Hírek, aktualitások

dátum 2014-01-10 idő 11:30

Lecsapni készül a kivonuló bolthálózatokra a CBA

A CBA-nak készen kell állnia egy Magyarországról esetlegesen kivonuló bolthálózat egységeinek megvásárlására, mert többen is gyengélkednek - mondta Baldauf László, a CBA elnöke a Népszavának adott interjújában. (hvg.hu összeállítás)
 
Egyértelműen jó döntésnek tartja a pénztárgépek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal on-line összekötését Baldauf László, a CBA Kereskedelmi Kft. elnöke és résztulajdonosa, aki a Népszavának adott interjújában elmondta, a CBA és partnerei még határidő előtt leadták a megrendeléseket, megkapták a regisztrációs számokat is, az eszközöket szállító cégek viszont eddig nem tudták biztosítani a felszereléseket.
 
 
A trafikrendszer kialakításával kapcsolatban a CBA-vezér azt mondta, "érzékenyen érintették" a változások a franchise partnereiket, mert sokan több mint 40 éve árultak dohánytermékeket. Baldauf elmondása szerint a partnereik maguk döntöttek, hogy indulnak-e a trafikpályázatokon, de végül a CBA-üzleteknek csak pár százaléka mellett alakítottak ki dohányboltot, amelyeket viszont végül külsős partnerek működtetnek, a CBA-partnerek csak a helyiségeket adja bérbe.
 
"Nekünk készen kell állnunk arra, hogy egy esetlegesen kivonuló bolthálózat egységeit megvásárolhassuk, amennyiben azok valóban értéket jelentenek a számunkra. Piaci információk szerint többen is gyengélkednek, meglátjuk, hogy végül ki kerül eladósorba" - mondta Baldauf László. A CBA-vezér a jövőre nézve azt mondta, szerinte csökkenni fog a magyarországi élelmiszerboltok száma, a kisebbeknek pedig az lehet az esélye a túlélésre, ha vagy szakosodnak egy bizonyos termékkörre, vagy csatlakoznak egy olyan hálózathoz, mint a CBA.
 
Forrás: hvg.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.