Hírek, aktualitások

dátum 2016-11-08 idő 17:19

Kivonul Magyarországról a Marks & Spencer

Többek között Magyarországon is bezárja boltjait a Marks & Spencer a multinacionális cég új üzleti terve értelmében – írja az Independent. Az üzletlánc 60 boltot zár a következő öt évben, így kivonul Magyarország mellett Belgiumból, Litvániából és Észtországból, és 10 boltot zár be Franciaországban és Kínában. Mindez összesen 2100 munkahelyet érint.

A Kreativ.hu azt írja, hogy mind a hat magyarországi üzletet érinti a kivonulás, és 129 magyar munkavállalónak szűnik így meg a munkahelye. A közleményből az is kiderül, hogy melyik hat üzletről van szó, ezek az Alleeban, az Arenában, a Duna Plazában, a Mammutban, a Váci utca 27. alatt és West Endben vannak.
 
 
Jonathan Glenister, a Marks & Spencer Európáért, Kínáért és Indiáért felelős regionális igazgatója azt mondta, hogy részletesen kielemezték a cég eredményeit, és ez alapján úgy döntöttek, hogy az elmúlt három év teljesítménye alapján nem tudják folytatni Magyarországon a kereskedelmet.
 
A cég vezérigazgató, Steve Rowe azért jelentette a leépítést, mert kiderült, hogy a cég profitja 88 százalékkal zuhant március és szeptember között.

A ruhaboltok bezárásával párhuzamosan 200 élelmiszerboltot terveznek nyitni az Egyesült Királyságban. A gyenge eredményt a cégnél azzal magyarázzák, hogy a fiatalok már nem tartják elég menőnek a Marks & Spencer termékeit, és máshol vásárolnak.

forrás: index.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Café Frei kávéház nyitott az Office Gardenben
dátum 2018-05-08 idő 09:44

Az Office Garden irodaházban nyitott meg az eddigi legnagyobb Café Frei kávéház.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Frozen joghurt hálózatát értékesíti a Jono Yogo
dátum 2018-05-23 idő 13:52

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban - Allée, Mammut, Árkád, Westend - és a Budaörsi Auchan Korzón várja új tulajdonosát.

Prága után Brnoban is nyílt Diego áruház
dátum 2018-05-23 idő 09:22

Csehországban is terjeszkedik a magyar központú cég.

Megéri vállalkozni? Stabil alapokra épült hálózatnál mindenképpen
dátum 2018-05-16 idő 09:27

Haszon Magazin interjú Szemler Tamással, a Duna House Franchise igazgatójával a piaci trendekről és az előttünk álló változásokról.

Legyen Ön is Naturhouse franchise partner!
dátum 2018-05-14 idő 10:34

A Naturhouse minden diatetikai központjában magasan képzett és tapasztalt dietetikusok segítenek a fogyni, illetve egészségesebben táplálkozni vágyóknak.

Új elnökséget választott a Magyar Franchise Szövetség
dátum 2018-05-11 idő 09:10

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Franchise Szövetség.