Hírek, aktualitások

dátum 2014-01-10 idő 11:30

Lecsapni készül a kivonuló bolthálózatokra a CBA

A CBA-nak készen kell állnia egy Magyarországról esetlegesen kivonuló bolthálózat egységeinek megvásárlására, mert többen is gyengélkednek - mondta Baldauf László, a CBA elnöke a Népszavának adott interjújában. (hvg.hu összeállítás)
 
Egyértelműen jó döntésnek tartja a pénztárgépek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal on-line összekötését Baldauf László, a CBA Kereskedelmi Kft. elnöke és résztulajdonosa, aki a Népszavának adott interjújában elmondta, a CBA és partnerei még határidő előtt leadták a megrendeléseket, megkapták a regisztrációs számokat is, az eszközöket szállító cégek viszont eddig nem tudták biztosítani a felszereléseket.
 
 
A trafikrendszer kialakításával kapcsolatban a CBA-vezér azt mondta, "érzékenyen érintették" a változások a franchise partnereiket, mert sokan több mint 40 éve árultak dohánytermékeket. Baldauf elmondása szerint a partnereik maguk döntöttek, hogy indulnak-e a trafikpályázatokon, de végül a CBA-üzleteknek csak pár százaléka mellett alakítottak ki dohányboltot, amelyeket viszont végül külsős partnerek működtetnek, a CBA-partnerek csak a helyiségeket adja bérbe.
 
"Nekünk készen kell állnunk arra, hogy egy esetlegesen kivonuló bolthálózat egységeit megvásárolhassuk, amennyiben azok valóban értéket jelentenek a számunkra. Piaci információk szerint többen is gyengélkednek, meglátjuk, hogy végül ki kerül eladósorba" - mondta Baldauf László. A CBA-vezér a jövőre nézve azt mondta, szerinte csökkenni fog a magyarországi élelmiszerboltok száma, a kisebbeknek pedig az lehet az esélye a túlélésre, ha vagy szakosodnak egy bizonyos termékkörre, vagy csatlakoznak egy olyan hálózathoz, mint a CBA.
 
Forrás: hvg.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.