Hírek, aktualitások

dátum 2015-03-12 idő 09:21

Láncok: 19 bolt tarthat nyitva vasárnap

A Világgazdaság összesítése szerint 19 egység tarthat nyitva. Az üzletek kevesebb, mint három százaléka működhet a hét utolsó napján március 15-étől.
 
A Világgazdaság a legnagyobb láncoknál érdeklődött: hány egységük maradhat nyitva vasárnaponként. Egyedül a CBA és a Reál nem adott információt ezzel kapcsolatban, franchise jellegű bolthálózatuk ugyanis több vállalkozás tulajdonában van, így pontos számaik még nincsenek.
 
A kérdésre válaszoló 155 egységéből mindössze 33 lesz nyitva vasárnap – általában azok, amelyek világörökségi területen, vagy benzinkút mellett működnek, írja a Világgazdaság. A Hervis sportáruházak vezetősége elmondta: nem tudják elkerülni a létszámcsökkentést. A Hervis üzletei heti 2-3 napon 1-2 órával tartanak tovább nyitva, de maradó dolgozóik fizetése így is csökkenni fog.
 
A Tescónál szintén fizetéscsökkenéssel kell számolniuk a dolgozók jelentős részének: a vasárnapi zárvatartás miatt pótlékukkal már nem kalkulálhatnak. A Tesco 209 egysége közül csupán kettő működik világörökségi területen, ezek 24 órán keresztül várják a vásárlókat. A Tesco nem készül elbocsátásokra, sőt: új munkaerőt vehetnek fel az átalakuló vásárlási szokások miatt.
 
Elveszítik vasárnapi pótlékukat az Euronics műszaki áruház dolgozói is: a 67 egység egyike sem mentesül a törvény alól. A Lidl Magyarország 163 diszkontja közül csupán a Király utcai, valamint a a sátoraljaújhelyi és a szerencsi működik világörökségi területen, két utóbbi közelében lesz nyitva a Tesco egy-egy üzlete is.
 
Március 15-étől mind a 19 Auchan-áruház zárva tart vasárnaponként, a hálózat 16 áruháza mellett létesült saját benzinkút továbbra is kiszolgálja az autósokat. Ők sem terveznek csoportos létszámleépítést, a munkahelyek védelmének érdekében a vasárnapi szerződéssel rendelkezőkkel új megállapodást kötöttek.
 
A Spar 392 egységében nem tervezi a nyitvatartási idő központi növelését, azt a helyi igényekhez igazítják. A cég honlapján számol be arról, melyik üzletnél milyen változásokkal számolhatnak a vásárlók.
 
Országszerte összesen 33 pláza lesz nyitva, hogy a mozik és az üzemelő boltok működhessenek.
 
Forrás: Világgazdaság Online, FN24, elelmiszer.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Még mindig nagy üzlet a fogyókúra: tovább terjeszkedik a Naturhouse
dátum 2018-06-01 idő 09:38

2018-ban további terjeszkedéssel számol a táplálkozási tanácsadással foglalkozó Naturhouse.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Pazar évet zárt tavaly itthon a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 12:04

Tájékoztatásuk szerint tavaly a vendégek száma Magyarországon 10 százalékkal nőtt az előző évhez képest, az étteremhálózat évente átlagosan mintegy 80 millió vendéget szolgál ki.

Gyöngyösön nyitotta meg új éttermét a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 11:25

Gyöngyös forgalmas közlekedési csomópontjában nyitotta meg kapuit a McDonald’s legújabb, kétszintes autós étterme. Az étterem az első vidéki egység, amely már a „Jövő Élménye” koncepció alapján készült.

Egy igazi nyári ajánlat: frozen joghurt koncepció keresi új tulajdonosát!
dátum 2018-06-18 idő 09:42

A Jono Yogo, az egész évben üzemeltethető forzen joghurt hálózat remek franchise befektetési lehetőség. Az öt egységből álló franchise 2013 óta van jelen a hazai piacon, és a legforgalmasab budapesti üzletközpontokban képviselteti magát.

A franchise Spanyolországban
dátum 2018-06-15 idő 16:51

„A siker kulcsa Spanyolországban az, hogy megfelelően tudjunk alkalmazkodni a spanyolok ízlésvilágához” – Interjú Eduardo Abadíával, a Spanyol Franchise Szövetség ügyvezető igazgatójával.

Úgy megy házhoz a Lidl és az Aldi, hogy már a házat is ők építik
dátum 2018-06-13 idő 14:24

A Lidl óvodát és hotelt nyit a boltjai felett, az Aldi lakásokat fejleszt. A diszkontláncok egyre aktívabbak az ingatlanpiacon, de ki profitál ebből?