Hírek, aktualitások

dátum 2015-09-15 idő 09:20

Környezetkímélőbbé válnak az utcai mobilkifőzdék

2016-ban forradalmi megújulás várható a híres New York-i ételárusító kocsik életében. 500 megújuló energiával működő jármű készül a „Nagy Alma” meghódítására.
 
Az ún. food cart-ok már közel 150 éve vannak jelen New York utcáin. A Central Parktól kezdve, Coney Islanden át, egészen a Wall Streetig, a mobilkonyhák mindenütt szerves részét képezik a városképnek és hozzájárulnak annak sajátos hangulatához, miközben a legkülönfélébb, megfizethető ételekkel szolgálják ki a New York-iakat és a turistákat egyaránt. A városban szétszórva több ezer ilyen kocsi található, és több mint 1 millió ember étkezik náluk naponta. 
 
 
A jól megszokott kocsik azonban a jövőben látványos megújuláson mennek keresztül. New York városa és a MOVE Systems ugyanis több mint 500 környezetbarát utcai szekér beszerzéséről állapodott meg. A mobilkonyhákban eddig általában propánnal töltött gázpalackok segítségével készítették az ételeket, de ez mind az árusokra, mind a vendégekre nézve számos veszéllyel járt. Nemrégiben például Washingtonban, nem messze a Fehér Háztól fel is robbant egy utcai mobilkifőzde. Ugyanakkor a hagyományos járművek rendkívül környezetszennyezők is voltak, hiszen üvegházhatású gázokat bocsátottak a város légkörébe. 
 
 
A MRV100 elnevezésű modellekből álló új flotta csökkenteni fogja a széndioxid-kibocsátást, és javítja majd a metropolisz levegőminőségét. A már-már futurisztikus megjelenésű kocsik rozsdamentes acélból készülnek, a tetőn pedig napelemeket helyeznek el. Szükség esetén pedig egy földgázzal működő generátor tudja biztosítani az akkumulátorok feltöltését. Szakértők jelentése szerint – a hagyományos food cart-okkal összehasonlítva – minden MRV100-as kocsi 60%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, és 95%-kal a szmog kialakulásának valószínűségét.
 
 
Egy környezetbarát ételárusító kocsi beszerzése körülbelül 15–25 ezer dollárba kerül. Az első 500 új típusú szekér 2016-ban áll majd forgalomba.
 
Forrás: livingcircular.veolia.com
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Felújítja a Shopmarkot, és jelentős vásárlásokat tervez 2018-ban a Diófa Alapkezelő Zrt
dátum 2018-01-23 idő 14:39

Czifra Balázs, a Diófa Alapkezelő Zrt. ingatlanbefektetési üzletágának vezetője a Portfolio Ingatlannak adott interjújában a cég 2018-as terveiről és várakozásairól, és a Shopmark bevásárlóközpont teljes körű felújításáról beszélt.

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.