Hírek, aktualitások

dátum 2015-01-09 idő 09:10

Magyar szállodákat is vásárolt az Orbis

142 millió eurós ügylet keretében az Orbis lesz az Accor üzemeltetési platformja Közép-Európában Lengyelország vezető szállodacsoportja, az Orbis megállapodást kötött az Accorral, mint stratégiai részvényesével 46 közép-európai szállodájának átvételéről, továbbá egy Master License szerződés is aláírásra került a felek között. (vg.hu összeállítás)
 
Az ügylet eredményeként az Orbis a régió 16 országában kizárólagosan képviselheti az Accor összes márkáját, és ezzel tovább erősíti a cég közép-európai regionális vezető pozícióját a szállodaiparban. Az ügylet teljes ellenértéke 142,3 millió euró. A megállapodás eredményeként az Orbis irányítása alá 6 ország (Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Szlovákia) 46 Accor szállodája került.
 
A szállodák mindegyike az Accor márka egyikeként - Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis és ibis budget – működik. Közülük 38 már üzemel, 8 szálloda pedig fejlesztés alatt áll – utóbbiak közül 5 hotel franchise, míg 3 hotel menedzsment szerződés keretében fog működni. A szállodák 76 százaléka az egyes országok fővárosában található.
“Az Accor közép-európai szállodáinak átvétele fontos mérföldkövet jelent az Orbis számára. Tekintettel a már korábban kialakított növekedési terveinkre, a tranzakció teljes mértékben illeszkedik az Orbis stratégiájához. A mostanáig elért eredményeink elismerésének tekintjük azt, hogy az Accor Európa ezen részén lévő szállodáinak üzemeltetésével bízott meg minket.” – mondta Gilles Clavie, az Orbis Igazgatótanácsának elnöke.
 
A megállapodás 2015. január 7-én jött létre az Orbis és az Accor között. Ugyanezen a napon az Orbis egy Master License szerződést kötött az Accorral, ami a cég számára jogosultságot biztosít arra, hogy 2035-ig az Accor márkákhoz tartozó szállodákat a régió 16 országában (Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) üzemeltesse, amely időszak magában foglal egy minimum 10 éves kizárólagosságot.
 
“Az ezekre a piacokra történő belépés jelentős növekedési ígéretet hordoz a számunkra. Önmagában az a tény, hogy a tranzakciónak köszönhetően szállodáink száma meghaladja a 100-at, komoly fejlődést jelent, ráadásul a további fejlődés lehetősége 16 országban nyílik meg előttünk. Jelentősen meg fogjuk erősíteni piaci pozíciónkat, mint Közép-Európa vezető szálloda-üzemeltetője. Egy jó állapotban lévő, elsősorban a fővárosokban található hálózatot veszünk át.
 
Az Orbis már eddig is egy nemzetközi tapasztalattal rendelkező csapattal és a régió pontos ismeretével büszkélkedhetett. Meggyőződésem, hogy az Orbis és az egyes országokban működő egységek egyaránt élvezni fogják a kölcsönös együttműködés előnyeit.” – mondta Gilles Clavie. Az Orbis stratégiája változatlanul a további fejlődést, a régióbeli vezető pozíció megerősítését és a szállodák működtetésének kiválóságát célozza. Az Orbis csoport elsősorban menedzsment és franchise megállapodások keretében kíván tovább terjeszkedni, esetenként a tulajdonszerzés lehetőségét is fenntartva. Az Orbis csoportot jelenleg Közép-Európa 8 országának több mint 100 szállodája alkotja.
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.