Hírek, aktualitások

dátum 2014-12-02 idő 09:20

McDonald’s-ot építenének a templomba

A templomok látogatottságában jelentős visszaesés tapasztalható; egy vallási csoport abban bízik, hogy a szaftos húspogácsák és a sült krumpli vonzereje majd visszacsábítja az elcsatangolt híveket az egyház ölelő karjaiba. A hittérítés egyik legújabb eszközéről a Fox News írása számol be részletesebben.
 
Paul Di Lucca, aki a Lux Dei Design nevű és az egyházi „márkaépítésére” szakosodott ügynökség kreatív igazgatója, arra találta ki a McMass Projectet, hogy pénzadományok révén végre egy imahelyen is felhúzhassák a McDonald’s egyik franchise falatozóját.
 
 
„A kereszténység képtelen megszólítani a modernkori hallgatóságot” – nyilatkozta Di Lucca az NBC News-nak. – „Az egyházközösségek mentalitásából hiányzik az innováció, a designgondolkodás.”
 
A több felekezetből álló csoport az IndieGoGo-n már egy közösségi finanszírozási kampányt is elindított; a cél egymillió dollár összegyűjtése az első McDonald’s – templom megépítéséhez. Pénteken 104 dolláron állt a számláló.
A kezdeményezők szerint a pénz a koncesszió megszerzéséhez és az építkezéshez kell. A csapat emellett egy partneregyházat is keres.
 
„Eljött a vállalkozó egyházak kora” – írja IndieGoGo-oldalán az ügynökség. – „Egy templom és egy McDonald’s kombinálásával önfenntartó, közösségi és népszerű imahelyet, illetve egy ez idáig példa nélkül álló McDonald’s éttermet hozhatunk létre”.
 
A honlap megállapításának értelmében évente hárommillió ember hagyja maga mögött a vallást, és 2013-ban tízezer templomot zártak be. Ezzel párhuzamosan naponta 70 millióan látogatnak a McDonald’s éttermeibe. A társaság pólókkal, kalapokkal, illetve „laptopunk és imakönyvünk (stb.) feldíszítéséhez” matricákkal próbálja magához édesgetni a potenciális adakozókat.
 
Di Lucca úgy véli, hogy a modernkorban a gyorséttermi koncepció akár a hitépítés egyik eszköze is lehet, belátja azonban, hogy biztosan számos ellenzője is akad majd a rendhagyó elképzelésnek.
„Tisztában vagyunk vele, hogy sok ember őrültségnek fogja tartani az ötletet” – fogalmaz a Lux Dei Design jeles képviselője.
 
Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám
Megjelent tartalom: elelmiszer.hu
Eredeti forrás: Fox News


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.