Hírek, aktualitások

dátum 2015-08-19 idő 10:41

Külföldi terjeszkedést tervez a Duna House

A Duna House csoport értékesítésből származó nettó árbevétele a 2013-as 1,66 milliárdról közel 38 százalékkal 2,29 milliárd forintra, az adózott eredmény a 2013-as 487 millió forintról közel 50 százalékkal 735 millió forintra emelkedett. A bővülés elsősorban a csoport fő tevékenységét adó ingatlanértékesítés növekvő tranzakciószámainak köszönhető, írja a portfolio.hu.

"A válság ezen a piacon is éreztette hatását, de mi a megszokottól kissé eltérően reagálva inkább a továbbképzésre fókuszáltunk. Ez egyrészt lehetővé tette, hogy ne kelljen irodát bezárni, másrészt 2010-től már több ingatlant értékesítettünk, mint a válság előtt. Mindezt sikerült odáig bővíteni, hogy 2014-ben már dupla annyi lakást adtunk el, mint 2008-ban és bár a végleges számok még nem elérhetőek, már most jó eredményeket várunk 2015 első félévére is" - mondta el Doron Dymschiz, aki testvérével, Guy Dymschiz-cel együtt az ingatlanpiaci csoport tulajdonosa és vezetője.

A vállalat a közleményében kiemeli, hogy a folyamatosan bővülő eredményesség különösen fontos a cégcsoport számára a nemzetközi terjeszkedést és az ehhez tervezett forrásbevonást illetően, ezzel, és az esetleges tőzsdére lépéssel kapcsolatban júniusban nyilatkoztak a Portfolio-nak a cég vezetői.

A csoport már 2011 óta működtet inkubátor jelleggel irodát Csehországban, amelynek célja a nemzetközi működés lehetőségeinek és szabályainak felmérése. Ennek elsődleges tanulsága, hogy a hazai rendszert nem lehet teljes egészében átemelni eltérő adottságú ingatlanpiacokra. Az azóta összegyűlt tapasztalatok révén mára már megnyílt a lehetőség a cég csehországi tevékenységének bővítésére, illetve a környező országok piacaira történő belépés is elérhető közelségbe került. Mindehhez azonban szükség van új források bevonására is.

forrás: portfolio.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.