Hírek, aktualitások

dátum 2008-09-22 idő 09:49

Külföldiek vásárolják az ingatlanokat az Egyesült Államokban

A nemzetközi ingatlanvásárlások számának határozott növekedése egyre több társértékesítőnek jelent komoly üzletet – állítja az amerikai Nemzeti Ingatlanértékesítő Szövetség (NAR) felmérése a külföldiek ingatlan vásárlásainak mértékéről.

RE/MAX franchise-hálózat 01

A legfrissebb felmérés szerint a külföldiek az Egyesült Államokban szinte mindenhol keresik az ingatlanokat. A NAR szerint 150.000 és 190.000 közé tehető a külföldiek által 2007 május és 2008 májusa között vásárolt lakóingatlanok száma. Bár minden államban megjelentek a külföldi vásárlók, de a legtöbben Florida, Kalifornia és Texas államokban vásároltak ingatlant. Népszerűek Arizona, New York, Washington és Nevada államok is.

"A hivatalos felmérés eredményével már régen tisztában vagyunk, az Egyesült Államok ingatlaniparában a határok nem játszanak szerepet" - nyilatkozta a Richard F. Gaylord, a NAR elnöke, a kaliforniai RE/MAX ES brókere.

A tipikus külföldi vevő 297.400 dollár értékű családi nyaralót vásárol. Tízből négyen készpénzzel fizet, míg a hazai vásárlóknál ez az arány, csak hét százalék. A NAR kutatásai szerint a külföldi tulajdonosok átlagosan 2,6 hónapot töltenek évente amerikai ingatlanjukban. A külföldi valuták árfolyama segített abban, hogy az amerikai ingatlanok egyre kapósabbá váljanak a nemzetközi vásárlók számára. Az euró például két év alatt 24 százalékot erősödött az amerikai dollárral szemben.

„Sok külföldi vevőben tudatosult, hogy az ingatlan kitűnő befektetés, most nagy a választék a piacon, alacsony az érdeklődés és puhább a dollár. Ez elehtővé teszi, hogy részesüljenek az amerikai álomból.” – mondta Gaylord.

A külföldi vevők különböznek a hazai vásárlóktól. A külföldiek általában drágább ingatlanokat keresnek, mint a tipikus hazai vevő, a különbség eléri a 36 százalékot.Tény, hogy a külföldiek 14 százaléka 750.000 dollárnál többet költött ingatlanára. Ráadásul az öröklakások és teljes háztömbök is jobban érdeklik őket, mint a hazai vásárlókat.

A külföldi vásárlók 85 százaléka Észak-Amerikából, Európából és Ázsiából érkezik. A hat legtöbb amerikai ingatlant vásárló nemzet sorrendben: Kanada, Egyesült Királyság, Mexikó, Kína, India és Németország. Az első helyet idén vette át Kanad, megelőzve Mexikót, vásárlásiak 11 százalékról 23,5 százalékra nőttek.

„Ez a felmérés megerősíti,amit tapasztalunk Floridában és más külföldieket vonzó régióban is” mondta Tony Macaluso, a NAR nemzetközi üzletekkel foglalkozó csoportjának vezetője. „Ez az eredmény is segít megértetni az értékesítőkkel, hogy a növekvő számű nemzetközi vevőkkel törődni kell.

Az értékesítők 26 százaléka működött együtt tavaly külföldi vevőkkel és ezek több, mint fele vásárolt ingatlant. A létre nem jött üzletek legfontosabb okai: a piaci bizonytalanság, a bevándorlási és az adózási törvények voltak.

„Ha a vízum szabályok enyhülnek a tengerentúli vásárlókkal szemben, valamint lehetővé teszik, hogy a külföldiek az Egyesült Államokban vonulhassanak vissza, akkor még többet tudnánk eladni – nyilatkozta Macaluso. A külföldiekkel is foglalkozó értékesítők eredményeik 16 százalékát nemzetközi üzletekből nyerik. Nyolc százalékuk, teljes forgalmának több mint felét külföldieknek köszönheti.

A RE/MAX-ról

Az 1973-ban Denverben (Colorado, USA) alapított, 34 éves múltra visszatekintő, nemzetközi ingatlan franchise hálózat, a RE/MAX jelenleg 67 országban mintegy 120 ezer ügynökkel dolgozik, irodáinak száma meghaladja a hétezret. A hálózat 1996-ban jelent meg Európában, ahol ma már 35 országban képviselteti magát mintegy 1500 irodával és több, mint 9000 értékesítővel.

RE/MAX Magyarország:

2006. július 14-én a RE/MAX Magyarországon is megjelent. A Magyarországra vonatkozó jogokat a nemzetközi hálózattól a Global Real Estate Kft. szerezte meg. A társaság a franchise szervezésével, a hálózat résztvevőinek oktatásával, valamint a marketinggel foglalkozik. Az ingatlanközvetítői tevékenységet a franchise partnerek, jogilag és pénzügyileg független vállalkozások és azok ügynökei látják el. A cég eddig negyvenkilenc franchise partnerrel kötött szerződést és folyamatosan tárgyalásokat folytat további lehetséges partnerekkel.

RE/MAX Sajtóközlemény


Kapcsolódó cikkeink:

Szerkezeti átalakítás a RE/MAX Magyarországnál
Februártól magyar szakemberek irányítják a RE/MAX Horvátország munkáját
Az európai RE/MAX hálózatok Párizsban értekeznek
Az ingatlanközvetítők megingathatatlanul terjeszkednek
Európai RE/MAX találkozó Bécsben
A RE/MAX-ot tartják a legjobb ingatlanhálózatnak az Egyesült Államokban


Virtuális kiállítóként az alábbi linken találja:vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.