Hírek, aktualitások

dátum 2014-12-02 idő 09:20

McDonald’s-ot építenének a templomba

A templomok látogatottságában jelentős visszaesés tapasztalható; egy vallási csoport abban bízik, hogy a szaftos húspogácsák és a sült krumpli vonzereje majd visszacsábítja az elcsatangolt híveket az egyház ölelő karjaiba. A hittérítés egyik legújabb eszközéről a Fox News írása számol be részletesebben.
 
Paul Di Lucca, aki a Lux Dei Design nevű és az egyházi „márkaépítésére” szakosodott ügynökség kreatív igazgatója, arra találta ki a McMass Projectet, hogy pénzadományok révén végre egy imahelyen is felhúzhassák a McDonald’s egyik franchise falatozóját.
 
 
„A kereszténység képtelen megszólítani a modernkori hallgatóságot” – nyilatkozta Di Lucca az NBC News-nak. – „Az egyházközösségek mentalitásából hiányzik az innováció, a designgondolkodás.”
 
A több felekezetből álló csoport az IndieGoGo-n már egy közösségi finanszírozási kampányt is elindított; a cél egymillió dollár összegyűjtése az első McDonald’s – templom megépítéséhez. Pénteken 104 dolláron állt a számláló.
A kezdeményezők szerint a pénz a koncesszió megszerzéséhez és az építkezéshez kell. A csapat emellett egy partneregyházat is keres.
 
„Eljött a vállalkozó egyházak kora” – írja IndieGoGo-oldalán az ügynökség. – „Egy templom és egy McDonald’s kombinálásával önfenntartó, közösségi és népszerű imahelyet, illetve egy ez idáig példa nélkül álló McDonald’s éttermet hozhatunk létre”.
 
A honlap megállapításának értelmében évente hárommillió ember hagyja maga mögött a vallást, és 2013-ban tízezer templomot zártak be. Ezzel párhuzamosan naponta 70 millióan látogatnak a McDonald’s éttermeibe. A társaság pólókkal, kalapokkal, illetve „laptopunk és imakönyvünk (stb.) feldíszítéséhez” matricákkal próbálja magához édesgetni a potenciális adakozókat.
 
Di Lucca úgy véli, hogy a modernkorban a gyorséttermi koncepció akár a hitépítés egyik eszköze is lehet, belátja azonban, hogy biztosan számos ellenzője is akad majd a rendhagyó elképzelésnek.
„Tisztában vagyunk vele, hogy sok ember őrültségnek fogja tartani az ötletet” – fogalmaz a Lux Dei Design jeles képviselője.
 
Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám
Megjelent tartalom: elelmiszer.hu
Eredeti forrás: Fox News


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.