Hírek, aktualitások

dátum 2015-09-15 idő 09:20

Környezetkímélőbbé válnak az utcai mobilkifőzdék

2016-ban forradalmi megújulás várható a híres New York-i ételárusító kocsik életében. 500 megújuló energiával működő jármű készül a „Nagy Alma” meghódítására.
 
Az ún. food cart-ok már közel 150 éve vannak jelen New York utcáin. A Central Parktól kezdve, Coney Islanden át, egészen a Wall Streetig, a mobilkonyhák mindenütt szerves részét képezik a városképnek és hozzájárulnak annak sajátos hangulatához, miközben a legkülönfélébb, megfizethető ételekkel szolgálják ki a New York-iakat és a turistákat egyaránt. A városban szétszórva több ezer ilyen kocsi található, és több mint 1 millió ember étkezik náluk naponta. 
 
 
A jól megszokott kocsik azonban a jövőben látványos megújuláson mennek keresztül. New York városa és a MOVE Systems ugyanis több mint 500 környezetbarát utcai szekér beszerzéséről állapodott meg. A mobilkonyhákban eddig általában propánnal töltött gázpalackok segítségével készítették az ételeket, de ez mind az árusokra, mind a vendégekre nézve számos veszéllyel járt. Nemrégiben például Washingtonban, nem messze a Fehér Háztól fel is robbant egy utcai mobilkifőzde. Ugyanakkor a hagyományos járművek rendkívül környezetszennyezők is voltak, hiszen üvegházhatású gázokat bocsátottak a város légkörébe. 
 
 
A MRV100 elnevezésű modellekből álló új flotta csökkenteni fogja a széndioxid-kibocsátást, és javítja majd a metropolisz levegőminőségét. A már-már futurisztikus megjelenésű kocsik rozsdamentes acélból készülnek, a tetőn pedig napelemeket helyeznek el. Szükség esetén pedig egy földgázzal működő generátor tudja biztosítani az akkumulátorok feltöltését. Szakértők jelentése szerint – a hagyományos food cart-okkal összehasonlítva – minden MRV100-as kocsi 60%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, és 95%-kal a szmog kialakulásának valószínűségét.
 
 
Egy környezetbarát ételárusító kocsi beszerzése körülbelül 15–25 ezer dollárba kerül. Az első 500 új típusú szekér 2016-ban áll majd forgalomba.
 
Forrás: livingcircular.veolia.com
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.