Hírek, aktualitások

dátum 2016-04-25 idő 09:39

Komoly béremelést tervez a Fornetti

Lezárta első, hat hónapja indított fejlesztési programját a Fornetti-csoport. A magyar gyökerű, fagyasztott pékárukat gyártó nemzetközi vállalat 600 millió forint összértékű beruházásának részeként tavaly Kiskunfélegyházán alakítottak ki egy, az üzletek berendezését ellátó bútorgyártó üzemet, ezt követte a program második ütemében a romániai pékárugyártó üzem termelőkapacitásainak most lezárult bővítése.

A program harmadik elemeként a vállalat csoportszinten 38 új járművel modernizálta szállítókapacitását. Ezzel párhuzamosan mintegy 200 fővel bővítették a munkatársak létszámát, akiknek zömét Magyarországon foglalkoztatja a cég. A Fornetti munkavállalói számára a piaci átlag feletti, 10 százalékos bérfejlesztést is végrehajt május 1-jétől.

A 2015 őszén Kiskunfélegyházán kialakított új bútorüzem a belső elemzések szerint minimum 20-30 százalékkal növelheti az üzletek forgalmát. A vállalat az eddigi 2 helyett immár hetente 5 értékesítési pontot is el tud látni új bútorokkal és egyéb felszereléssel. A létszám kétszerezésével 40 tervező, asztalos, villanyszerelő, valamint fémmegmunkálásban jártas szakember dolgozik az új gyáregységben.
 
A fejlesztési program második elemeként a romániai Temesváron lévő üzem termelői és csomagolókapacitásait bővítette a vállalat: a romániai üzemben a gyártósorok egyes elemeit lecserélve havonta több mint 600 tonnával termelnek többet, és automatizált csomagolástechnikai megoldásokat is telepítettek.
 
A cégcsoport 10 százalékos forgalmi növekedést realizált az elmúlt kilenc hónapban. „A Fornetti nagyra értékeli munkatársai munkáját, a közös sikerért tett erőfeszítéseit. A megnövekedett eladásainknak köszönhetően lehetőségünk nyílt a fejlesztési programot egy negyedik elemmel, a bérfejlesztéssel kiegészítenünk, amely
általános 10 százalékos béremelést jelent 2016. május 1-jétől kezdve”
 
„A nemzetközi minőségi és élelmiszerbiztonsági sztenderdeket a vállalatcsoport mindkét magyar és a romániai üzeme magasan teljesíti. A legfontosabb feladatunk, hogy megtartsuk ezeket a mutatókat, így bővítsük a vállalatot és biztosítsuk, hogy Európa egyre több országába eljussanak a Fornetti-termékek” – utalt Sebastian Gooding a megindult németországi terjeszkedésre és az új nemzetközi piacokat érintő jövőbeni tervekre. 

 vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.

Megmaradnak a világörökségi területeken a diszkont üzletláncok
dátum 2018-01-08 idő 10:43

Az új jogszbályi környezet ellenére megállíthatatlan a növekedés a diszkont hálózatok növekedése. Ügyesen hárítják azokat a szigorításokat, amelyek január elsejétől kitiltják őket a világörökségi területekről.