:30

Kimagasló forgalommal zárja a Hertz a nyarat

Budapest megújulásának, a kereslet növekedésének és az elmúlt időszak nagy rendezvényeinek – a Fina vizes világbajnokságnak, a Forma–1-nek, a győri ifjúsági olimpiai fesztiválnak – is köszönhetően egyre több turista érkezik Magyarországra, részben a budapesti repülőtéren keresztül, írja a Világgazdaság.

Ez kedvező az autókölcsönző cégeknek is, hisz a repülővel érkezők egy része bérelt autóval hajt tovább. 
 
 
A Mercur Rent a Car (Hertz) autókölcsönző forgalmán nagyban érzékelhető volt a fővárosi rendezvények kedvező hatása, illetve a győri ifjúsági olimpiai fesztivál is megdobta a cég ottani irodájának forgalmát – mondta a Világgazdaságnak Tóth Tamás, a Mercur Rent a Car Kft. operatív igazgatója. Így az év második negyedében több bérletet adott el a társaság, és a bevétele is gyarapodott az előző év hasonló időszakához képest. 

A Hertz Autókölcsönző hálózat a világ legnagyobb és legrégebbi múltra visszatekintő autókölcsönzője. Magyarországon 1995 óta van jelen, amikor is két mintaegységét nyitotta meg Budapest belvárosában.
A Hertz hazai flottája jelenleg 1500 autóból áll. A társaság lassan már készül a nyár végi, őszi forgalomra, amikor általában kisebb az érdeklődés a szolgáltatása iránt, így elkezdi kivonni a forgalomból járművei egy részét. Az év vége felé várhatóan kilencszáz autóval dolgozik. 
 
A 2015-ös és a tavalyi év vége is jól sikerült számára, kibérelték az autóit. A társaságnál már a második éve tapasztalták, hogy a külföldről az év végére hazatérők előszeretettel bérelnek autót. „Ez azt mutatja, hogy a kint dolgozók egy része már megteheti, hogy a szabadsága idejére autót kölcsönözzön” – mondta az igazgató. Leginkább Nagy-Britanniából, Írországból, Hollandiából hazaérkező, külföldön dolgozók béreltek autót, a tengerentúlról ideutazók közül viszont kevesen szálltak bérautóba.

A Mercur Rent a Car Kft. (Hertz) a 2014. évi eredménye alapján a Magyar Franchise Szövetség Év Franchise Hálózata díjában részesült.

Forrás: vg.hu 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.