Hírek, aktualitások

dátum 2016-01-18 idő 09:40

Komoly terveket szövöget a Starbucks Kínában

Ázsiai terjeszkedési szándékaival összhangban a Starbucks kávézólánc a teljes munkaidős alkalmazottainak közel 50%-os lakástámogatási rendszert dolgozott ki Kínában. Az intézkedés bevezetése nagy segítséget jelenthet az amerikai hálózat helyi dolgozóinak.
 
A Starbucks a következő három évben 1400 új egység nyitását tervezi Kínában, mellyel 2019-re mintegy 3400 kávézóval rendelkezne az ázsiai országban. A vállalat sajtóközleményében megjegyezte, hogy a kínai piac stratégiai jelentőségű a Starbucks jövőjének alakulása szempontjából. Howard Schultz, a vállalat vezetője a leggyorsabban növekvő piacuknak nevezte a kínait, mely egyben a Starbucks legfontosabb és legizgalmasabb lehetősége.
 
 
A további kínai terjeszkedést elősegítendő, a Starbucks lakhatási támogatást vezet be teljes munkaidős alkalmazottjai részére. A kínai vállalatok nagy részének hosszútávú politikája már eddig is figyelmet fordított a nagyszámú vidékről ingázó munkaerő lakhatási lehetőségeinek kibővítésére, elsősorban munkásszállások biztosításával. A Starbucks támogatási rendszere várhatóan még e hónapban elindul, és átlagosan az alkalmazottak lakhatási költségeinek 50%-át fogja fedezni.
 
John Culver, a Starbucks kínai vezetője a Seattle Times-nak elmondta, hogy gondosan meghallgatták a partnerek és a dolgozók igényeit, és a legtöbbet emlegetett problémák a lakhatással kapcsolatos nehézségek voltak. „Rengeteg alkalmazottunk ingázik vagy költözik nagyobb városokba a jobb munkalehetőségek érdekében, ahol azonban magasabb megélhetési költségek és bérleti díjak fogadják őket. Azt szerettük volna, hogy a támogatási rendszerünknek köszönhetően a vidéki munkavállalóknak javuljanak a lehetőségeik a nagyvárosokban való letelepedésre és a Starbucks-ban való elhelyezkedésre.”
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.