Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-06 idő 10:18

Kisütik, ami a legfinomabb (Lipóti Pékség)

A vásárlók véleménye, a pékek tapasztalata, s a világ minden részéből érkező ötletek meghatározóak egy új pékáru fejlesztésénél, vagy minőségének javításánál. A technológiai vezető szerint a lényeg, hogy eközben a hagyomány útját járják.
 
A szakmai felügyelettől, a betanításon át, a minőség ellenőrzésig, az új termékektől a gépek beállításán át, a termelés koordinációig és az alapanyagok teszteléséig minden hozzá tartozik, az egész rendszert átlátja, s szinte az összes dolgozót név szerint ismeri a pékségekben Kovács Péter, a Lipóti Pékség technológiai vezetője.
Márpedig a dolgozók száma nem kevés: Lipóton 110-en, Tatabányán és Kecskeméten közel 150-150-en, Szomoron 50-en dolgoznak, a három kis pékségben hárman- négyen. Ő ismeri a 2x12 emeletes lipóti kemence működését is, s az alapanyag beszállítókkal tartja a kapcsolatot egy-egy termékfejlesztés során.
 
Kovács Péter, technológiai vezető
 
„Amikor a Mercedes gyár Kecskemétre jött, a Lipóti Pékséget kérték fel konyhai beszállítónak. Közel kétezer dolgozónak szállítunk oda: az volt a kérésük, hogy a németek által rendkívül kedvelt bajor perechez hasonló terméket süssünk. Kimentem Németországba, tanulmányoztam az ottani technológiát - közben új ötleteket is hazahoztam - majd elkezdtük sütni nekik a bajor pereceket” - mondta. Hozzátette: ha a tulajdonos Tóth Péter valahol a világban lát egy-egy jónak tűnő kenyeret, péksüteményt, akkor őt kéri meg, hogy ahhoz hasonlót valósítsanak meg saját pékségeikben is.
 
Lipóti pékek munka közben
 
„Egy-egy termék esetében sokszor kérem a pékek segítségét is, hogy közösen süssük meg azt, ami a legfinomabb. Nincs két egyforma kemence, s az ő tapasztalatuk sokat segít abban, hogy tovább javítsunk a minőségen.” Kovács Péter kiemelte: egy-egy új termékhez mindenki hozzáteszi a maga ötletét. Tizenkét alapanyag beszállítótól is várják az elképzeléseiket. A kiindulási alapot aztán átdolgozzák, finomítják, s a franchise boltoktól is várják a tapasztalatokat arról, hogy mire vevők a hozzájuk betérők. Ebből próbálják összerakni a lehető legjobb pékárut.
 
 
„A lényeg, hogy - akárcsak szlogenünkben - az élő hagyomány útját járjuk” - hangsúlyozta. „Ennek alapján vált sikeressé a rusztikus burgonyás kenyér, a már említett két kilogrammos régi idők rozskenyér, a pityókás kenyér és a három kilogrammos parasztkenyér, a finom pékáruk közül pedig a magvas vagy a teljes kiőrlésű termékek. Most éppen 25 új termék fejlesztésén dolgozunk, 20-ra a szakmai vezetés is rábólintott, s fokozatosan kerülhetnek (egyes esetekben más péktermékek helyére) a boltokba.”
 
 
A technológiai vezető szerint többek közt „még jobb házi rétesen dolgoznak”. A szénhidrát csökkentett vonal fél éve indult be, például a kakaós csiga, a túrós batyu, a fahéjas croissant vagy különböző kenyerekkel. Vannak termékeink, melyek 90 százalékkal szénhidrát csökkentettek lesznek. „Az egészséges táplálkozás felé mozdult el az irány: ehhez igazodunk mi is úgy, hogy közben a régi ízvilágot is megőrizzük.”
 
Forrás: Lipóti Pékség (Pékújság 2014/01)


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.