Hírek, aktualitások

dátum 2013-05-28 idő 09:52

Május 27-én megrendezésre került a Magyar Franchise Szövetség közgyűlése

A közgyűlés valamennyi napirendi pontját teljes egyetértésben, egyhangúlag szavazta meg a tagság. Ezek keretében elfogadták Murányi László elnök előadásában a 2012-es évi beszámolót, valamint Tóth András, a Felügyelő Bizottság elnökének jelentését is.
 
A rendezvényen előadást tartott dr. Mellár Tamás, közgazdász, statisztikus, egyetemi tanár „A magyar gazdaság helyzete, lehetséges kiutak a válságból” címmel.
„A magyar gazdasági válság nem a világválság következménye, mivel a visszaesés Magyarországon már 2006-ban elkezdődött, a gazdaság 2002-2008 között nem fenntartható pályára állt, s hiába volt évi 4 százalékos a GDP-növekedés, ebből a gazdaság belső forrásból csak 1-2 százalékot produkált, a többi külső forrásból valósult meg - mondta Mellár Tamás egyetemi tanár a Magyar Franchise Szövetség közgyűlésén tartott előadásában hétfőn, Budapesten.” (MTI)
 
Sor került az idén jubileumot ünneplő tagok, valamint a juniorból rendes taggá váló franchise hálózatok elismerésére is. Az elismeréseket főtitkár asszony, dr. Mandel Katalin adta át, valamint bemutatásra kerültek a Szövetség új tagjai is.
 
A képen: a Szövetség elnökségének asztala, dr. Mellár Tamás előadóval -
a háttérben a közgyűlést levezető Lavotha Ildikó, a Magyar Franchise Szövetség alelnöke
 
Idén ünnepli 10. jubileumát az Otthon Centrum ingatlaniroda hálózat. 20. jubileumát tartja a Líra Könyv, valamint a Herbária is. A McDonald’s pedig 25 éves lett. Emellett rendes taggá válásuk alkalmából elismerést kaptak a BENU Gyógyszertárak, valamint a Twist&Chips képviselői is.
 
A Szövetségbe újonnan belépő tagok az Alma Gyógyszertárak, a BENU Gyógyszertárak, a BioTech USA, Borháló, a Magnetti Marelli / Checkstar, a Matrackuckó, a Mucho Burrito, a Nordsee, a Wienerwald, valamint a Stilianos babauszoda franchise hálózat.
A rendezvényen szó esett a Magyar Franchise Szövetség szakmai előmeneteleiről, fontosabb eseményeiről, valamint lobbi-tevékenységéről is.
 
Forrás: MFSZ sajtóközlemény; MTI


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Megnyílt az első Zala megyei Burger King
dátum 2018-03-20 idő 16:52

Mintegy 450 millió forintos beruházással nyílt meg kedden Zalaegerszegen a Burger King 40. magyarországi és egyben első Zala megyei étterme.

Az életmódváltás még mindig jó üzlet! Legyen Ön is Naturhouse franchise partner!
dátum 2018-03-20 idő 09:18

A Naturhouse minden diatetikai központjában magasan képzett és tapasztalt dietetikusok segítenek a fogyni, illetve egészségesebben táplálkozni vágyóknak.

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.