Hírek, aktualitások

dátum 2014-01-24 idő 09:21

Kötvényeket bocsát ki és külföldön terjeszkedik a Business Telecom

Kötvényeket bocsát ki a jövő héten a tőzsde standard kategóriájában jegyzett Business Telecom (BTel), az így megszerzett forrást hazai és regionális terjeszkedéséhez kívánja felhasználni az alternatív távközlési szolgáltató vállalat - jelentette be a társaság sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten.
 
A BTel 2,5 éves futamidejű kötvényeket bocsát ki 9,9 százalékos fix éves hozammal. A kötvényeket intézményi és magánbefektetők egyaránt jegyezhetik január 27. és 29. között. A társaság az XPrime elnevezésű új internet szolgáltatását is bemutatta, amellyel a tervek szerint 2014-ben hat európai piacra kíván belépni. A szolgáltatás célzott, fogyasztóra szabott reklámot tesz lehetővé.
 
Takács Krisztián, a BTel elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy új termékükkel az online reklámpiac gyors bővülését kívánják kihasználni. A reklámozó számára azért lehet előnyös, mert lokálisan, akár utcaszintre lebontva képes terjeszteni a reklámot, ezáltal hatékonyabban érhető el a megcélzott fogyasztó. A felhasználó pedig anyagilag motivált a reklám "fogyasztásában", mert ennek fejében havi internet számláján jóváírást kap, és akár le is nullázhatja a számláját. Az elnök-vezérigazgató kijelentette, hogy a BTel az új, innovatív termékével alternatív szolgáltatóból olyan szolgáltatóvá kíván válni, amely megreformálja Európa internet piacát.
 
 
A szolgáltatástól a társaság a jelenleg 100 ezres előfizetői körének gyors növekedését és ezáltal bevételeinek emelkedését várja. A projektnek köszönhetően 2014-ben mintegy 2,5-szeres árbevételnövekedéssel számol a BTel, azaz a tavalyi 4 milliárd forintot meghaladó éves árbevétel után az idén több mint 10 milliárd forint bevételt vár. Három év múlva, 2017-ben pedig már 15 milliárd forint árbevétel szerepel az üzleti tervben. Az adózás utáni eredmény az idén 1,2 milliárd, 2017-ben pedig 3,6 milliárd forint körül alakulhat a tervek szerint.
 
Az XPrime szolgáltatás itthon február elején indul, egyelőre a BTel egyéni, ADSL-előfizetői számára lesz elérhető, de később valamennyi techológián tervezik a bevezetését. (A társaság elsősorban saját mikrohullámú hálózatán szolgáltat).
Január elején a nemzetközi terjeszkedést is megkezdte a cég, a Szlovákiában, Ausztriában és Németországban alakuló leányvállalatok várhatóan az első negyedévben kezdik meg működésüket. Összesen hét európai országban szeretne megjelenni közvetlenül a cég még az idén, további országokban pedig tárgyalásokat folytat a termék franchise jogainak értékesítésére. A termék az európai piacon jogvédett.
 
A hét éve alakult BTel részvényeit 2012 májusában vezették be a BÉT-re. Tavaly zártkörű tőkeemeléssel és részvényértékesítéssel több mint 1 milliárd forint tőkét vont be, majd szeptemberben nyilvános részvényértékesítéssel újabb 453 millió forint forráshoz jutott. A társaság korábban is bocsátott ki kötvényeket, amelyek szintén a Budapesti értéktőzsdén forognak. A bejelentésre tekintettel a társaság értékpapírjainak kereskedését a csütörtöki napra felfüggesztette a tőzsde. Tavaly augusztusban a BTel részvényeit bevezették a frankfurti tőzsdére is.
 
Forrás: MTI


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.