Hírek, aktualitások

dátum 2014-12-19 idő 10:29

Magyar módszerrel futtatnák fel a cseh McDonald's éttermeket

Csehországban nagy változásokra készül a McDonald's, amely egy három évre szóló új stratégiát is elfogadott az utóbbi években tapasztalt forgalomcsökkenés megfordítására - írja a Hvg online.
 
Az eddiginél több egységet adnának ki üzemeltetésre franchise-rendszerben és a menüt is átalakítanák, hogy minél több vásárló térjen be hozzájuk. Céljuk, hogy kínálatukat a helyi ízléshez alakítsák, valamint javítsanak a kiszolgálásuk színvonalán.
A magyarországi McDonald's már több alkalommal is megújította kínálatát hazai ízekkel, igaz, ezek az ételek legtöbbször csak átmenetileg szerepeltek a menüben. Októberben a lánc Magyar Heteket tartott, akkor mutatta be a magyaros libamájas szendvicseket is - a sült libamájasról a Facebookon azt írták, sokak szerint ez az év szendvicse náluk.
 
Magyarországon 25 évvel ezelőtt, 1988-ban nyílt meg az első McDonald’s gyorsétterem a Régiposta utcában. Az első franchise rendszerben működő hazai vállalatként ismert McDonald’s fejlődésében kulcsszerepet játszottak a hazai kisvállalkozások, amelyek jelenleg is a vállalat 96 éttermének közel felét franchise átvevőként üzemeltetik.

A hálózat egységeiben az elmúlt 25 év alatt csaknem 1 milliárd vendég fordult meg, és jelenleg éttermeikben évente átlagosan 80 millió vendéget szolgálnak ki.

Az ország számos pontján, valamennyi megyében található McDonald’s étterem. A cég központja és a 96 étterem együttesen közel ötezer embernek biztosít megélhetést.

hvgonlinevissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.