Hírek, aktualitások

dátum 2017-08-15 idő 09:30

Kimagasló forgalommal zárja a Hertz a nyarat

Budapest megújulásának, a kereslet növekedésének és az elmúlt időszak nagy rendezvényeinek – a Fina vizes világbajnokságnak, a Forma–1-nek, a győri ifjúsági olimpiai fesztiválnak – is köszönhetően egyre több turista érkezik Magyarországra, részben a budapesti repülőtéren keresztül, írja a Világgazdaság.

Ez kedvező az autókölcsönző cégeknek is, hisz a repülővel érkezők egy része bérelt autóval hajt tovább. 
 
 
A Mercur Rent a Car (Hertz) autókölcsönző forgalmán nagyban érzékelhető volt a fővárosi rendezvények kedvező hatása, illetve a győri ifjúsági olimpiai fesztivál is megdobta a cég ottani irodájának forgalmát – mondta a Világgazdaságnak Tóth Tamás, a Mercur Rent a Car Kft. operatív igazgatója. Így az év második negyedében több bérletet adott el a társaság, és a bevétele is gyarapodott az előző év hasonló időszakához képest. 

A Hertz Autókölcsönző hálózat a világ legnagyobb és legrégebbi múltra visszatekintő autókölcsönzője. Magyarországon 1995 óta van jelen, amikor is két mintaegységét nyitotta meg Budapest belvárosában.
A Hertz hazai flottája jelenleg 1500 autóból áll. A társaság lassan már készül a nyár végi, őszi forgalomra, amikor általában kisebb az érdeklődés a szolgáltatása iránt, így elkezdi kivonni a forgalomból járművei egy részét. Az év vége felé várhatóan kilencszáz autóval dolgozik. 
 
A 2015-ös és a tavalyi év vége is jól sikerült számára, kibérelték az autóit. A társaságnál már a második éve tapasztalták, hogy a külföldről az év végére hazatérők előszeretettel bérelnek autót. „Ez azt mutatja, hogy a kint dolgozók egy része már megteheti, hogy a szabadsága idejére autót kölcsönözzön” – mondta az igazgató. Leginkább Nagy-Britanniából, Írországból, Hollandiából hazaérkező, külföldön dolgozók béreltek autót, a tengerentúlról ideutazók közül viszont kevesen szálltak bérautóba.

A Mercur Rent a Car Kft. (Hertz) a 2014. évi eredménye alapján a Magyar Franchise Szövetség Év Franchise Hálózata díjában részesült.

Forrás: vg.hu 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.