Hírek, aktualitások

dátum 2016-08-12 idő 09:02

Komoly gondok a kiskereskedelemben

Válságtanácsot tartott szerdán a Tesco, mert már az áruházak ellátását veszélyezteti a munkaerőhiány és a bérfeszültség - írta a Népszabadság.
A Tesco központi raktárában az utóbbi hetekben már jelentőssé vált a munkaerőhiány (30%-uk hiányzik a munka elvégzéséhez), emiatt az áruházakba történő rendelések kiszállítása akadályokba ütközik. A vásárlók is megérzik ezt a problémát, hiszen helyenként üres polcok fogadják őket.
 
 
A probléma részben a bér-színvonalbeli problémákból adódik, aminek az sem segít, hogy a munkaerőhiányt kölcsönmunkaerővel próbálták orvosolni a gyáli központban.  Az alkalmi munkavállalók ugyanis jobban keresnek az állandósoknál, még úgyis, hogy a Tesco nemrégen jelentette be 15%-os béremelését.
 
Ahhoz, hogy az elégedetlenség megszűnjön, és sikerüljön feltölteni az üres pozíciókat további béremelés lenne szükséges, ám nem csak a központban, hanem az egész hálózaton belül.
 
A helyzetet tovább nehezíti, hogy a kormány ismételten szeretné szabályozni a nyitvatartásra - pihenőidőre vonatkozó szabályozásokat a kiskereskedelmi szektorban.
 
forrás. index.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.