Hírek, aktualitások

dátum 2015-06-19 idő 09:44

Kisboltokkal jöhet az Auchan

Ha az Auchan a külföldön bevált bolttípusait hozza Magyarországra a további terjeszkedése során, akkor megjelenhetnek a Tesco Expresszekhez hasonló auchanos Simple Marketek, valamint a sarki kisboltnak megfelelő – „A2 Pas” - egységek, amelyek a nevükből adódóan, két lépésre lehetnek a vásárlóktól -  olvasható az elemiszer.hu oldalán.
 
A magyar Auchan a boltzár bevezetése előtt még januárban jelezte, hogy az online áruházának fejlesztése mellett franchise-hálózat létrehozásával, és kisebb alapterületű, a városközpontokhoz közelebb eső üzletek nyitását tervezi a következő időszakban.
 
Konkrétum azóta nem jelent meg a francia boltlánc várható lépéseiről, ám a Mindenár.hu szerint az lenne a logikus, ha nem valami új koncepció alapján terjeszkednének, hanem a külföldön bevált módszert követné a cég Magyarországon is. Az Auchan a hipermarketek mellett számos kisebb alapterületű boltot működtet például Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, a hálózatba tartozó boltok pedig a Simple Market névre hallgatnak.
Ha valóban megkezdi a kisebb boltok és a franchise felé való nyitást az Auchan, akkor Magyarországon is elterjedhetnek a Simple Market-egységek, amelyek 500-3000 négyzetméter alapterületűek, és főként élelmiszereket árusítanak. A boltokban például színkódok segítik az eligazodást, és ezzel segítve például az egészséges étkezést. Szintén benne van a pakliban, hogy az úgynevezett „A2 Pas” (magyarul két lépésre) néven futó boltokkal próbálkozik majd az Auchan. A franchise-rendszerben működtetett A2Pas-boltok, a magyarországi sarki kis üzleteknek felelnek meg, és a nagyvárásokban központi részein találhatóak. Ennek megfelelően a többségük 500 négyzetméternél kisebb alapterületű.
 
A Mindenár.hu megkérdezte az Auchant, elképzelhető-e, hogy a nemzetközi piacon már működő Simple Marketek és A2Pas-koncepció jelentheti-e a terjeszkedés útját Magyarországon. A társaság közölte:
 
„Dominique Ducoux vezérigazgató idén tavasszal jelentette be, hogy terveink szerint ebben az évben megteremtjük a franchise-hálózat és az 5000 négyzetméternél kisebb alapterületű áruházak megnyitásának feltételeit. Minden lehetőséget megvizsgálunk az előkészítés során, ugyanakkor részletekkel a fejlesztések jelenlegi fázisban még nem tudunk szolgálni.”

elelmiszer.hu

 vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.