Hírek, aktualitások

dátum 2017-05-02 idő 10:48

Már lehet jelentkezni a Logiscool nyári táborokra

A Logiscool programozó táborokba az ország minden szegletében várják a programozás iránt érdeklődő, 6-18 éves gyerekeket. A programozás során a táborozók játékosan sajátíthatják el az informatika alapjait.
Nem csak a kódfejtés rejtelmeibe, de a manapság oly divatos Minecraft játék, kép- és videó szerkesztés vagy a mobilos aplikációk világába is betekintést nyernek, a legkisebbek pedig akár LEGO robotokat is életre kelthetnek.

Az egyes Logiscool iskolák a programozás mellett a helyi adottságoknak megfelelő egyéb programokat is szerveznek. Természetesen az alapkoncepció mindig ugyanaz: az egyhetes táborokban a programok 9 órától kezdődnek és 17 óráig tartanak, hétfőtől péntekig – kivéve a gimiseknek tartott fél napos workshopok, amelyek délelőtt vagy délután kerülnek megrendezésre.

Magyarországon több tízezer olyan betöltetlen állás van, amely valamilyen szintű programozói tudást igényel. Ez a szám pedig csak nőni fog, tehát mindenképpen érdemes minél előbb, már gyermekkorban elkezdeni programozni tanulni.

A gyerekek általában fél 9-től érkeznek. Az első nap egy rövid regisztráció után minden résztvevő kap 1 Logiscool pólót és egy karszalagot. A programok úgy tevődnek össze, hogy a gyerekek fél napot töltenek programozással tantermekben, a másik felét pedig sporttal és játékkal töltik. A táborokban napi háromszori étkezést biztosítanak, tízórait, ebédet és uzsonnát – általában az iskola közvetlen vonzáskörzetében található menzán vagy étteremben. Az étkezések együtt zajlanak az oktatókkal, animátorokkal és szervezőkkel, így ez is egy közösségi esemény a táborokban. 

A Logiscool táborokban a legnagyobb hangsúly azon van, hogy diákok játszva, élmény alapon tanuljanak meg programozni és elsajátítsák az algoritmikus gondolkodás alapjait. Lényeges, hogy az iskolák nem programozókat nevelnek, hanem az ehhez szükséges háttértudást és gondolkodásmódot adják át a gyerekek részére Hitvallásuk, hogy a digitális írástudás alapvető készség és ezt lelkes, naprakész tudással rendelkező egyetemista oktatók segítségével a kicsiktől egészen a gimnazistákig mindenki elsajátíthatja.

A táborokról további információt ezen a linken találhat.

Mindazoknak ajánlják programozó táboraikat, akik szeretnék, hogy gyermekeik a játék és szórakozás mellett hasznosat is tanuljanak, a megszerzett tudást pedig az iskolában, sőt akár majd a munkájuk során is tudják kamatoztatni. vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.