Hírek, aktualitások

dátum 2015-03-12 idő 09:21

Láncok: 19 bolt tarthat nyitva vasárnap

A Világgazdaság összesítése szerint 19 egység tarthat nyitva. Az üzletek kevesebb, mint három százaléka működhet a hét utolsó napján március 15-étől.
 
A Világgazdaság a legnagyobb láncoknál érdeklődött: hány egységük maradhat nyitva vasárnaponként. Egyedül a CBA és a Reál nem adott információt ezzel kapcsolatban, franchise jellegű bolthálózatuk ugyanis több vállalkozás tulajdonában van, így pontos számaik még nincsenek.
 
A kérdésre válaszoló 155 egységéből mindössze 33 lesz nyitva vasárnap – általában azok, amelyek világörökségi területen, vagy benzinkút mellett működnek, írja a Világgazdaság. A Hervis sportáruházak vezetősége elmondta: nem tudják elkerülni a létszámcsökkentést. A Hervis üzletei heti 2-3 napon 1-2 órával tartanak tovább nyitva, de maradó dolgozóik fizetése így is csökkenni fog.
 
A Tescónál szintén fizetéscsökkenéssel kell számolniuk a dolgozók jelentős részének: a vasárnapi zárvatartás miatt pótlékukkal már nem kalkulálhatnak. A Tesco 209 egysége közül csupán kettő működik világörökségi területen, ezek 24 órán keresztül várják a vásárlókat. A Tesco nem készül elbocsátásokra, sőt: új munkaerőt vehetnek fel az átalakuló vásárlási szokások miatt.
 
Elveszítik vasárnapi pótlékukat az Euronics műszaki áruház dolgozói is: a 67 egység egyike sem mentesül a törvény alól. A Lidl Magyarország 163 diszkontja közül csupán a Király utcai, valamint a a sátoraljaújhelyi és a szerencsi működik világörökségi területen, két utóbbi közelében lesz nyitva a Tesco egy-egy üzlete is.
 
Március 15-étől mind a 19 Auchan-áruház zárva tart vasárnaponként, a hálózat 16 áruháza mellett létesült saját benzinkút továbbra is kiszolgálja az autósokat. Ők sem terveznek csoportos létszámleépítést, a munkahelyek védelmének érdekében a vasárnapi szerződéssel rendelkezőkkel új megállapodást kötöttek.
 
A Spar 392 egységében nem tervezi a nyitvatartási idő központi növelését, azt a helyi igényekhez igazítják. A cég honlapján számol be arról, melyik üzletnél milyen változásokkal számolhatnak a vásárlók.
 
Országszerte összesen 33 pláza lesz nyitva, hogy a mozik és az üzemelő boltok működhessenek.
 
Forrás: Világgazdaság Online, FN24, elelmiszer.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Új Interspar áruházat építenek Tatán
dátum 2018-03-22 idő 13:44

A Spar Magyarország 4,2 milliárd forint ráfordításával Tatán építi fel az ország 34. Interspar áruházát.

Megnyílt az első Zala megyei Burger King
dátum 2018-03-20 idő 16:52

Mintegy 450 millió forintos beruházással nyílt meg kedden Zalaegerszegen a Burger King 40. magyarországi és egyben első Zala megyei étterme.

Az életmódváltás még mindig jó üzlet! Legyen Ön is Naturhouse franchise partner!
dátum 2018-03-20 idő 09:18

A Naturhouse minden diatetikai központjában magasan képzett és tapasztalt dietetikusok segítenek a fogyni, illetve egészségesebben táplálkozni vágyóknak.

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.