Hírek, aktualitások

dátum 2017-08-15 idő 09:30

Kimagasló forgalommal zárja a Hertz a nyarat

Budapest megújulásának, a kereslet növekedésének és az elmúlt időszak nagy rendezvényeinek – a Fina vizes világbajnokságnak, a Forma–1-nek, a győri ifjúsági olimpiai fesztiválnak – is köszönhetően egyre több turista érkezik Magyarországra, részben a budapesti repülőtéren keresztül, írja a Világgazdaság.

Ez kedvező az autókölcsönző cégeknek is, hisz a repülővel érkezők egy része bérelt autóval hajt tovább. 
 
 
A Mercur Rent a Car (Hertz) autókölcsönző forgalmán nagyban érzékelhető volt a fővárosi rendezvények kedvező hatása, illetve a győri ifjúsági olimpiai fesztivál is megdobta a cég ottani irodájának forgalmát – mondta a Világgazdaságnak Tóth Tamás, a Mercur Rent a Car Kft. operatív igazgatója. Így az év második negyedében több bérletet adott el a társaság, és a bevétele is gyarapodott az előző év hasonló időszakához képest. 

A Hertz Autókölcsönző hálózat a világ legnagyobb és legrégebbi múltra visszatekintő autókölcsönzője. Magyarországon 1995 óta van jelen, amikor is két mintaegységét nyitotta meg Budapest belvárosában.
A Hertz hazai flottája jelenleg 1500 autóból áll. A társaság lassan már készül a nyár végi, őszi forgalomra, amikor általában kisebb az érdeklődés a szolgáltatása iránt, így elkezdi kivonni a forgalomból járművei egy részét. Az év vége felé várhatóan kilencszáz autóval dolgozik. 
 
A 2015-ös és a tavalyi év vége is jól sikerült számára, kibérelték az autóit. A társaságnál már a második éve tapasztalták, hogy a külföldről az év végére hazatérők előszeretettel bérelnek autót. „Ez azt mutatja, hogy a kint dolgozók egy része már megteheti, hogy a szabadsága idejére autót kölcsönözzön” – mondta az igazgató. Leginkább Nagy-Britanniából, Írországból, Hollandiából hazaérkező, külföldön dolgozók béreltek autót, a tengerentúlról ideutazók közül viszont kevesen szálltak bérautóba.

A Mercur Rent a Car Kft. (Hertz) a 2014. évi eredménye alapján a Magyar Franchise Szövetség Év Franchise Hálózata díjában részesült.

Forrás: vg.hu 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul október 31-én
dátum 2017-10-25 idő 10:31

A Dakexpo Kft. gyorstalpaló franchise képzést indít leendő és új hálózatok számára.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

70. éttermét nyitja a McDonald's Romániában
dátum 2017-11-15 idő 09:49

539,000 eurót fektetett az új étterembe a Maltese group Premier Capital, a McDonald's romániai mester átvevője.

Csehországban erősít a Duna House
dátum 2017-11-14 idő 10:12

Csehországban is építkezésbe kezdett a Duna House franchise hálózata.

A vizes VB után Amerikába megy a magyar jégkrém startup
dátum 2017-11-13 idő 10:43

A világ legrangosabb franchise eseményén képviseli hazánkat az Anjuna Ice Pops.

Herbária sajtóközlemény
dátum 2017-11-13 idő 10:21

Közleményt adott ki a Herbária Zrt. korábban megjelent cikkünk kapcsán, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül osztunk meg.

Beolvad anyacégébe a Fornetti
dátum 2017-11-10 idő 15:49

Beolvad anyacégébe, az Aryzta Hungary Group Holdings Kft.-be a Fornetti Holding Kft. A vagyonkezeléssel foglalkozó Fornetti cég így jogutóddal megszűnik.