Hírek, aktualitások

dátum 2014-08-05 idő 17:55

Lezárult az első hazai szabadpiaci ingatlan aukció (DH)

Nagy figyelem kísérte a Duna House által egy hónapja elindított, első hazai ingatlan aukciót, hiszen hazánkban ebben a formában mindez ismeretlen műfaj volt.
 
Hasonló, de az eladó nem feltétlenül szabad akaratával egyező árverést a bankok, vagy a Végrehajtói Kamara eddig is végzett, ám a szabadpiacon, az eladók számára választható formában még nem.
Az ingatlanközvetítő hálózat elégedett az első aukció eredményeivel, bár az is látszik, hogy idő kell még a felfutásra, a vevőknek meg kell még szokniuk az ingatlan aukció műfaját.
A számok így is jelentősek. Nagyon sok látogató talált az www.ingatlanaukcio.hu oldalra (közel félmillió oldalletöltés volt), és a visszatérő látogatók is egyre többen vannak (arányuk 40% feletti), ami azt jelenti, hogy sokan kezdenek „rákapni” a lehetőségre. Magas volt az ügyfél-regisztráció száma is, amely megközelítette a 900-at.
 
 
Tíz ingatlan kelt el eddig „Villámáron”, ebből 7 db Budapesten, 1 db Szombathelyen és 2 db Tatabányán. Kredit allokáció, illetve licit további 20 ingatlan esetében történt, ebből 15 db Budapesten, 1 db Szombathelyen és 4 db Tatabányán. Ez utóbbiak esetében a következő napokban, hetekben derül ki, hogy hány ügylet lesz lezárva, hiszen sok licit villámár alatt állt meg, így az eladó dönti el, hogy belemegy-e az adás-vételbe. A folyamatról érdemes tudni, hogy a Kezdő Licitár a Villámár 70%-a. Erről az összegről indul meg a Licitálás az Ingatlan Aukció második részében. Amennyiben a Licit eléri a Villámárat, úgy eladó az Aukciós Megbízás szerint vállalja az ennek megfelelő Vételi ajánlat elfogadását.
 
A Duna House folytatja a szabadpiaci ingatlan aukciót, hiszen egyre több a potenciális érdeklődő mind vevői, mind pedig eladói oldalon. Az első „próbakör” után, amely budapesti, szombathelyi és tatabányai ingatlanokat tartalmazott, most bővül a kínálat. Debrecen, Zalaegerszeg, a Balaton és ezek környékén már most, vagy a közeljövőben kerülnek ki licitálható ingatlanok.
 
Forrás: dh.hu
Virtuális kiállító: Duna House Franchise Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.