Hírek, aktualitások

dátum 2015-06-19 idő 09:44

Kisboltokkal jöhet az Auchan

Ha az Auchan a külföldön bevált bolttípusait hozza Magyarországra a további terjeszkedése során, akkor megjelenhetnek a Tesco Expresszekhez hasonló auchanos Simple Marketek, valamint a sarki kisboltnak megfelelő – „A2 Pas” - egységek, amelyek a nevükből adódóan, két lépésre lehetnek a vásárlóktól -  olvasható az elemiszer.hu oldalán.
 
A magyar Auchan a boltzár bevezetése előtt még januárban jelezte, hogy az online áruházának fejlesztése mellett franchise-hálózat létrehozásával, és kisebb alapterületű, a városközpontokhoz közelebb eső üzletek nyitását tervezi a következő időszakban.
 
Konkrétum azóta nem jelent meg a francia boltlánc várható lépéseiről, ám a Mindenár.hu szerint az lenne a logikus, ha nem valami új koncepció alapján terjeszkednének, hanem a külföldön bevált módszert követné a cég Magyarországon is. Az Auchan a hipermarketek mellett számos kisebb alapterületű boltot működtet például Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, a hálózatba tartozó boltok pedig a Simple Market névre hallgatnak.
Ha valóban megkezdi a kisebb boltok és a franchise felé való nyitást az Auchan, akkor Magyarországon is elterjedhetnek a Simple Market-egységek, amelyek 500-3000 négyzetméter alapterületűek, és főként élelmiszereket árusítanak. A boltokban például színkódok segítik az eligazodást, és ezzel segítve például az egészséges étkezést. Szintén benne van a pakliban, hogy az úgynevezett „A2 Pas” (magyarul két lépésre) néven futó boltokkal próbálkozik majd az Auchan. A franchise-rendszerben működtetett A2Pas-boltok, a magyarországi sarki kis üzleteknek felelnek meg, és a nagyvárásokban központi részein találhatóak. Ennek megfelelően a többségük 500 négyzetméternél kisebb alapterületű.
 
A Mindenár.hu megkérdezte az Auchant, elképzelhető-e, hogy a nemzetközi piacon már működő Simple Marketek és A2Pas-koncepció jelentheti-e a terjeszkedés útját Magyarországon. A társaság közölte:
 
„Dominique Ducoux vezérigazgató idén tavasszal jelentette be, hogy terveink szerint ebben az évben megteremtjük a franchise-hálózat és az 5000 négyzetméternél kisebb alapterületű áruházak megnyitásának feltételeit. Minden lehetőséget megvizsgálunk az előkészítés során, ugyanakkor részletekkel a fejlesztések jelenlegi fázisban még nem tudunk szolgálni.”

elelmiszer.hu

 vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.