Hírek, aktualitások

dátum 2016-04-04 idő 08:20

Klímaváltozás és a kávétermelés

2015 decemberben a Párizsban, megrendezésre kerülő Klímakonferencián (COP 21) sikerült egy olyan globális szintű megállapodás tervezetet tető alá hozni az azon résztvevő 195 ország képviselőinek, amely nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a kibocsájtott szennyezőanyagok által okozott éghajlatváltozással járó átlaghőmérséklet emelkedése -amennyire csak lehetséges lelassuljon.

Ezen a konferencián minden résztvevő ország igyekezett a saját lehetőségein belül megtalálni azt a lehetőséget, amivel leginkább hozzá tud járulni a konferencia sikerességéhez.

A világ első 15 legnagyobb kávétermelője közé tartozó Costa Rica szándéka szerint  2021-re szeretné elérni, hogy a kávétermelő országok közül elsőként legyen önfenntartó kávé előállító.

Ennek érdekében csak olyan növényvédelmi szereket használnak, amelyek nem tartalmaznak az üvegháztartást befolyásoló dinitrogén-oxidot. A gyártási folyamatokat pedig úgy alakítják át, hogy a kávé áztatásánál használt vizet újra tudják hasznosítani.

A kimagozást követően a gyártási hulladéknak számító gyümölcshúsból biomasszát készítenek, amit a kávé szárításánál felhasználva eltüzelve jelentősen csökkenthető a széndioxidkibocsátás.

A kávécserjék árnyékolására csak olyan fákat ültetnek, melyeknek nagyobb a levelük, mint a jelenlegieknél és így több széndioxidot nyelnek el. Mindezt úgy, hogy a fák által elnyelt széndioxid mennyisége meghaladja a kávészárítás során keletkezettet.

 

 
Forrás: Cafe Frei

 vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.