Hírek, aktualitások

dátum 2016-01-18 idő 09:40

Komoly terveket szövöget a Starbucks Kínában

Ázsiai terjeszkedési szándékaival összhangban a Starbucks kávézólánc a teljes munkaidős alkalmazottainak közel 50%-os lakástámogatási rendszert dolgozott ki Kínában. Az intézkedés bevezetése nagy segítséget jelenthet az amerikai hálózat helyi dolgozóinak.
 
A Starbucks a következő három évben 1400 új egység nyitását tervezi Kínában, mellyel 2019-re mintegy 3400 kávézóval rendelkezne az ázsiai országban. A vállalat sajtóközleményében megjegyezte, hogy a kínai piac stratégiai jelentőségű a Starbucks jövőjének alakulása szempontjából. Howard Schultz, a vállalat vezetője a leggyorsabban növekvő piacuknak nevezte a kínait, mely egyben a Starbucks legfontosabb és legizgalmasabb lehetősége.
 
 
A további kínai terjeszkedést elősegítendő, a Starbucks lakhatási támogatást vezet be teljes munkaidős alkalmazottjai részére. A kínai vállalatok nagy részének hosszútávú politikája már eddig is figyelmet fordított a nagyszámú vidékről ingázó munkaerő lakhatási lehetőségeinek kibővítésére, elsősorban munkásszállások biztosításával. A Starbucks támogatási rendszere várhatóan még e hónapban elindul, és átlagosan az alkalmazottak lakhatási költségeinek 50%-át fogja fedezni.
 
John Culver, a Starbucks kínai vezetője a Seattle Times-nak elmondta, hogy gondosan meghallgatták a partnerek és a dolgozók igényeit, és a legtöbbet emlegetett problémák a lakhatással kapcsolatos nehézségek voltak. „Rengeteg alkalmazottunk ingázik vagy költözik nagyobb városokba a jobb munkalehetőségek érdekében, ahol azonban magasabb megélhetési költségek és bérleti díjak fogadják őket. Azt szerettük volna, hogy a támogatási rendszerünknek köszönhetően a vidéki munkavállalóknak javuljanak a lehetőségeik a nagyvárosokban való letelepedésre és a Starbucks-ban való elhelyezkedésre.”
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.