Hírek, aktualitások

dátum 2015-09-22 idő 08:59

Közép-Európát tekintve dúskálunk a McDonald's éttermekben

Nálunk a legnagyobb az 1 millió főre jutó McDonald's éttermek száma egész Közép-Európában. Az alábbi ábra szemlélteti az 1 millió főnyi lakosságra jutó McDonald's gyorséttermek számát (forrás: jakubmarian.com).
Látható, hogy nálunk minden egymillió emberre több, mint 10 aranyíves gyorsétterem jut. 

Magyarországon 27 évvel ezelőtt, 1988-ban nyílt meg az első McDonald’s gyorsétterem a Régiposta utcában. Az első franchise rendszerben működő hazai vállalatként ismert McDonald’s fejlődésében kulcsszerepet játszottak a hazai kisvállalkozások, amelyek jelenleg is a vállalat éttermeinek közel felét franchise átvevőként üzemeltetik. A hálózat egységeiben az elmúlt  évek alatt több, mint 1 milliárd vendég fordult meg, és jelenleg éttermeikben évente átlagosan 80 millió vendéget szolgálnak ki.
Napjainkban az ország számos pontján, valamennyi megyében található McDonald’s étterem. A cég központja és a 96 étterem együttesen közel ötezer embernek biztosít megélhetést.
A hazai McDonald’s éttermekben közel 300 termékajánlat közül választhatják ki a vendégek az ízlésüknek, igényeiknek leginkább megfelelőt. A magyar vendégek számos Európában bevezetésre kerülő új terméket az elsők között kóstolhatták meg, valamint voltak olyan magyar fejlesztésű szendvicsek, amelyeket más országok is felvettek az állandó termékpalettákra. Erre példa a sertés McFarm szendvics, vagy a reggeli Fresh McMuffin.
 
A McDonald’s az elmúlt negyedévszázad alatt a magyar gazdaság komoly szereplőjévé nőtte ki magát. A magyarországi beruházások eddigi összértéke meghaladja a 37 milliárd forintot, hazai beszállítóktól pedig több, mint 100 milliárd Forint értékben vásárolt alapanyagokat a vállalat.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.