Hírek, aktualitások

dátum 2016-04-25 idő 09:39

Komoly béremelést tervez a Fornetti

Lezárta első, hat hónapja indított fejlesztési programját a Fornetti-csoport. A magyar gyökerű, fagyasztott pékárukat gyártó nemzetközi vállalat 600 millió forint összértékű beruházásának részeként tavaly Kiskunfélegyházán alakítottak ki egy, az üzletek berendezését ellátó bútorgyártó üzemet, ezt követte a program második ütemében a romániai pékárugyártó üzem termelőkapacitásainak most lezárult bővítése.

A program harmadik elemeként a vállalat csoportszinten 38 új járművel modernizálta szállítókapacitását. Ezzel párhuzamosan mintegy 200 fővel bővítették a munkatársak létszámát, akiknek zömét Magyarországon foglalkoztatja a cég. A Fornetti munkavállalói számára a piaci átlag feletti, 10 százalékos bérfejlesztést is végrehajt május 1-jétől.

A 2015 őszén Kiskunfélegyházán kialakított új bútorüzem a belső elemzések szerint minimum 20-30 százalékkal növelheti az üzletek forgalmát. A vállalat az eddigi 2 helyett immár hetente 5 értékesítési pontot is el tud látni új bútorokkal és egyéb felszereléssel. A létszám kétszerezésével 40 tervező, asztalos, villanyszerelő, valamint fémmegmunkálásban jártas szakember dolgozik az új gyáregységben.
 
A fejlesztési program második elemeként a romániai Temesváron lévő üzem termelői és csomagolókapacitásait bővítette a vállalat: a romániai üzemben a gyártósorok egyes elemeit lecserélve havonta több mint 600 tonnával termelnek többet, és automatizált csomagolástechnikai megoldásokat is telepítettek.
 
A cégcsoport 10 százalékos forgalmi növekedést realizált az elmúlt kilenc hónapban. „A Fornetti nagyra értékeli munkatársai munkáját, a közös sikerért tett erőfeszítéseit. A megnövekedett eladásainknak köszönhetően lehetőségünk nyílt a fejlesztési programot egy negyedik elemmel, a bérfejlesztéssel kiegészítenünk, amely
általános 10 százalékos béremelést jelent 2016. május 1-jétől kezdve”
 
„A nemzetközi minőségi és élelmiszerbiztonsági sztenderdeket a vállalatcsoport mindkét magyar és a romániai üzeme magasan teljesíti. A legfontosabb feladatunk, hogy megtartsuk ezeket a mutatókat, így bővítsük a vállalatot és biztosítsuk, hogy Európa egyre több országába eljussanak a Fornetti-termékek” – utalt Sebastian Gooding a megindult németországi terjeszkedésre és az új nemzetközi piacokat érintő jövőbeni tervekre. 

 vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Még mindig nagy üzlet a fogyókúra: tovább terjeszkedik a Naturhouse
dátum 2018-06-01 idő 09:38

2018-ban további terjeszkedéssel számol a táplálkozási tanácsadással foglalkozó Naturhouse.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Pazar évet zárt tavaly itthon a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 12:04

Tájékoztatásuk szerint tavaly a vendégek száma Magyarországon 10 százalékkal nőtt az előző évhez képest, az étteremhálózat évente átlagosan mintegy 80 millió vendéget szolgál ki.

Gyöngyösön nyitotta meg új éttermét a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 11:25

Gyöngyös forgalmas közlekedési csomópontjában nyitotta meg kapuit a McDonald’s legújabb, kétszintes autós étterme. Az étterem az első vidéki egység, amely már a „Jövő Élménye” koncepció alapján készült.

Egy igazi nyári ajánlat: frozen joghurt koncepció keresi új tulajdonosát!
dátum 2018-06-18 idő 09:42

A Jono Yogo, az egész évben üzemeltethető forzen joghurt hálózat remek franchise befektetési lehetőség. Az öt egységből álló franchise 2013 óta van jelen a hazai piacon, és a legforgalmasab budapesti üzletközpontokban képviselteti magát.

A franchise Spanyolországban
dátum 2018-06-15 idő 16:51

„A siker kulcsa Spanyolországban az, hogy megfelelően tudjunk alkalmazkodni a spanyolok ízlésvilágához” – Interjú Eduardo Abadíával, a Spanyol Franchise Szövetség ügyvezető igazgatójával.

Úgy megy házhoz a Lidl és az Aldi, hogy már a házat is ők építik
dátum 2018-06-13 idő 14:24

A Lidl óvodát és hotelt nyit a boltjai felett, az Aldi lakásokat fejleszt. A diszkontláncok egyre aktívabbak az ingatlanpiacon, de ki profitál ebből?