Hírek, aktualitások

dátum 2017-05-02 idő 10:48

Már lehet jelentkezni a Logiscool nyári táborokra

A Logiscool programozó táborokba az ország minden szegletében várják a programozás iránt érdeklődő, 6-18 éves gyerekeket. A programozás során a táborozók játékosan sajátíthatják el az informatika alapjait.
Nem csak a kódfejtés rejtelmeibe, de a manapság oly divatos Minecraft játék, kép- és videó szerkesztés vagy a mobilos aplikációk világába is betekintést nyernek, a legkisebbek pedig akár LEGO robotokat is életre kelthetnek.

Az egyes Logiscool iskolák a programozás mellett a helyi adottságoknak megfelelő egyéb programokat is szerveznek. Természetesen az alapkoncepció mindig ugyanaz: az egyhetes táborokban a programok 9 órától kezdődnek és 17 óráig tartanak, hétfőtől péntekig – kivéve a gimiseknek tartott fél napos workshopok, amelyek délelőtt vagy délután kerülnek megrendezésre.

Magyarországon több tízezer olyan betöltetlen állás van, amely valamilyen szintű programozói tudást igényel. Ez a szám pedig csak nőni fog, tehát mindenképpen érdemes minél előbb, már gyermekkorban elkezdeni programozni tanulni.

A gyerekek általában fél 9-től érkeznek. Az első nap egy rövid regisztráció után minden résztvevő kap 1 Logiscool pólót és egy karszalagot. A programok úgy tevődnek össze, hogy a gyerekek fél napot töltenek programozással tantermekben, a másik felét pedig sporttal és játékkal töltik. A táborokban napi háromszori étkezést biztosítanak, tízórait, ebédet és uzsonnát – általában az iskola közvetlen vonzáskörzetében található menzán vagy étteremben. Az étkezések együtt zajlanak az oktatókkal, animátorokkal és szervezőkkel, így ez is egy közösségi esemény a táborokban. 

A Logiscool táborokban a legnagyobb hangsúly azon van, hogy diákok játszva, élmény alapon tanuljanak meg programozni és elsajátítsák az algoritmikus gondolkodás alapjait. Lényeges, hogy az iskolák nem programozókat nevelnek, hanem az ehhez szükséges háttértudást és gondolkodásmódot adják át a gyerekek részére Hitvallásuk, hogy a digitális írástudás alapvető készség és ezt lelkes, naprakész tudással rendelkező egyetemista oktatók segítségével a kicsiktől egészen a gimnazistákig mindenki elsajátíthatja.

A táborokról további információt ezen a linken találhat.

Mindazoknak ajánlják programozó táboraikat, akik szeretnék, hogy gyermekeik a játék és szórakozás mellett hasznosat is tanuljanak, a megszerzett tudást pedig az iskolában, sőt akár majd a munkájuk során is tudják kamatoztatni. vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.