Hírek, aktualitások

dátum 2015-07-31 idő 09:09

Lefújta egyperces akcióját a tajvani McDonald's

Jóval a határidő előtt lefújta az autós kuncsaftok egy percen belüli kiszolgálására bevezetett programját a tajvani McDonald's az alkalmazottaktól érkező panaszok és a foglalkoztatási gyakorlatát firtató kormányzati vizsgálat miatt - írta  a Magyar Hírlap online.

Az étteremlánc tajvani honlapjára vasárnap felkerült közlemény szerint a hatvan másodperces kiszolgálási program, amelyet eredetileg a július 13. és 31. közötti időszakra hirdettek meg, helyi idő szerint hétfővel véget ér, mivel a vállalat "komolyan veszi az alkalmazottaitól és a vásárlóitól érkező visszajelzéseket". A tajvani McDonald's akár 150 ezer tajvani dollár (1,4 millió forint) pénzbírságot is kaphat, amennyiben a tajpeji munkaügyi minisztérium úgy találja, hogy az új programjával törvényt sértett.

A minisztérium honlapján olvasható közlemény szerint a munkáltatónak kötelessége megóvni alkalmazottainak mentális és fizikai egészségét és nem kellene "nagyfokú szorongást" kiváltó, "ésszerűtlen" határidős nyomással sújtania őket. A gyorsétterem azért ígért kiszolgálást "60 másodperc vagy még annál is rövidebb idő alatt", hogy népszerűsítése a drive-thru szolgáltatást. A program azután került a figyelem középpontjába, hogy a vállalat alkalmazottai túlterheltségről panaszkodtak a Facebookon.

 
A világ legnagyobb hamburgeres gyorsétteremláncának 412 étterme van Tajvanon, közülük 153-ban működik autós kiszolgálás.

magyarhirlap.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.