Hírek, aktualitások

dátum 2015-03-12 idő 09:21

Láncok: 19 bolt tarthat nyitva vasárnap

A Világgazdaság összesítése szerint 19 egység tarthat nyitva. Az üzletek kevesebb, mint három százaléka működhet a hét utolsó napján március 15-étől.
 
A Világgazdaság a legnagyobb láncoknál érdeklődött: hány egységük maradhat nyitva vasárnaponként. Egyedül a CBA és a Reál nem adott információt ezzel kapcsolatban, franchise jellegű bolthálózatuk ugyanis több vállalkozás tulajdonában van, így pontos számaik még nincsenek.
 
A kérdésre válaszoló 155 egységéből mindössze 33 lesz nyitva vasárnap – általában azok, amelyek világörökségi területen, vagy benzinkút mellett működnek, írja a Világgazdaság. A Hervis sportáruházak vezetősége elmondta: nem tudják elkerülni a létszámcsökkentést. A Hervis üzletei heti 2-3 napon 1-2 órával tartanak tovább nyitva, de maradó dolgozóik fizetése így is csökkenni fog.
 
A Tescónál szintén fizetéscsökkenéssel kell számolniuk a dolgozók jelentős részének: a vasárnapi zárvatartás miatt pótlékukkal már nem kalkulálhatnak. A Tesco 209 egysége közül csupán kettő működik világörökségi területen, ezek 24 órán keresztül várják a vásárlókat. A Tesco nem készül elbocsátásokra, sőt: új munkaerőt vehetnek fel az átalakuló vásárlási szokások miatt.
 
Elveszítik vasárnapi pótlékukat az Euronics műszaki áruház dolgozói is: a 67 egység egyike sem mentesül a törvény alól. A Lidl Magyarország 163 diszkontja közül csupán a Király utcai, valamint a a sátoraljaújhelyi és a szerencsi működik világörökségi területen, két utóbbi közelében lesz nyitva a Tesco egy-egy üzlete is.
 
Március 15-étől mind a 19 Auchan-áruház zárva tart vasárnaponként, a hálózat 16 áruháza mellett létesült saját benzinkút továbbra is kiszolgálja az autósokat. Ők sem terveznek csoportos létszámleépítést, a munkahelyek védelmének érdekében a vasárnapi szerződéssel rendelkezőkkel új megállapodást kötöttek.
 
A Spar 392 egységében nem tervezi a nyitvatartási idő központi növelését, azt a helyi igényekhez igazítják. A cég honlapján számol be arról, melyik üzletnél milyen változásokkal számolhatnak a vásárlók.
 
Országszerte összesen 33 pláza lesz nyitva, hogy a mozik és az üzemelő boltok működhessenek.
 
Forrás: Világgazdaság Online, FN24, elelmiszer.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.