Hírek, aktualitások

dátum 2014-02-07 idő 09:35

Kiszállítással kísérletezik Németországban a McDonald's

Ez egy piaci igény egyértelmű megnyilvánulása - adta hírül a W&V. A csoport lelkesedését úgy néz ki, siker koronázta. A hálózat osnabrücki franchise átvevője három napra elindítja termékei autós kiszállítását kísérleti jelleggel.

"Országos szinten biztosan nem vezetjük be ezt a szolgáltatást" - írta a vállalat közleménye. Ez azonban nem jelenti azt, hogy biztosan le kell mondanunk a házhoz jövő McDonald's ételek ábrándjáról. A gyorsétterem a közelmúltban jobban kapható az újításokra, mint bármikor korábban. 

A franchise hálózatokra jellemző, hogy a legsikeresebb újítások a franchise átvevőktől származnak. Amennyiben egyes éttermek szintjein sikert érnek el a hálózatok újításai, csak azután kerülnek kiterjesztésre ki a hálózat többi részére.

A McDonald's egyik legnagyobb ilyen újítása a Big Mac szendvics volt. A Big Mac-et Jim Delligatti, a hálózat egyik franchise átvevője mutatta be 1967-ben, Uniontown városában lévő saját éttermében. Egy év leforgása alatt a szendvics Amerika-szerte a gyorséttermek alapvető termékévé vált. 

A Big Mac napjainkban is az egyik legnépszerűbb McDonald's termék. Becslések szerint a hálózat évente 550 millió Big Macet értékesít csak az Egyesült Államokban, ami azt jelenti, hogy átlagosan 16 darabot értékesítenek másodpercenként.

marketinginfo.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.