Hírek, aktualitások

dátum 2016-04-25 idő 09:39

Komoly béremelést tervez a Fornetti

Lezárta első, hat hónapja indított fejlesztési programját a Fornetti-csoport. A magyar gyökerű, fagyasztott pékárukat gyártó nemzetközi vállalat 600 millió forint összértékű beruházásának részeként tavaly Kiskunfélegyházán alakítottak ki egy, az üzletek berendezését ellátó bútorgyártó üzemet, ezt követte a program második ütemében a romániai pékárugyártó üzem termelőkapacitásainak most lezárult bővítése.

A program harmadik elemeként a vállalat csoportszinten 38 új járművel modernizálta szállítókapacitását. Ezzel párhuzamosan mintegy 200 fővel bővítették a munkatársak létszámát, akiknek zömét Magyarországon foglalkoztatja a cég. A Fornetti munkavállalói számára a piaci átlag feletti, 10 százalékos bérfejlesztést is végrehajt május 1-jétől.

A 2015 őszén Kiskunfélegyházán kialakított új bútorüzem a belső elemzések szerint minimum 20-30 százalékkal növelheti az üzletek forgalmát. A vállalat az eddigi 2 helyett immár hetente 5 értékesítési pontot is el tud látni új bútorokkal és egyéb felszereléssel. A létszám kétszerezésével 40 tervező, asztalos, villanyszerelő, valamint fémmegmunkálásban jártas szakember dolgozik az új gyáregységben.
 
A fejlesztési program második elemeként a romániai Temesváron lévő üzem termelői és csomagolókapacitásait bővítette a vállalat: a romániai üzemben a gyártósorok egyes elemeit lecserélve havonta több mint 600 tonnával termelnek többet, és automatizált csomagolástechnikai megoldásokat is telepítettek.
 
A cégcsoport 10 százalékos forgalmi növekedést realizált az elmúlt kilenc hónapban. „A Fornetti nagyra értékeli munkatársai munkáját, a közös sikerért tett erőfeszítéseit. A megnövekedett eladásainknak köszönhetően lehetőségünk nyílt a fejlesztési programot egy negyedik elemmel, a bérfejlesztéssel kiegészítenünk, amely
általános 10 százalékos béremelést jelent 2016. május 1-jétől kezdve”
 
„A nemzetközi minőségi és élelmiszerbiztonsági sztenderdeket a vállalatcsoport mindkét magyar és a romániai üzeme magasan teljesíti. A legfontosabb feladatunk, hogy megtartsuk ezeket a mutatókat, így bővítsük a vállalatot és biztosítsuk, hogy Európa egyre több országába eljussanak a Fornetti-termékek” – utalt Sebastian Gooding a megindult németországi terjeszkedésre és az új nemzetközi piacokat érintő jövőbeni tervekre. 

 vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Új Interspar áruházat építenek Tatán
dátum 2018-03-22 idő 13:44

A Spar Magyarország 4,2 milliárd forint ráfordításával Tatán építi fel az ország 34. Interspar áruházát.

Megnyílt az első Zala megyei Burger King
dátum 2018-03-20 idő 16:52

Mintegy 450 millió forintos beruházással nyílt meg kedden Zalaegerszegen a Burger King 40. magyarországi és egyben első Zala megyei étterme.

Az életmódváltás még mindig jó üzlet! Legyen Ön is Naturhouse franchise partner!
dátum 2018-03-20 idő 09:18

A Naturhouse minden diatetikai központjában magasan képzett és tapasztalt dietetikusok segítenek a fogyni, illetve egészségesebben táplálkozni vágyóknak.

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.